Maja Bakkens verk ”Kollektivt smycke” vid nya Broby busstation

24 september, 2022

Från och med tisdag har regionbussarna en ny hållplats i Broby: nya Broby busstation vid Tydingegatan. Området öppnades upp för allmänheten för en tid sedan och den som har haft vägarna förbi har sett att även ett konstverk i sten uppförts vid området. Verket Kollektivt smycke är skapat av konstnären Maja Bakken, som mottog 2020 års stenstipendium!La bohème i Sibbhults Folkets Hus

24 september, 2022

På torsdag, 29/9 kl. 19.00, kommer du kunna avjuta Giacomo Puccinis La bohème i Sibbhults Folkets Hus. La bohème är en av de stora operaklassikerna. Historien om de fattiga, unga bohemerna bjuder på romantik, dramatik, stora känslor och alldeles, alldeles underbar musik.

Mer info hittar du via länken
https://www.ostragoinge.se/evenemang/opera-la-boheme/Nyfiken på industri eller jobb som lackerare? Se hit!

22 september, 2022

Tisdagen den 27 september klockan 10.00-12.00 är det dags för nästa Göingematchning. Den här gången kommer Wikan Personal som söker personal till tillverkningsindustrin samt lager och logistik samt Moses Lack som söker lackerare.Kommunen byter sitt centrala dokument- och ärendehanteringssystem

22 september, 2022

Från den 17 oktober kommer kommunen att använda systemet Ciceron för sin diarieföring och möteshantering. Det nya systemet kommer bland annat att erbjuda en ny söksida för kallelse, protokoll och information om förtroendevalda på hemsidan (startar under hösten). Nyhet kommer här på hemsidan när söksidan introduceras.

För att förbereda systemet blir det en nedstängning, av både […]Brobys nya POP-UP-lekplats – ett place med studs!

20 september, 2022

För att möta behovet av en plats för barn att leka på i Broby har kommunen anlagt en pop-up-lekplats i centrum, intill nuvarande Broby busstation, med två hoppkuddar i olika storlekar. Hoppkuddarna är uppblåsta klockan 10-18 varje dag.Bor du på landsbygden i Östra Göinge, beställ fiber idag!

19 september, 2022

Fiber är nu installerat till kunder norr om Glimåkra och det kvarstår efterarbete för IP-Only. Arbetet i Snarrarp och Hittarp är i full gång. De första kundinstallationerna i dessa områden kommer göras under hösten. Parallellt påbörjas schaktningsarbete i området kring Helgeå vid Njura samt Glimminge som sedan fortsätter till områden kring Östanå och därefter Knaggatorp.

Det […]På lördag öppnar ishallen för allmänåkning

19 september, 2022

Öppettider, allmänåkning:
Vecka 38: lördag kl. 13-15 söndag kl. 14-16
Fr.o.m. vecka 39: måndag-fredag kl. 14.30-16.30, lördag-söndag kl. 14-16Handbok för trygg och säker skola

19 september, 2022

Trygg och säker skola är en av delarna i den stora satsningen Skolresan 2030.

Det har tagits fram en handbok som stöd för de som arbetar inom skolan.

”Denna handbok är till som stöd för den som arbetar på skolorna – från förskolorna till
vuxenutbildningen – runt om i kommunen. I denna skrift finns handfasta
beskrivningar av vilka befogenheter […]Kommunfullmäktige sammanträder

16 september, 2022

Torsdagen den 22 september 2022 kl. 18.30 har kommunfullmäktige sitt sista sammanträde under innevarande mandatperiod. Sammanträdet är i sessionssalen i kommunhuset i Broby.

På dagordningen finns beslut om reviderad förbundsordning för samordningsförbundet Skåne Nordost samt beslut kopplade till Kommunassurans, bland annat uppdrag att tillhandahålla egenandelsprogram och justerat aktieägaravtal. Därutöver information från kommunsekreterare och kommundirektör.

Sammanträdet avrundas med […]Utställning och vernissage – Framtidsdrömmar

16 september, 2022

Välkommen på vernissage av utställningen Framtidsdrömmar! Den 17, 19, 20 och 22 september är det vernissage på våra olika bibliotek i kommunen. Utställningen är skapad av barn på förskolor och fritids i Östra Göinge och finns för beskådan ca. en vecka in i oktober.

Barnen har undersökt vilka yrken som finns och vad man gör inom […]