Kommunfullmäktige sammanträder

22 oktober, 2019

Torsdagen den 24 oktober kl. 18.30 sammanträder kommunfullmäktige i sessionssalen i kommunhuset i Broby.

På dagordningen finns bland annat

Delårsrapport samt information om kommunrevisionens granskning av rapporten, Interpellation om krav på utdrag ur belastningsregister inom äldreomsorg och LSS, Interpellation om familjecentral i Knislinge, Här kan du läsa kallelsen och få mer information om kommunfullmäktige. Sammanträdet är öppet […]Nu är det dags att söka vårens utbildningar!

21 oktober, 2019

 

Nu är det dags att söka vårens kurser och utbildningar på Göinge utbildningscenter (GUC).

Klicka in dig på GUC hemsida och sök upp ditt nästa mål i livet. Söker stänger den 24 november.

 Välkommen på jobbmatchning på tisdag – Enfuturum och Lärlingsakademin är på plats!

18 oktober, 2019

Tisdagen den 22 oktober kl. 10-12 arrangeras nästa jobbmatchningstillfälle. Genom Göingematchningens upplägg kan du som kommer få ett försprång jämfört med att enbart söka utannonserade tjänster. På plats den här tisdagen är rekryterings- och bemanningsföretaget Enfuturum (som håller intervjuer) samt Lärlingsakademin för de som är intresserad av utbildningar.Framför apparaten – ett projekt för ett gott åldrande

17 oktober, 2019

Idag var det teaterföreställning för de boende på Västanvid i Knislinge och både stämningen och igenkänningsfaktorn var på topp.

”Framför apparaten” är ett pilotprojekt där Östra Göinge kommuns äldreomsorg och kulturenheten tillsammans med Östra Göinge riksteaterförening visar hur man kan samarbeta över gränser och förmedla kultur till våra seniorer på boenden.

Projektet är upplagt som en trestegsmodell […]VÅGA! Drömma – satsa – vinna

17 oktober, 2019

Kom till höstens bästa eftermiddag! Vill du bli inspirerad eller är du helt enkelt bara lite mer nyfiken på ambassadörerna för Skånes gröna hjärta? Lördagen den 9 november är du välkommen till en personlig och härlig stund på Pappersbruket i Östanå.Klarar du ett längre elavbrott?

14 oktober, 2019

Varje höst drabbas Sverige av höststormar. Stormar kan leda till att du måste klara dig en kortare eller längre period utan el, värme och vatten. När en storm är på väg går SMHI ut med en stormvarning.

Förbered dig själv genom att:
Ta bort eller förankra lösa föremål från trädgårdar, uteplatser och balkonger. Till exempel studsmattor, cyklar, […]Utställning – Bästa Biennalen

8 oktober, 2019
Staty av liten groda av Bianca Maria Barmen

 

Välkommen på utställning på Kulturhuset onsdagen 9 oktober – fredagen 1 november 2019. Vernissage är onsdagen den 9 oktober kl. 16-18.

BIANCA MARIA BARMEN är Östra Göinge kommuns representant i region Skånes satsning på konst för barn och alla åldrar som visas och presenteras vartannat år.

Bästa Biennalen sätter konstupplevelsen i fokus och synliggör professionell konst för […]Ny entreprenör på Restaurang Tranan!

4 oktober, 2019

Kommunen har nu tecknat avtal med ny leverantör av tjänstekoncessionen på Restaurang Tranan.

Det är företaget Långebro Restaurang o Kafé AB som ska driva restaurangen för allmänheten samt leverera lunch till vissa skolor och förskolor i kommunen. Entreprenörerna Simon Moldovan och Bobban Kukulovic som drivit Åhus Bistro på Kantarellen under många år är ägarna bakom företagsnamnet.

Hur […]Fortsatt stark ekonomi i Östra Göinge

3 oktober, 2019

Kommunens delårsresultat 2019-08-31 är starkt. Prognosen för hela året 2019 är 17,7 miljoner kronor, vilket är 300 tusen kronor bättre än budgeterat resultat. – Vi står inför stora utmaningar framåt, men har ett gynnsamt utgångsläge för att möta dem. Det känns bra nu när vi går in i en ny fyraårsperiod för kommunens mål- och resultatplan, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg.Elever från Lärvux ställer ut på Kulturhuset

30 september, 2019
En videkvist med knoppar som blommat ut.

Eleverna på Lärvux, Göinge utbildningscenter, har under vårterminen arbetat med fotografisk bild. Deras arbete har mynnat ut i en utställning av naturfotografier och eleverna ställer nu ut ett urval av sina foton på Kulturhuset Vita skolan i Broby.
Utställningen kan ses från onsdagen den 2 oktober till onsdagen den 23 oktober.Sida 1 av 11212345...102030...Sista »