Bada säkert i sommar

7 juli, 2020

Visst är Östra Göinge vackert på sommaren och en solig sommardag är det många som gillar att bada och vistas på någon av badplatserna i kommunen. Men kom ihåg att bada säkert.

Att tänka på när du badar och är vid vatten:

Överskatta inte din förmåga. Bara för att du var en god simmare förrförra sommaren är […]Driftstörningar e-tjänst Förskola/fritidshem

6 juli, 2020

Just nu är det driftstörningar på e-tjänsten för Förskola/fritidshem.
Leverantören arbetar för att lösa problemet.Båtar olovligt placerade vid Sjöhagen

6 juli, 2020

Har du råkat parkera ekan, kanoten eller surfingbrädan fel i sjön Tydingen? Vi har i dagarna upptäckt och märkt upp flertalet olovligt placerade båtar kring badplatsen Sjöhagen. Då det i dagsläget inte finns anordnade båtplatser vid badplats Sjöhagen uppmanar vi dig som har en båt liggandes där utan tillåtelse att flytta den innan den 15 […]Besök på äldreboende för dig som anhörig

6 juli, 2020

Från och med 2020-07-03 har kommunen tagit nytt beslut gällande besök på äldreboenden.

För dig som är anhörig finns möjligheten att komma och besöka din närstående på planerade tider under vardagar. Du bokar tid hos enhetschefen på det aktuella boendet. Enhetschefen kommer att ge dig all den information du behöver för att besöket ska kunna ske […]Ut och promenera – hitta Maria!

3 juli, 2020

Den ”Hitta ut”-inspirerade aktiviteten ”Hitta Maria” ger dig som senior en lustfylld stund i samband med promenaden. På fem olika ställen i kommunen kan du med hjälp av film, bilder och karta försöka leta upp Maria och vara med i utlottningen av fina priser. Promenaderna är korta och passar alla.Sommarboken – Läs 6 böcker – få en bok!

3 juli, 2020

Sommarboken 2020 pågår mellan den 15 juni – 31 augusti. Alla barn och unga upp till 18 år kan vara med. Du lånar böcker och hämtar ett sommarbokshäfte på ditt närmaste bibliotek. När du har läst 6 stycken böcker och lämnat in ditt häfte får du en bok i present.

Läs mer om våra bibliotek här […]Går det att bada i sjöarna i Östra Göinge?

3 juli, 2020

De senaste analyssvaren visar att det går bra att bada på samtliga badplatser. Vi tar regelbundna badvattenprover på badplatserna Tydingesjön – Sjöhagen, Tydingen – campingen, Rolstorpssjön – Gummarp, Immeln – campingen samt Immeln – Breanäs under sommaren. Badvattenproverna tas enligt provtagningsplan framtagen av Folkhälsomyndigheten och Havs- och vattenmyndigheten.Ny skolportal lanseras inför hösten

2 juli, 2020

Nuvarande portal, Dexter, kommer att försvinna och ersättas av IST Skolportal.
Detta gäller både grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning.

Här kan du läsa mer Ny skolportal lanserasElevernas måluppfyllelse följer trenden

2 juli, 2020

Analysen av vårterminens måluppfyllelse visar att eleverna i årskurs 9 ligger kvar på senaste årens trend, dock har meritvärde och behörighet till gymnasiet sjunkit mot föregående år.

– Det är oroväckande att vi inte lyckas få upp resultaten utan ligger på ungefär samma nivå år efter år. Förra året var det ett trendbrott i positiv riktning, […]Höstens workshops i projektet Mitt gröna hjärta

2 juli, 2020

Vill du vara med på inspirerande workshops där du möter andra i diskussioner och samtal om
platsen Östra Göinge – Skånes gröna hjärta?

Östra Göinge kommun samarbetar nu med Högskolan Kristianstad i projektet Mitt gröna hjärta där vi tillsammans med olika grupper utforskar innehåll och värden i platsvarumärket Skånes gröna hjärta.

Under våren har vi träffat politiker, förvaltningsledning, […]Sida 1 av 12612345...102030...Sista »