2. Vem bygger fibernät i Östra Göinge kommun?

Huvudregeln är att utbyggnad av fibernätet sker av leverantörer på marknaden. Kommunen bygger inget fibernät i Östra Göinge kommun.

Svenska Stadsnät
Kommunen har sedan december 2016 ett samverkansavtal med Svenska Stadsnät (Telia-koncernen). Idag bygger Svenska Stadsnät fibernät framförallt i kommunens tätorter.

På Svenska Stadsnäts hemsida kan du se var utbyggnad sker i respektive tätort och status för respektive område. Klicka på länken och välj sedan vilken ort det handlar om:

http://svenskastadsnat.se/private/ostra-goinge/utbyggnadsprojekt-ostra-goinge/

I juli 2017 gick Svenska Stadsnät i samarbete med Telia Öppen Fiber ut och erbjöd fiber till hela landsbygden i Östra Göinge kommun. För landsbygd info klicka här:

https://landsbygd.oppenfiber.se/

IP-Only
Ett samverkansavtal innebär ett samarbete men det hindrar inte att andra aktörer går ut med erbjudande till hushållen i Östra Göinge. Så skedde i mitten av juni 2017 då erbjudande gick ut från en annan leverantör, IP-Only. Det handlade om ett erbjudande som gick ut till fastigheter på delar av landsbygden i södra delen av Östra Göinge kommun. Området valdes ut av leverantören. Även delar av norra delen av kommunen fick detta erbjudande. Läs mer om IP-Onlys erbjudande här:

http://www.ip-only.se/privat/bestall/#/

IP-Only fattade byggbeslut både för de södra och norra delarna av kommunens landsbygd under 2017. Utbyggnad/grävning planeras att påbörjas Q3 2019.

 


 

 

Hittade du inte vad du sökte?