Motorikens påverkan för inlärning

25 juni, 2019

Förskolorna Åvillan, Möllarp och Ekebacken har haft besök av Balanserade barn. Baserat på forskning  visade de hur man med hjälp av motorik, avspänning, massage och rörelse kan påverka koncentration, kroppskontroll, ofrivilliga rörelser, balans, koordination, impulskontroll, inlärning och läs- och skrivsvårigheter. De blev en kväll full av inspiration och engagemang!

 Välkommen på invigning av Trollacenter!

24 juni, 2019

På lördag den 29 juni är det invigningen av Trollacenter. Missa inget skoj när Östra Göinges nya stora anläggning för fritidsaktiviteter och rekreation invigs! Här hittar du programmet för dagen.Missa inte fotoväggen på Trollacenter

24 juni, 2019

Visa att du också varit där! Ta en bild och tagga med #trollacenterHåll dig igång!

18 juni, 2019

Är du senior och vill få inspiration att hålla dig igång? Till hösten startar vi igång kursen där du tillsammans med andra provar på olika träningsformer och får tips och råd kring kost, motion och hälsa!Stegen mot fossilbränslefria fordon syns nu på vägarna!

18 juni, 2019

Ett av kommunens politiska mål är att alla kommunens fordon är fossilbränslefria år 2025. Som det ser ut idag kommer det målet uppfyllas i god tid. Redan under juli månad tas 32 nya elbilar in i verksamheterna. Dessa kännetecknas av en ny stripning, med en symbolisk stickkontakt och budskapet ”Vi kör klimatsmart!”.Kommunfullmäktige sammanträder

17 juni, 2019

Onsdagen (observera veckodagen) den 19 juni kl.18.30 sammanträder kommunfullmäktige i kommunhuset i Broby. På dagordningen finns bland annat mål- och resultatplanen. Sammanträdet är kommunfullmäktiges sista innan sommaren.

Här finns mer information om kommunfullmäktige samt kallelsen.

Sammanträdet är öppet för allmänheten.

Välkommen!Ny statistik visar lägre arbetslöshet i Östra Göinge

14 juni, 2019

Färsk statistik från Arbetsförmedlingen visar värden som fortsätter i rätt riktning. Östra Göinge har nu en arbetslöshet under tolv procent i gruppen 16-64 år öppet arbetslösa och i program (11,9 %). Även arbetslösheten bland ungdomar fortsätter neråt.E.ON har satsat stort i Östra Göinge och vädersäkrat elnät för ytterligare 1000 hushåll

13 juni, 2019

Under tre års tid har E.ON grävt ner 11 mil elkabel i marken, satt upp 59 nya nätstationer och på så sätt ersatt 7,5 mil luftledning. Resultatet är ett elnät som nu kraftigare står emot vädrets påverkan, som blåst och åskoväder.Dags för Sommarskoj!

10 juni, 2019

Nu är det nedräkning till sommarlov och Sommarskoj! Årets program för sommarlovslediga i årskurs 4-7 innehåller bland annat besök på Tosselilla sommarland, Laserdome, fiske, uppblåsta prylar, Boda borg och havsbad.

Här hittar du all praktisk information:

Information Sommarskoj (försättsblad busslista)
Busslista Sommarskoj 2019Skolskjuts – andra tider under avslutningsveckan

10 juni, 2019

Sommarlovet närmar sig och på torsdag 13 juni och fredag 14 juni är busstiderna ändrade.
Se respektive bilaga för aktuella tider.

Skolskjuts avslutningsveckan Norra området torsdag – fredag

Skolskjuts avslutningsveckan Södra området torsdag – fredag

 

 Sida 1 av 14412345...102030...Sista »