Tänk att vi har så mycket vackert runt oss här

Bild på Lena Andersson.

Lena Andersson, företagare, är även inflyttad Göingebo sedan 36 år!

Stort tack för stafettpinnen, Jonathan!

Lena heter jag. Jag är född och uppvuxen på en gård utanför Höör och för 36 år sedan flyttade jag till Skånes gröna hjärta, Östra Göinge, eller rättare sagt till vackra Emmislöv. Här på gården bor jag med min man (goa Gubben som han kallas för i andra sammanhang) och tre utflugna barn. Från en härlig skånsk dialekt till lite mer göingska idag så kanske jag kan kalla mig ”lide” göing.

Om jag skulle beskriva en riktig ”göing” skulle jag säga född och uppvuxen här, omtänksam, hjärtegod och som brinner för sin bygd.

Göinge är unikt!

Här i Emmislöv trivs jag: Lugnt och fridfullt, omgiven av många trevliga grannar, bra grannsamverkan, nära till skogen och fina cykelturer (då blir det mer runt i Östra Göinge). Men tänk vi har så mycket mer vackert runt omkring oss, Wanås, Breanäs, Immeln, Tydingesjön, Kullaskogen, Trollabackarna och mycket mer. Allt detta är det som gör Göinge så unikt!

Bild på skylt i trä där det står "Glada tantens skafferi - välkommen". I bakgrunden syns gult rapsfält och blå himmel.

Lena startade Glada tantens skafferi för fem år sedan och driver företaget hemma på gården i Emmislöv.

Från förskollärare till egen företagare

Sedan fem år har jag drivit mitt företag efter många år i kommunen. Jag kände jag var färdig med förskolläraryrket och ville prova något nytt så varför inte, bara att våga testa! Jag har alltid gillat att baka, laga mat och jobba hemifrån. Så idén växte fram och så blev det Glada Tantens skafferi – Catering och Hembakat, hemma på gården.

Jag brinner så mycket för mitt företag, så jag blandar nytta med nöje. Allt ifrån bröllop, studenter, konfirmation, sommarfest, minnesstunder, hemmafester, barndop och event hemma på gården tillsammans med trevliga utställare, marknader med mera. Jag säger bara ”goer mad, möed mad å mad i rättan ti!”.

Ibland behöver man ladda energi och då det blir det en tur med husbilen, umgås med familjen, barnbarnen, vänner och nära och kära.

Bild på smörgåstårta.

”Jag säger bara ’goer mad, möed mad å mad i rättan ti’!”

Jag skickar stafettpinnen vidare till Lucas Erlandsson som är en superduktig ung företagare i Östra Göinge.

Det är viktigt att vi lyfter fram våra unga entreprenörer!

Fler Göingebor som berättar om göingar och Skånes gröna hjärta hittar du här.

 


Bild på Lena Andersson.

Hittade du inte vad du sökte?