6. Hur får jag fiber?

 

Fiberkabel

För dig i lägenhet

1. Kontakta din hyresvärd eller bostadsrättsförening och kontrollera vad som gäller. Lägenheter i tätort har ofta redan, eller kommer inom kort att få, möjlighet att koppla in sig på fibernätet.

Finns fiber redan indraget till huset där du bor så handlar det enbart om att du ska bestämma dig för att ansluta dig och du får då välja tjänsteleverantör. Det är ingen kostnad för dig som hyresgäst att koppla in fiber. (Din hyresvärd brukar stå för kostnad att koppla in fiber i hyreshuset) Däremot får du välja tjänsteleverantör och får då betala en avgift varje månad för de tjänster du väljer.

I stort sett alla hyreslägenheter i Göingehem AB har möjlighet att ansluta sig till fibernätet. Läs mer på: http://www.goingehem.se/

Bor du i bostadsrätt – tala med din bostadsrättsförening.

2. Är inte huset du bor i anslutet till fibernätet – kontakta då din hyresvärd och hör hur planerna ser ut. Du kan också anmäla ditt intresse på följande länk: https://svenskastadsnat.se/intresseanmalan/ 

För dig i villa/eget hus - i tätort

1. Anmäl att du är intresserad
Gå in på https://svenskastadsnat.se/intresseanmalan/ och anmäl ditt intresse. Din fastighet kommer då upp på skärmen hos Svenska Stadsnät vilket innebär att det syns att intresse finns för utbyggnad i ert område.

2. Välj samma leverantör
Om du får ett erbjudande från en leverantör – tala då med dina grannar och välj samma leverantör. Detta är särskilt viktigt när erbjudande kommer från flera leverantörer eller när olika leverantörer bygger i kommunen. Tala också med dina grannar och få fler att ansluta sig. Att det finns många intresseanmälningar i samma område ökar sannolikheten för att fibernätet byggs ut just där du bor.

För dig i villa/eget hus - på landsbygd

1. Beställ eller anmäl att du är intresserad
Två leverantörer kan erbjuda fiber till hushållen på landsbygden i Östra Göinge kommun:

2. Välj samma leverantör
Om du får erbjudande från mer än en leverantör – tala då med dina grannar och välj samma leverantör. Tala också med dina grannar och få fler att ansluta sig. Att det finns många intresseanmälningar i samma område ökar sannolikheten för att fibernätet byggs ut just där du bor.

3. Tala med fiberförening eller byalag 
Finns det en fiberförening eller en byaförening där du bor? Tala med dem och hör vad som händer i frågan. Håll dig uppdaterad på vad som händer i närområdet.


 

 

Hittade du inte vad du sökte?