Cykla

Cykelleden Skåne


Cykelledsskylt.Cykelleden Skåne består av tre delleder och dessa delas i sin tur i etapper. Två av etapperna tar dig genom den vackra naturen i Skånes gröna hjärta, från Bivaröd till Knislinge och Wanås.

Följande etapper går genom Östra Göinge:
Etapp 1 Kristianstad-Knislinge
Etapp 2 Knislinge-Vinslöv

Se kartor och mer information på Cykelleden Skånes webbplats

Cykelrundor


Cyklister på skogsväg.

Foto: Jonatan Månsson.

Cykla är ett fantastiskt sätt att ta sig fram. Plötsligt ser du saker som du inte tidigare lagt märke till. Det är enkelt att stanna och göra avstickare och dessutom får du känna sommarens alla dofter och höra naturens ljud på nära håll.

Vi har tagit fyra cykelrundor för alla cykelsugna med upptäckarlust! Här hittar du foldrarna till respektive runda med detaljerad vägbeskrivning och karta. Lätt att skriva ut och ta med!

Observera att cykelrundorna inte är skyltade! Lägg därför lite extra tid på att läsa igenom vägbeskrivningen som finns i varje folder.

Cykeltur i stenbygden – Välkommen att upptäcka stenhistorien i Östra Göinge! (PDF)
Cykla i Snapphanespår – Upptäck Snapphanebygden i Östra Göinge! (PDF)
Cykla genom historien – Upptäck Östra Göinge och lär känna bygdens historia (PDF)
Cykeltur med svalkande stopp – En cykeltur för den badsugne i Östra Göinge (PDF)

Dressincykling


Dressinåkning mellan Broby och Glimminge. Fotograf SWELO

Foto: Dressinåkning mellan Broby och Glimminge. SWELO

Cykla dressin längs det gamla järnvägsspåret från Broby till Glimminge station.
Läs mer på Östra Göinge järnvägssällskap eller boka via telefon 044-440 48.

 

 

 

 

Friluftskarta


I kommunens digitala Friluftskarta kan du se kanot-, vandrings- och cykelleder markerade på en interaktiv karta. Du kan också se var det exempelvis finns grillplatser, vindskydd, badplatser och båtiläggningsplatser.

 

Allemansrätten – så funkar den


Allemansrätten gör att vi alla har tillgång till naturen men där ingår såväl rättigheter som skyldigheter. Det innebär att ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Du använder dig av allemansrätten när du till exempel promenerar i naturen, paddlar kanot eller plockar bär i skogen.

Är du säker på att du har koll på vad du får och inte får göra? I filmen förklarar Naturvårdsverket allemansrätten och dess huvudregel – inte störa och inte förstöra.



Hittade du inte vad du sökte?