EU-valet

Söndag den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet. Förtidsröstningen börjar den 22 maj.

Arbeta med valet

Vi behöver personer som kan hjälpa till under EU-valet, både med förtidsröstningen och på själva valdagen. Vi söker personer som är noggranna och sociala. Om du är intresserad av att jobba i valet anmäler du ditt intresse längre ner på sidan.

Vad gör en röstmottagare?

Som röstmottagare kontrollerar du att den som röstar har rösträtt, tar emot rösterna och lägger dem i valurnorna. Efter att vallokalen stängt är du med och granskar och räknar rösterna. Du ska också se till att god ordning hålls i vallokalen och hjälpa de väljare som ber om det.

Vad behövs för att kunna rösta?

För att få rösta i EU-valet måste du ha ett röstkort. Om du har rösträtt kommer du att få ett röstkort hemskickat senast den 22 maj 2024.

Förtidsrösta

Du kan förtidsrösta var du vill i hela landet från och med den 22 maj 2024. I Östra Göinge kommun kommer du att kunna förtidsrösta på biblioteken i Broby, Knislinge, Glimåkra, Sibbhult och Hanaskog. Öppettider för förtidsröstningslokalerna kommer att anslås här samt på affischer på respektive bibliotek.

Valdagen

På valdagen, den 9 juni, röstar du i din vallokal. På röstkortet står det vilket valdistrikt du tillhör och i vilken vallokal du ska rösta.

Valmämnden

Det är politikerna i valnämnden som har den övergripande ansvaret att genomföra allmäna val i kommunen.

Valnämnden

Intresseanmälan för att bli röstmottagare i val till Europaparlamentet 2024

Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig för att kunna hantera din intresseanmälan och ditt eventuella uppdrag som röstmottagare. Den rättsliga grunden för behandlingen är uppgift av allmänt intresse. Personuppgiftsansvarig för behandlingen är valnämnden i Östra Göinge kommun. På www.ostragoinge.se/behandling-av-personuppgifter/ finns mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter.


Hittade du inte vad du sökte?