Uppfräschning av lärmiljöer på Göingeskolan

12 juli, 2024

Under sommaren renoveras alla klassrum på Göingeskolan i Broby. Renoveringen ingår i en större lärmiljösatsning, som ska omfatta kommunens alla grundskolor. Lärmiljösatsningen är i sin tur en del av kommunens pågående skolresa.



Östra Göinge kommun skriver avtal med Youngstival

25 juni, 2024

Östra Göinge kommun och den ideella föreningen Youngstival har skrivet ett Idéburet offentligt partnerskapsavtal(IOP). Ett IOP-avtal innebär att offentlig och idéburen sektor gemensamt ska uppnå ett visst allmännyttigt samhälleligt mål.

I detta fallet innebär det att Youngstival, som jobbar med social hållbarhet och ungdomars personliga utveckling, ska starta upp en filial i Östra Göinge som kommer […]



Lunchstängt hos kundtjänst i sommar

24 juni, 2024

Under perioden den 24 juni – 9 juli har kundtjänst lunchstängt klockan 12.00-13.00. Lunchstängt gäller både telefonsamtal till kundtjänst och besök till kommunhusets reception. 



Årets stenstipendium delades ut under invigningsceremoni

19 juni, 2024

Östra Göinge har länge varit känt för sin gedigna stenindustri och den svarta diabasen. Stenen är inte bara ett naturmaterial som brutits och använts av göingarna under generationer, utan också en symbol för regionens industriella och konstnärliga arv. Idag delades 2024 års stenstipendium ut samtidigt som den förra stipendiaten visade upp sitt verk som nu tagit plats i centrala Broby.



Teknikcollege till Göinge utbildningscenter

19 juni, 2024

Göinge utbildningscenter tar ett stort steg framåt genom att gå med i ansedda Teknikcollege. För elever innebär Teknikcollege en kvalitetssäkring som garanterar hög nivå på utbildningen. Kommunen kommer att dra nytta av gemensam marknadsföring, kunskapsutbyte och ökad samverkan med grundskolorna och en styrgrupp med flera av kommunens företag kommer att övervaka processen.



Kvalitetshöjande utveckling inom hemtjänsten

15 juni, 2024

Hösten 2023 införde Östra Göinge kommun tillitsstyrd hemtjänst som ligger i linje med kommunens arbetssätt, Göingemodellen. Detta innebär att beslut fattas längst ut i organisationen, där de som är närmast kunden har störst inflytande.



Välkommen på Göingematchning på tisdag!

13 juni, 2024

Välkommen till Göingematchningen tisdagar jämna veckor kl. 10-12.
Klicka på länken för mer info om vad som händer på kommande göingematchning.



Samverkan för att undvika skador från översvämningar

11 juni, 2024

Östra Göinge kommun samarbetar med kommunerna i nordöstra Skåne och försäkringsbolag för att sprida information till hushåll om riskerna vid skyfall och kunskap om vad man kan göra för att bäst skydda sig mot översvämning.



Informationsmöte för Senior i skolan

10 juni, 2024

På onsdag 12 juni kl. 13.30 är det informationsmöte för Senior i skolan. Läs mer i nyheten!



Vi söker organisationer till hälsoveckan på Familjens hus i Knislinge

4 juni, 2024

Vecka 43 är det hälsovecka på Familjens hus i Knislinge. Om det finns organisationer i kommunen som arbetar med fritidsaktiviteter eller andra hälsofrämjande aktiviteter som vill komma hit och presentera sin verksamhet så får ni gärna kontakta Lena Nilsson, samordnare, 044-775 65 27, lena.nilsson@ostragoinge.se