Kika runt på Trollacenter!

25 april, 2019

I och med helgens orienteringsfest 10MILA inviger vi samtidigt Trollacenter som Östra Göinges nya stora evenemangsarena!

Imorgon fredag kl. 18.00 blir det invigningstal av Patric Åberg på scenen. Sedan finns det möjlighet att slå två flugor i en smäll och gå en tipspromenad och samtidigt kika runt på hela stora området. Bland de rätta svaren av […]Kom på föräldraträff!

24 april, 2019

Vad kan vi göra tillsammans för att våra barn och ungdomar ska trivas och må bra i vår kommun?!

Vid två tillfällen anordnar vi föräldraträffar i församlingshemmet i Glimåkra. Ta möjligheten att utbyta tankar och idéer tillsammans med Individ- och familjesupporten och andra föräldrar.

Vi bjuder på te/kaffe och smörgås.

Varmt välkommen!

 

Tid

Torsdag 2 maj kl.17:00-19:00
Torsdag 9 maj kl.17:00-19:00

Plats

Församlingshemmet […]Jobbmatchning 30 april: Chans för arbetssökande och lokala företag!

24 april, 2019

Kl. 10-12 arrangeras ytterligare jobbmatchning, där du som är arbetssökande får möjlighet att matchas mot de företag som kommunens arbetsmarknadsenhet och Arbetsförmedlingen har regelbunden dialog med. På plats den här tisdagen är dessutom ett transportföretag som söker chaufförer med B körkort, chaufförer med C-körkort samt terminalarbetare med B-körkort eller med både B- och C-körkort.Extremt hög brandrisk

24 april, 2019

Det torra och varma vädret har lett till stor brandrisk i skog och mark i hela Skåne. Var försiktig och hjälp till att minska risken för att bränder startas.

Räddningstjänsterna i Skåne uppmanar allmänheten att inte elda, grilla eller utföra andra aktiviteter som skapar öppen låga eller gnistor i anslutning till skog eller mark, så att […]Östra Göinge och Kristianstad undersöker möjlighet till samarbete i VA-frågor

24 april, 2019

Östra Göinge och Kristianstad kommuner har skrivit på en avsiktsförklaring om ett framtida samarbete kring vatten och avlopp, vilket innebär att vi gemensamt kommer att utreda vad ett samarbete skulle innebära ekonomiskt och miljömässigt.Kommunfullmäktige sammanträder

23 april, 2019

Torsdagen den 25 april kl. 18.30 sammanträder kommunfullmäktige i sessionssalen i kommunhuset i Broby.

På dagordningen finns bland annat

Revisionsplan 2019, Kommunstyrelsens analys av Kunskap och kompetens, Motion, Ett antal valärenden, Här kan du läsa kallelsen och få mer information om kommunfullmäktige. Sammanträdet är öppet för allmänheten. Välkommen!

Här kan du läsa kallelsen och få mer information om kommunfullmäktige.

Sammanträdet […]Entreprenör Skåne 2019:s deltagare klara: En av dem är från Östra Göinge!

18 april, 2019

Under 2019 fortsätter Forza of Sweden, Skånes entreprenörskapsgenerator att ansvara för genomförandet av satsningen Entreprenör Skåne. En av de utvalda 29 entreprenörerna är Waxiu Shehu, kläddesigner, som driver företaget Strng Wmn.Grooming – sexuella brott mot barn på internet

18 april, 2019

Advokaten Ulrika Rogland kommer till Kulturhuset i Broby för att föreläsa om grooming.

Ulrika har tidigare arbetat som domare och åklagare och har stor erfarenhet av brott mot barn, relationsvåld, sexualbrott och hedersvåld. Hon hade som åklagare flera uppmärksammade mål, bland annat Alexandramålet och mordet på Lugna Gatan.

Ulrika känner ett stort engagemang för barn och för […]Fiberutbyggnaden i Östra Göinge fortsätter framåt

17 april, 2019

Östra Göinge kommun har som uppsatt mål att 95 procent av alla hushåll och företag år 2020 ska ha tillgång till fiber med minst 100 Mbit/s. Formuleringen ”tillgång till fiber” innefattar alla hushåll som har fiber inkopplat samt alla hushåll där fiber finns i dess absoluta närhet.10-MILA – orientering i världsklass!

15 april, 2019

Under sista helgen i april förväntas invånarantalet i Östra Göinge tillfälligt stiga med ca 10 000 personer! Det handlar förstås om 10MILA, Sveriges största orienteringsstafett, som detta år hålls här i Östra Göinge den 27-28 april. Start och mål är på nya evenemangsområdet Trollacenter i Glimåkra och hit är alla välkomna att följa tävlingen på nära […]Sida 1 av 13912345...102030...Sista »