25 september, 2020

I höst pågår det en mängd kulturaktiviteter för våra grundskoleelever! I veckan har Trumattack varit på ett mycket uppskattat besök hos alla elever i årskurs 1-5. Först visade artisterna upp sitt rytmregister och sedan fick eleverna spela. I en trumattack möts och stöts rytmer från olika delar av världen Ord och språk inte så stor […]Ställ frågor om invasiva växter på Kattarps Återvinningscentral!

25 september, 2020

I morgon, lördagen den 26 september, finns det möjlighet att få information om hantering av invasiva växter på Kattarps Återvinningscentral.

Representanter från Osby och Östra Göinge kommuner kommer att finnas på plats, så väl som Länsstyrelsen, ÖGRAB och Göinge Naturtrim.

Välkommen att prata med oss mellan klockan 10:00-14:00!Välkommen på jobbmatchning!

24 september, 2020

Tisdagen den 29 september kl. 10-12 arrangeras nästa jobbmatchningstillfälle. Genom jobbmatchningens upplägg kan du som kommer få ett försprång jämfört med att enbart söka utannonserade tjänster.Premiär för Medborgarforum

24 september, 2020

Under onsdagen samlades 35 personer från hela Östra Göinge för att delta i en ny form av dialog. Temat var: Vad är viktigt för att kunna leva ett långt och gott liv i Östra Göinge? Kvällen inriktade sig särskilt på äldre och personer med funktionsvariation, men inbjudan var öppen för alla.

Bland deltagarna fanns förutom politiker […]Möllarps förskola är kommunens första certifierade Grön Flagg-förskola!

23 september, 2020

Möllarps förskola i Östanå har blivit en certifierad Grön Flagg-förskola! Det är Östra Göinge kommuns första certifierade förskola och detta måste givetvis firas. Idag har därför bland annat politiker bjudits in för att ta del av förskolans gedigna arbete med hållbar utveckling.

Grön Flagg är ett unikt lärandeprogram inom hållbar utveckling där tanken är att omsätta […]Östra Göinge klättrar i näringslivsrankingen!

23 september, 2020

I Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i landets 290 kommuner klättrar Östra Göinge 15 placeringar jämfört med i fjol. Årets placering blev 108.

– Det är ett mycket glädjande resultat och vi är såklart jättestolta. Vi är dock inte nöjda, fokus ligger på att arbeta ytterligare med Östra Göinges attraktionskraft och stötta företagsamma göingar. Vi kan […]Vi har byggt om för säkrare trafik på Pappersbruksvägen

22 september, 2020

Nu är ombyggnationen av Pappersbruksvägen och den västra parkeringen till sim- och sporthallen i Broby klar!

Pappersbruksvägen har försetts med ett separat gång- och cykelfält, från Storgatan och fram till sim- och sporthallen. Vi har även skapat nya parkeringsplatser framför sim- och sporthallen för den som hämtar och lämnar till Prästkragen. Vägen in är numera även enkelriktad […]Se kvällens föredrag om byggnadsvård live

21 september, 2020

Idag, måndagen den 21 september klockan 19.00 hålls den andra delen i vår föredragsserie Byggnadsvård, ekologi och hållbart byggande. Gunilla Gardelin håller föredraget ”Timmerhus berättar”.

Gunilla Gardelin, kulturmiljöutvecklare vid friluftsmuseet Kulturen i Lund. Kulturen har i sitt friluftsmuseum i Lund nio liggtimrade hus från södra Sverige. Byggnaderna är uppförda mellan åren 1650-1850 och representerar olika sociala […]Välkommen till en ny säsong på Trollarinken

18 september, 2020

Ishallen i Glimåkra har öppnat för vintersäsongen 2020/2021! Förutom att åka skridskor kan du prova att spela curling på någon av våra curlingbanor i ishallen.Fritt fram för bad på våra badplatser

16 september, 2020

För dig som är badsugen i det här fina sensommarvädret går det utmärkt att bada vid kommunens alla badplatser. Tidigare har vi avrått från bad vid Tydingesjöns camping, Sjöhagen samt Gummarpsbadet men nya prover visar att vattnet åter är tjänligt och fritt från alger.

Du som hellre vill bada inomhus kan besöka simhallen i Broby. Se […]Sida 1 av 9112345...102030...Sista »