8. Vilken leverantör ska jag välja?

Vi som kommun kan inte ge dig några råd om vilken leverantör du ska välja. Det är en fri marknad och du väljer själv vilken leverantör du vill anlita för att få in fiber i din fastighet.

I kommunen har det hittills varit Telia som byggt fibernät i tätorterna. Erbjudande har gått ut både från Telia och GlobalConnect på landsbygden. Ett byggbeslut har fattats av GlobalConnect för både norra och södra delarna av kommunen. Utbyggnad pågår.

När du väljer leverantör finns det några saker att tänka på:

1. Läs noggrant igenom avtal och villkor
Det är alltid viktigt att veta vad som gäller innan man skriver på ett avtal.

2. Är ni flera hushåll i samma område så är det en fördel om ni väljer samma leverantör
Om ni är flera som väljer samma leverantör i området ökar sannolikheten för att utbyggnad sker just inom ert geografiska område.

3. Den leverantör som bygger i området bör man vända sig till
Visst kan man föredra en viss leverantör men ofta får man välja den leverantör som bygger i området. Det är liten sannolikhet att två fiberleverantörer gräver ner fiber i samma område.

4. Välj det alternativ som passar dig eller din familj bäst
Det finns olika leverantörer som gräver ner fiber och där är valmöjligheterna ofta begränsade. Men när det handlar om vilka tjänster som erbjuds brukar det finnas många tjänsteleverantörer att välja mellan. Du kan välja ett alternativ som är flexibelt eller binda upp dig för en viss tjänst. Tala med leverantören och välj den lösning som passar dig bäst.


 

 

Hittade du inte vad du sökte?