Måndag 19 februari 2018

SPORTLOVSAKTIVITET, VÄVA OCH GÖRA HOPPREP!

Vi väver och gör hopprep m m

SPORTLOVSAKTIVITET, FILMWORKSHOP MED STOPMOTION

Filmworkshop med stopmotionteknik Fri entré. Från 7 år. Info och anmälan 044-775 63 27 eller biblioteket@ostragoinge.se

Dags för sportlov!

16 Feb2018

Sportlov nästa vecka! Men redan ikväll, fredagen den 16 februari, smygstartar det med Isdisco som arrangeras av Glimma Hockey. Håll koll på allt du kan göra på sportlovet genom att klicka på ”Läs mer”!

Kommunfullmäktige sammanträder

16 Feb2018

 

Torsdagen den 22 februari kl. 18.30, i kommunhuset i Broby, sammanträder kommunfullmäktige.

Sammanträdet inleds med rapport från kommunrevisionen och utbildning i nya kommunallagen.

Ärenden som kommer att behandlas är bland annat:

revidering av policy för resor, konferenser och representation, revidering av skolskjutsreglemente och tillämpningsföreskrifter, meddelande från länsstyrelsen om nya ersättare, valärenden, Tillkännagivande av kommunfullmäktiges sammanträde på kommunens digitala […]

Arbetet inför nytt resecentrum i Broby har startat

15 Feb2018

Den här arbetsveckan är den första för Ida Nilsson, ny planarkitekt på Samhällsbyggnad. Den allra första dagen innehöll bland annat ett dialogmöte med Göingehems hyresgäster gällande flytt av resecentrum i Broby.

Flytten är en del av förberedandet för superbusskonceptet i byarna längs med väg 19. Resecentret i Knislinge och Hanaskog stod klart år 2014 respektive 2016.

Att arbeta fram en detaljplan som möjliggör […]

Nu sprider vi kärlek och stolthet!

15 Feb2018

Det är människorna i Östra Göinge som gör platsen. Nu uppmanar vi dig som lever, bor eller jobbar här att sprida stoltheten för vår fina plats!

Idag, på alla hjärtans dag, har det satts upp fem gröna hjärtan i kommunens huvudorter: Knislinge, Hanaskog, Broby, Glimåkra och Sibbhult. Hjärtana sitter centralt i byarna och ska göra så […]

Mässa: Vår digitala väg i Östra Göinge kommun

13 Feb2018

Tisdagen den 13 februari var det mässa om digital utveckling i förskola och skola i Östra Göinge kommun. Man visade upp den digitala vägens möjligheter och deltagarna kunde ta del av en rad intressanta föreläsningar och få inspiration av utställarna.

Syftet med mässan var ett visa upp hur Östra Göinge jobbar med digitalisering från förskola till vuxenutbildning. […]

Saknad – Ett relationellt sätt att se på frånvaro

13 Feb2018

I två veckor har skolorna i Östra Göinge blivit utsmyckade med hjärtan med budskap så som ”Så bra att du är här!” eller ”Var är du? Vi saknar dig.” Många har säkert undrat varför. Det hela är en del i skolans relationella förhållningssätt. Ett arbete har påbörjats för att tillsammans med elever och skolpersonal starta […]