Hjälp till att hitta vår nästa kommunchef!

24 november, 2020

Vår mycket erfarna kommunchef ska gå i pension till sommaren, vilket betyder att någon ska ta över hans roll. Vi vill att du är med och påverkar vad för person vi letar efter genom att bidra med en egenskap till vårt ordmoln. Ordmolnet kommer sedan att tas med som underlag i rekryteringsprocessen.Aktuellt smittläge i omsorgsverksamheten

24 november, 2020

Här kan du följa den aktuella lägesbilden i omsorgsverksamheten i Östra Göinge kommun. Informationen uppdateras varje måndag.Fjärr- och distansundervisning en dag i veckan

24 november, 2020

Eftersom smittspridningen av covid-19 fortsatt är mycket hög i Skåne kommer Östra Göinge kommun att en dag i veckan bedriva fjärr- och distansundervisning för två klasser på Introduktionsprogrammet inom den kommunala gymnasieutbildningen. Detta kommer att pågå från den 25 november 2020 fram till den 18 december 2020.

Den kommunala gymnasieutbildningen har sedan tidigare vidtagit åtgärder för att […]Kommunfullmäktige sammanträder

23 november, 2020

Torsdagen den 26 november kl. 18.30 sammanträder kommunfullmäktige i Blå hallen på Göingeskolan i Broby (observera platsen).

På dagordningen finns bland annat följande beslutspunkter

Presentation av analys av Åldrande 2020, Möjlighet till digitala sammanträden, Pausa möjligheterna till LOV-ackreditering, Det är mycket viktigt att demokratins institutioner fortsätter fungera även i tider av kris. Vidare finns anledning att tro att virusutbrottet […]Årets pepparkakshustävling blir digital!

19 november, 2020

Den traditionsenliga pepparkakshustävlingen på Kulturhuset blir i år digital. Istället för att lämna in ditt tävlingsbidrag på Kulturhuset, tar du ett foto av ditt mästerverk och mejlar in till oss.

Temat är fritt – endast fantasin sätter gränserna för vad du kan bidra med i årets pepparkakshustävling!

Lämna ditt bidrag digitalt

När du är klar med ditt pepparkakshus, […]Kommer du att begära ut ditt skolbetyg under den närmaste tiden?

19 november, 2020

I samband med åtgärder inför förflyttning av kommunens slutarkiv går inte skolornas handlingar att få fram under perioden 30 november – 22 december 2020.

Om du kommer att vara i behov av att få ut exempelvis ett betyg från oss inom den närmaste tiden behöver du därför begära ut detta snarast, dock allra senast den 26 november.

Handlingarna […]Nu har årets pedagogpris delats ut!

18 november, 2020

Idag delades årets pedagogpris ut till vuxentutbildningen på Göinge utbildningscenter (GUC) och närmare bestämt Jeanette Joelsson och hennes arbetslag på 11 personer, för deras arbete med värdegrundsfrågor och Ögenda 2030 (en lokal touch på Agenda 2030).

Jeanette Joelsson, lärare och pådrivande i Ögenda 2030-arbetet, tog emot priset på 10 000 kr som delades ut av Daniel Jönsson Lyckestam, […]Digitala workshops – var med och skapa bilden av din plats!

18 november, 2020

Nästa vecka kommer vi att genomföra vår avslutande omgång workshopar i projektet Mitt gröna hjärta och för att slutresultatet ska bli så bra som det bara går, är vi måna om att så många som möjligt har varit med och bidragit. Därför är du hjärtligt välkommen att delta i denna sista omgång workshopar. Det spelar […]Skärpta allmänna råden i Skåne förlängs

18 november, 2020

De skärpta allmänna råden för Skåne har förlängts och gäller fram till och med den 13 december, med en eventuell förlängning. Det var i och med den snabbt ökande spridningen av covid-19 som Folkhälsomyndigheten, efter samråd med Region Skåne, fattade beslut om skärpta allmänna råd i ett försök att bromsa smittspridningen.

Från och med den 27 oktober […]Åtgärder för att bromsa smittspridningen

17 november, 2020

Östra Göinge kommuns krisledningsgrupp har beslutat om flera åtgärder för att bromsa den snabbt ökande spridningen av covid-19. Besöksförbud på kommunens äldreboenden förlängs och gäller tills vidare. Se övriga förändringar i våra verksamheter.Sida 1 av 9612345...102030...Sista »