13. Kan fritidshus anslutas till fibernätet?

Fritidshus ges ofta möjlighet att anslutas till fibernätet – under förutsättning att utbyggnad sker i det område där fritidshuset är beläget.

Olika leverantörer är olika aktiva med att skicka ut erbjudande om fiber till ägare av fritidshus. Utskick går därför inte alltid ut till alla fritidshusägare.

Värt att tänka på när du är fritidshusägare och vill ha fiber:

1. Anmäl ditt intresse om du är intresserad – VIKTIGT!

a) Svenska Stadsnät och Telia Öppen Fiber erbjuder nu fiber till hela landsbygden i Östra Göinge kommun. Kontrollera om din fastighet finns med på denna länk: https://landsbygd.oppenfiber.se/

Finns ert fritidshus inte med, gå istället in på Svenska Stadsnäts hemsida och anmäl ditt intresse. Det gör att du kan komma med när utbyggnad sker och det ökar också sannolikheten att fibernät byggs ut i just ditt område.

b) IP-Only erbjuder fiber till flertalet hushåll på landsbygden i Östra Göinge kommun. Sök på din adress för att se erbjudandet: https://www.ip-only.se/privat/fiber/villa/#/

2. Om det byggs fiber i området

Om erbjudande har gått ut eller om det byggs fiber i området där ditt fritidshus är beläget – kontakta då aktuell leverantör för att få chans att ansluta ditt fritidshus när fibernät byggs till grannfastigheterna i ditt område.

Obs! För personer fast bosatta i andra länder såsom exempelvis Danmark eller Tyskland kan särskilda regler gälla. Kontrollera med Svenska Stadsnät eller IP-Only vilka regler som gäller. 


 

 

Hittade du inte vad du sökte?