Smultronställets förskola
Välkommen till Smultronställets förskola
Smultronställets förskola i Knislinge är belägen i området väster. Förskolan är i ett plan och varje avdelning har sin egen entré. Utemiljön erbjuder en varierad miljö med olika lekredskap, stora gröna ytor, kuperad terräng och ett litet skogsparti.
På Smultronstället arbetas det medvetet med barns delaktighet, utifrån barnens erfarenheter och kunskaper. Förskolans undervisning grundar sig i läroplanen för förskolan. Smultronstället arbetar målstyrt med ett språkutvecklande arbetssätt och genom lek- och lärmiljöer uppmuntra till att öka barnens språkliga förmågor.
Smultronställets förskolebibliotek erbjuder utforskande inom digital teknik, musik, teater, naturupplevelser och böcker.
Förskolan arbetar med barnens trygghet och strävar efter att varje dag möta och uppmuntra barnen utifrån deras individuella förutsättningar och mognadsgrad. Ett gott samarbete med vårdnadshavare är viktigt i förskolans uppdrag och tillsammans görs det bästa för barnen.
Snabblänkar
ABBUM – appen för kommunikation
E-tjänster förskola
Måltider och lunch
Läsårstider och lovdagar
Skolstart – information inför nytt läsår
Förskolans avdelningar
Smultronställets förskola har tre avdelningar.
Visan 1-2 år tfn 044-775 65 49
Sagan 2-3 år tfn 044-775 65 48
Paletten 4-6 år tfn 044-775 65 50
Köket tfn 044-775 66 24
Under läsåret håller förskolan reducerad verksamhet Det infaller 2 dagar på höstterminen och 2 dagar på vårterminen.
Verksamhet
Alla barn och vuxna har rätt att bli accepterade som de är. Alla människor, stora som små, har rätt att
vara unika. Alla barn ska kunna delta i all verksamhet på likvärdiga villkor. Alla som arbetar på Smultronställets förskola ska aktivt och medvetet arbeta för att förskolan har en trygg miljö, vilket beskrivs i Plan mot diskriminering och kränkande behandling.
Skolutveckling och kvalitet
Kvalitetsarbetet har till uppgift att på ett systematiskt sätt identifiera förutsättningar, belysa arbetsprocesser samt bedöma och analysera resultat och måluppfyllelse. Utifrån resultaten av detta sätts sedan åtgärder in för att vi ska nå de uppsatta målen, Systematiskt kvalitetsarbete (SKA).
Allmän förskola
Alla barn mellan 3 och 5 år erbjuds allmän förskola fr o m augusti det år de fyller tre år.
Det är en avgiftsfri pedagogisk verksamhet som bedrivs inom ramen för den ordinarie förskoleverksamheten och omfattar 15 timmar i veckan. Utläggningen av de 15 timmarna sker efter inlämnat schema och i samråd mellan vårdnadshavare och berörd rektor.
Efter vårterminens slut är platsen behovsprövad och därmed inte avgiftsbefriad. För de barn som redan är inskrivna i verksamheten kommer avgiften att reduceras med motsvarande timmar per år.
- bedrivs på förskolorna och inte inom pedagogisk omsorg
- man följer grundskolornas läsårstider och bedrivs inte på loven
Maxtaxa och retroaktiv avgiftskontroll
Avgiften beräknas på familjens sammanlagda bruttoinkomst och antal placerade barn i verksamheten. Avgiftsmodellen utgår från regeringsbeslut om maxtaxa.
Östra Göinge kommun kontrollerar årligen de inkomstuppgifter som räkningsmottagare med barn inom förskola lämnat – Retroaktiv avgiftskontroll.
Kontakta oss
Susanne Ellerström
Rektor
tfn 044-775 60 38
tfn vx 044-775 60 00
susanne.ellerstrom@ostragoinge.se
Cickie Stiegson
Administratör
tfn 044-775 60 87
cickie.stiegson@ostragoinge.se
Carola Lindell
Administratör
tfn 044-775 61 05
carola.lindell@ostragoinge.se
Besöksadress:
Topasvägen 11
289 32 Knislinge
Postadress:
Box 66
289 03 Broby
Öppettider: 06.30-18.30
Synpunkter
Lämna gärna dina synpunkter. Vi vill veta både om det som är bra och om det som inte motsvarar dina förväntningar på verksamheten. Är du eller ditt barn missnöjda med något, kontakta först ert barns förskollärare eller förskolans rektor. Du har också möjligheten att lämna beröm/klagomål via länken lämna in din synpunkt.
Hittade du inte vad du sökte?