5. Vad händer när Telia lägger ner kopparnätet?

När påbörjas nedläggning av kopparnätet i Östra Göinge kommun?

Den 30 november 2017 påbörjades Telias nedläggning av kopparnätet i Östra Göinge kommun. Det handlar inte enbart om vår kommun, telestationer läggs successivt ner på hela landsbygden i Sverige. Läs mer om detta på Telias sida. Klicka här

Vem berörs?

De som berördes i november 2017 var privat- och företagskunder hos Telia eller andra operatörer som var kopplade till telestationerna i Hylta, Olinge, Breanäs, Björkeröd eller Bivaröd. Telefoni, bredband, tv och olika företagstjänster påverkades.

Varför?

Orsaken till att kopparnätet läggs ner är att antalet kunder minskar när hushållen går över till mobiltelefon och mobila tjänster. Samtidigt är telestationerna gamla och kräver mycket underhåll. Med alltför få kunder är det inte längre möjligt att underhålla och bibehålla alla telestationer på landsbygden.

Vad händer när kopparnätet läggs ner? Hur går det till?

Såhär går det till:

  1. Telia informerar sina befintliga kunder (privatpersoner och företag)
  2. Telia informerar även andra leverantörer som erbjuder tjänster via kopparnätet. Dessa leverantörer kommer därefter att informera sina kunder.

Telia erbjuder en lösning som ungefär motsvarar den de tidigare erbjöd.

 Telias erbjudande?

Via Telia kan du skaffa ett mobilt bredband – ett särskilt erbjudande i samband med nedläggnning av telestationerna med större surfmängd. Ibland stöds mobila bredbandet upp med en extra antenn på taket. Detta sker kostnadsfritt.
Fler frågor och svar samt information som ”Framtidens nät” hittar du via denna länk:

https://www.telia.se/privat/aktuellt/framtidensnat-privat

Behöver du hjälp?

I de fall du inte erbjuds en ny lösning av din nuvarande operatör säkerställer Telia att du får möjlighet till ett annat alternativ för telefoni eller internet. Detta sker via en operatörsneutral kundtjänst dit man kan vända sig för att få hjälp att hitta de alternativ som passar ens behov bäst.

Kundtjänsten har följande kontaktuppgifter:
Telefon: 010- 130 79 00
e-post info@telekomguiden.se
www.telekomguiden.se


 

 

Hittade du inte vad du sökte?