Söndag 25 juni 2017

Hjärsåsmotionen

Det kvittar om du cyklar, springer, lunkar eller går - Bara kroppen motion får! ”Ludan” i Hjärsås är bemannad på…

Sommarbokklubb

Bokhyllehäng, tips, pyssel och fika. Drop in! Från 7 år

Göinge ängar söker intresserade göingebor!

21 Jun2017
Ängen som ligger mellan Vävstolsmuseet och tidigare Glasbruket i Glimåkra. Vill du bli värd för ängen?

Vi söker en ängsvärd i Glimåkra! I denna arbetsuppgift ingår att slå gräset med lie alternativt eller slåtterbalk och samla ihop det i högar som kommunens parkavdelning senare hjälper till att frakta bort. Lie och slåtterbalk finns att låna av kommunen i början av augusti.

Kommunfullmäktige sammanträder

21 Jun2017
klubban kf b

 

Onsdagen den 21 juni kl.18.30 (observera veckodagen) sammanträder kommunfullmäktige i sessionssalen i kommunhuset i Broby.

Kommunfullmäktige ska ta ställning till reviderad mål- och resultatplan 2018-2020 och riktlinjer för bostadsförsörjningen.

Svar på revisionsrapporter gällande kommunens arbete med våld i nära relationer respektive överförmyndaren finns också på dagordningen.

 

 

Ytterligare ärenden som kommer att behandlas:

Ny ledamot/ersättare i kommunfullmäktige, Bolagsordning för AB Östra […]

Volontär sökes till Östra Göinges Internationella Matmässa!

20 Jun2017
matmassa

Intresserad av mat och kultur? Den 9 september i Glimåkra kl.12:00-17:00 smälter matmässans dofter och smaker från världens hörn samman med Trollanattas inslag av sång, musik  och dans. 

Vi söker nu personer som är intresserad av frivilligt arbete och vill bidra och hjälpa under internationella matmässan i Glimåkra. Du kommer börja klockan 10:00 och vi planerar […]

Nu tar kvarteret Rosenkvartsen i Knislinge form

19 Jun2017
Patric Åberg (M), Kommunstyrelsens ordförande, vid spakarna.

Måndagen den 19 juni sattes grävskopan i marken för det nya villaområdet på ”Nya Väster” i Knislinge. Kvarteret Rosenkvartsen, som rymmer elva stycken tomter, ska under de kommande veckorna ta form avseende vägar, VA, belysning m.m.

Friluftsbadens öppettider

19 Jun2017
trollabadet

Nu är det varmt och härligt och ni är välkomna att bada på friluftsbaden! Men tänk på att det i början av sommaren under vissa tider bedrivs sommarsimskola på baden och att det då är stängt för allmänheten. Läs mer om tiderna, priser och ordningsregler här!