Tisdag 18 september 2018

KICKOFF / MED RICKARD SÖDERBERG OCH LAINE QUIST

EN PRESENTATION AV MALMÖ OPERAS REPERTOAR UNDER SÄSONGEN 2018/19 När repertoaren för säsongen 2018–2019 presenteras ute i Skåne, görs det…

Lär dig spela Schack!

Vill du lära dig spela schack och kanske starta en schackförening? Under hösten erbjuds kostnadsfri grundkunskap om schack med schackfantasten…

Teatercafé: Maskerna berättar

14 Sep2018

Många är de skådespelare, dansare och mimare som burit konstnären Eva Härstedts masker. Onsdagen den 19 september kommer Eva till Broby för att visa sina karaktärsmasker och dela med sig av historierna bakom dem.

Eva berättar om sina teatermasker och skådespelarna som burit dem och genomgår en rad halsbrytande förvandlingsnummer med hjälp av sina masker. Välkomna […]

Mer pengar till den som bygger i Östra Göinge

13 Sep2018

Östra Göinge kommun är en av 34 kommuner i landet som tack vare snabb befolkningsökning får högre investeringsstöd för hyresrätter. Tidigare har de som bygger hyresrätter eller studentbostäder fått 4800 kr per kvadratmeter bostadsarea, vilket nu höjs till 5800 kr.

Fullbokad kickoff med Rickard Söderberg!

13 Sep2018

Det har varit högt tryck på kickoffen med Rickard Söderberg och Laine Quist den 18 september och alla biljetter är nu bokade eller sålda. För den som fortfarande vill ha en chans till en biljett går det bra att ställa upp sig på reservlista.

Rickard Söderberg, Laine Quist och Johan Reis ger oss en show byggd […]

Kommunens ”extratjänster” ökas från 50 till 100

12 Sep2018

Extratjänster är en insats som Arbetsförmedlingen kan bevilja till de arbetssökande som varit inskrivna i Jobb- och utvecklingsgarantin eller i etableringen under en längre tid. Extratjänsten innebär att personen får en anställning under 12 månader i någon av kommunens verksamheter, där han eller hon utför olika typer av kvalitetshöjande uppgifter. Syftet är att öka kompetensen och rusta individerna långsiktigt för den reguljära arbetsmarknaden.

Valresultatet för Östra Göinge 2018

11 Sep2018

Den preliminära röstsammanräkningen från valnatten pekar på en mycket stor framgång för Moderaterna i valet till kommunfullmäktige. Samtidigt tappar Socialdemokraterna i väljarstöd och Sverigedemokraterna går tillbaka något. Liberalerna och Miljöpartiet når, enligt den preliminära röstsammanräkningen, inte upp till den nya tvåprocentspärren och blir därför sannolikt utan mandat i fullmäktige under kommande fyraårsperiod.

Stärkt stöd till utlandsfödda entreprenörer

11 Sep2018

I höst startar Företagsutveckling Nordost – ett projekt som ägs av Östra Göinge kommun, med Krinova Incubator & Science Park som utförare, i samarbete med Bromölla, Hässleholm, Hörby, Kristianstad och Osby kommuner. Syftet är att utveckla metoder och samarbeten för att fler invånare med utländsk bakgrund lättare ska kunna etablera och utveckla långsiktigt hållbara företag i nordöstra Skåne.

Överförmyndarverksamheten får ny besöksadress

11 Sep2018

Fr.o.m. fredagen den 14 september finns överförmyndarhandläggarna i nya lokaler på besöksadressen Västra Storgatan 35, 283 80 Osby.

Med anledning av flytten är handläggarna inte anträffbara torsdagen den 13 september.

I de nya lokalerna i Osby kommer överförmyndarhandläggarna enbart kunna ta emot förbokade besök. Det går även bra att förboka besök för möte med handläggaren på kommunhuset […]