Snapphaneskolan

Exteriör bild på Snapphaneskolan.

Välkommen till Snapphaneskolan

Snapphaneskolan är en 4-9-skola med ca 300 elever. Skolan är belägen intill vattentornet på byns högsta punkt med naturen inpå knutarna. Runt byggnaden finns grönytor, lekplats, bollplaner och hopphagar. I skolbyggnaden finns också Knislinge bibliotek som även fungerar som skolbibliotek. Skolan är indelad i en 4-6-del och en 7-9-del. I den del som tillhör åk 4-6 ligger även vårt fritidshem. För de äldre eleverna på skolan finns vår fritidsgård.

Skolans pedagoger, elevhälsoteam och resursteam arbetar tillsammans med elever och föräldrar för god trivsel och goda resultat. Detta ger oss goda förutsättningar att nå vårt mål: Trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse!

Anmäla frånvaro

Här kan du läsa mer om hur du anmäler frånvaro.

Kontakt

Besöksadress: Göingevägen 12, 289 31 Knislinge
Postadress: Snapphaneskolan, Box 66, 289 03 Broby

Rektor:
Jennie Mårtensson
044-775 65 11
jennie.martensson@ostragoinge.se

Administratör:
Ann-Charlotte Thörn
044-775 65 00
ann-charlotte.thorn@ostragoinge.se

Administratör fritidshem:
Carola Lindell, 044-775 61 05
carola.lindell@ostragoinge.se

Cickie Stiegson, 044-775 60 87
cickie.stiegson@ostragoinge.se

Fritidshem och fritidsgård

Skolan har även ett fritidshem och en fritidsgård, läs mer om det nedan. Här ansöker du till fritidshem.

Kontakt med skolsköterskan
Kontakt med skolrestaurangen
Läs mer om studie- och yrkesvägledning

Föräldrasupporten – Du som förälder är en viktig förebild för ditt barn

Skolan erbjuder stöd och rådgivande samtal till dig som är föräldrar till barn i grundskolan i Östra Göinge kommun. På Föräldrasupporten har du möjlighet att ställa de frågor och funderingar som du har. Föräldrasupporten är ett kostnadsfritt rådgivningsalternativ utan registrering. Läs mer om föräldrasupporten.


Exteriör bild på Snapphaneskolan.

Snapphaneskolans fritidshem

 

Dag

Öppettider

Måndag kl 06.30-08.00  13.25-18.30
Tisdag kl 06.30-08.00  14.25-18.30
Onsdag kl 06.30-08.00  15.10-18.30
Torsdag kl 06.30-08.00  14.25-18.30
Fredag kl 06.30-08.00  13.15-18.30

 

Snapphaneskolan är en åk 4-9 skola med en egen avdelning för åk 4-6. Fritidshemmet har sin verksamhet i Snapphaneskolans lokaler och ligger i anslutning till 4-6 barnens klassrum.

Lokalerna består av gemensamma samlingsrum med soffor och fåtöljer samt en datorhörna. Vi har även sittgrupper för de som vill spela kort, rita, skriva, använda våra olika byggsatser, läsa, göra läxan eller annat. Vi har ett separat rum med allt som hör pyssel till. Dessutom har vi tillgång till skolans bildsal, datasal och spelhall. På skolan finns även hemkunskapssal, slöjdsalar, musiksal samt Knislinge bibliotek.

Snapphaneskolan gränsar till en underbar natur i närhet till Åke backe och utegym. Fritidshemmets utemiljö erbjuder en stor lekplats, bollplank, fotbollsplan, beachbollplan och bandyrink.

Vi ger barnen möjlighet att delta i olika aktiviteter och att påverka verksamhetens aktiviteter, som därför kan ske spontant eller planerat. Vårt mål är att stimulera till utveckling och lärande genom inkludering och samverkan samt att erbjuda en meningsfull fritid.

Vid behov av tillsynstid från kl. 06.15 krävs dispens, vilken görs skriftligt.

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss på tel.nr. 0709-53 65 18

 

Fritidsgården

Håll koll på Knislinge fritidsgårds Instagram för senaste information.

 

fritidsgården

Fredag i sporthallen kl 15.15-17.15
”Fredagsfotboll med fritan” i Snapphanehallen
Fredag på fritidsgården kl 18.00-22.00

 

Knislinge fritidsgård drivs i kommunal regi och har sin verksamhet i Snapphaneskolans lokaler under eftermiddagar och kvällar. Fritidsgården erbjuder en mötesplats med möjlighet till aktiviteter av olika slag, avkoppling tillsammans med kompisar som därmed främjar till att skapa relationer med kamrater i olika åldrar. Att skapa en trivsam och aktiv fritidsgård i en trygg miljö men att även fungera som ett vuxenstöd är vårt huvudsakliga syfte. Medlemmar besöker och lämnar fritidsgården under eget och föräldrars ansvar. Vi bedriver naturligtvis en drogfri verksamhet.

Medlemsavgift är för närvarande 25 kr per termin och du löser medlemskort när du besöker fritidsgården. Fritidsledarna jobbar också i skolan även om en del utav oss då har andra uppdrag. På så vis skapar vi automatiskt en naturlig kontakt med alla skolans elever och fritidsgårdens besökare möts inte av några främmande ansikten.
På fritidsgården kan man aktivera sig själv och tillsammans med kompisarna finns det möjlighet till sällskapsspel, TV med spelkonsoler till X-box och Playstation, TV, biljard, fotbollsspel, airhockey och pingis. Utomhus finns basketplan som även kan utnyttjas till att spela streethockey, bandy och köra inlines. Vi har tillgång till beachhandboll- och fotbollsplan.  Vi ordnar turneringar av olika slag där alla kan vara med.
Eller varför inte bara ta en fika i fritidsgårdens café? Aktiviteter utanför fritidsgårdens väggar erbjuds regelbundet såsom bil- och andra mässor, Laserdome, gocart, fiske, bowling, skridskor, curling, shopping, fotbolls- och ishockeymatcher, musikaler och teater, en 4-dagars skidresa till Branäs och vårens traditionella Lisebergsresa etc. Dessa aktiviteter erbjuds till kraftigt reducerat pris.
Det händer att vi har åldersgräns på vissa aktiviteter – ibland får de yngsta stanna hemma och ibland får de äldre stå över. Under loven erbjuds särskilda lovaktiviteter, vilka presenteras på fritidsgårdens anslagstavla och på särskilda anmälningslappar som delas ut i klassen eller finns att hämta i kiosken. Håll utkik på vår anslagstavla. Dock är fritidsgården stängd under jul- och sommarlov.
Vad vore en fritidsgård utan kiosk? Även om vi finns i samma lokaler skiljer vi på skola och fritidsgård, inte minst vad gäller sortimentet i kiosken. Under skoltid finns det möjlighet att köpa frukt, frallor, baguetter, risifrutti, yoghurt, Loka, kaffe, te och varm choklad. När fritidsgården öppnar utökar vi med läsk, godis, chips, chokladbollar, choklad och panpizza. På fredagskvällarna står vi för hämtning av pizza, om man är sugen på att beställa och käka tillsammans med kompisarna. Ibland grillar vi korv. Ibland bakar vi chokladbollar. Kan hända att vi bjuder på popcorn. Kanske blir vi sugna på toast.

Hjärtligt välkomna!

Pernilla Persson, Emanuel ”Molle” Pamp & Ahmed Moiz

Knislinge Fritidsgård mobil: 0709-536519


Hittade du inte vad du sökte?