Västerskolan

Exteriör bild på Västerskolan.

Välkommen till Västerskolan

Västerskolan är en F-3-skola och har en stor härlig skolgård med pulkabacke, fotbollsplan och skog. Där finns det möjlighet att göra många olika aktiveter. Vi har flera ur vår personal ute på rasterna och för att vara synliga för elever och er föräldrar använder de reflexvästar.

 

Anmäla frånvaro

Här kan du läsa mer om hur du anmäler frånvaro.

Kontakt

Besöksadress: Västerskolgatan 1, 289 32 Knislinge
Postadress: Västerskolan, Box 66, 289 03 Broby

Rektor:
Rahim Jassim
044-775 63 84
rahim.jassim@ostragoinge.se

Administratör:
Carina Oscarsson
044-775 67 13
carina.oscarsson@ostragoinge.se

Fritidshem

På Västerskolan finns fyra fritidshemsavdelningar; Avdelningarna samarbetar med förskollärare och lärare i respektive årskurs. På Morkullan går eleverna  F-klass. På Duvan går eleverna i årskurs 1 och Ripan tar emot elever från åk 2. På Holken finns eleverna som går i åk 3. På fritidshemmet får eleverna möjlighet till olika aktiviteter efter skolan, vill de kan de också sitta och göra sin läxa här. Fritidshemmets öppettider är 06.30-18.30. Vid behov kan dispens medges från 06.15.

Telefonnummer
Morkullan – förskoleklass – 044-775 63 81
Duvan – åk 1 – 044-775 63 83
Ripan – åk 2 – 044-775 63 82
Holken – åk 3 – 044-775 63 85

Här ansöker du om fritidshemsplats om ert barn behöver det

Kontakt med skolsköterskan
Kontakt med skolrestaurangen

Om Västerskolan

Läs om skolans pedagogiska plattform och vision.

Information till elever

Du som är elev på skolan får möta lärare som är intresserade av att du ska klara dig så bra som möjligt i skolan. Vi arbetar med iPad i skolan, digitala verktyg är på ett naturligt sätt invävt i teman och annan undervisning. Det finns även ett skolbibliotek där du kan hitta något spännande att läsa. På rasterna finns det mycket att göra på vår stora skolgård och det finns vuxna ute om du vill fråga något eller behöver hjälp med något.

Information till föräldrar

För att du som förälder ska kunna följa vad ditt barn gör i skolan får du information om vad de arbetar med för att eleven ska utvecklas på bästa sätt av lärarna. Det kan vara via en blogg eller ett veckobrev. Det gör att du som förälder lättare kan hjälpa ditt barn genom att ställa frågor om vad de gjort och vad ditt barn har lärt sig.


Exteriör bild på Västerskolan.


Hittade du inte vad du sökte?