Ny lärarutbildning – studera till lärare med lön

Studerande elever.

Hösten 2021 finns på Högskolan Kristianstad en lärarutbildning där arbete kombineras med studier. Östra Göinge kommun kommer att erbjuda en plats för åk 4-6 och två platser riktade mot åk 7-9, detta i samarbete med högskolan. Utbildningen innebär en chans att jobba halvtid och samtidigt läsa till lärare.

Utbildningen är riktad mot ämnena svenska, engelska, matematik samt biologi, fysik, kemi och teknik i åk 4-6 och ämnena matematik, fysik och kemi i åk 7-9. Utöver dessa ämnen studerar du utbildningsvetenskap och genomför handledd verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Vad innebär det?

Du kombinerar dina studier med arbete som lärare i Östra Göinge kommun (3 bestämda dagar i veckan) och får lön under hela studietiden. Under din studietid kommer du att vara knuten till Östra Göinge Kommun och anställningsavtal skrivs varje år, under förutsättning att du klarar dina studier vid högskolan Kristianstad. Lönen kommer att ligga på ca 18 000 kronor per månad före skatt.  Du kan även ansöka om studiestöd från CSN enligt deras regler.

 

Vad får du?

  • Du kan finansiera dina lärarstudier och får månadslön under hela året, även under lov och ledigheter.
  • Du kommer att få en mentor på den skola du arbetar på samt övrigt stöd som kommunen erbjuder för att utveckla din undervisning.
  • Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.
  • Genom att arbeta och studera parallellt öppnar sig en unik möjlighet för dig att kombinera erfarenheterna från skolans verksamhet med den undervisning du möter på högskolan.
  • Du kan ansöka om studiestöd från CSN.

 

Utbildningens innehåll

Läs mer om utbildningen åk 4-6 på högskolans hemsida.

Läs mer om utbildningen åk 7-9 på högskolans hemsida.

 

Så här ansöker du – ansökan öppnar 15 februari

För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du söka och uppfylla kraven både för anställning i Östra Göinge kommun och studier på högskolan Kristianstad. Antagningen och rekryteringen sker under våren 2021.

Mellan den 15 februari och 15 mars kan du söka tjänsten hos oss och söka till utbildningen.
Tänk på att du behöver ansöka till både oss på kommunen och till högskolan.

 

Du är välkommen att höra av dig om du har frågor

Frågor om att arbeta i kommunen
Ulrika Olsson, utvecklingsledare
ulrika.olsson@ostragoinge.se 044-775 6102

Frågor om utbildningen på högskolan
Högskolan Kristianstad


Studerande elever.

Hittade du inte vad du sökte?