Årets Göing 2013-2021

Här presenterar vi dem som utsetts till Årets göing under år 2013-2020, tillsammans med en av många motiveringar.

2021 – Matts Persson

Matts är varje dag ute i Glimåkra och plockar skräp och ser till att det är rent och snyggt i hela byn. Hans insatser betyder mycket för trivseln och med sitt engagemang är han ett stort föredöme. Matts är en sann eldsjäl!

2020 – Marcus ”Speaker-Macke” Svensson

Marcus gör mycket för Östra Göinge genom sin Göingepodd. Där sänds allt som händer ifrån stort till smått om vad du kan göra och besöka i trakten och vad som gör det unikt med att vara en del av Skånes gröna hjärta.

2019 – Jarl Sjunnesson, Baggagården

Med produkter i toppklass från sin gård och tillsammans med mat och musikvandringar sätter Jarl Östra Göinge på kartan. Med en kärlek till både djuren, sitt yrke, god mat, musik och bygden är han en fantastisk ambassadör för Östra Göinge.

2018 – Ingela Winther

Ingela brinner för att alla medlemmar i föreningen FUB Östra Göinge ska få en innehållsrik fritid med meningsfulla aktiviteter, resor och trevligheter. Med ett enormt engagemang och hjärta ställer hon upp för alla. Hon är en riktig glädjespridare och lever för orden ”Lika för alla”.

2017 – Annegrethe Haack

Med ett glatt humör driver Annegrethe sitt café Haack i Broby. Med trevlig service och god mat ger hon Göingeborna ett gemytligt café för att bland annat avnjuta fantastiskt goda smörrebröd.

2016 – Beverley Wiik

Med en skaparkunskap utöver det vanliga, gör hon kläder till Östanå-karnevalen som drar många besökare till kommunen på Valborgsmässoafton. Hon är uppe klockan fyra varje morgon och syr nya kreationer. Det är otroliga skapelser som tillverkas, i det tysta. I år är det 70-års jubileum med extra stor karneval, tack vare Beverley.

2015 – Andreas Martinsson

För sin positiva inställning och sitt fantastiska ledarskap i Kulturföreningen F-yra. Utan Andreas hade inte Helgeåfestivalen firat 10-årsjubileum i år! Denna festival har vuxit för varje år och har verkligen satt Östra Göinge på kartan.

2014 –  Cecilia Ghimessy

Genom sitt arbete med hemlösa katter i Östra Göinge engagerar hon socialt utsatta och ensamma människor till en meningsfull sysselsättning. Cecilia medverkar vid loppmarknader och jourhem och har på ett år räddat 329 kattliv med mottot: Finns det hjärtrum finns det tassrum.”

2013 – Karin Hansson

Vi i Sibbhult hemtjänstgrupp vill tacka Karin för allt hon gjort och gör för oss. Karin är mån om oss alla, kollegor som vårdtagare. Hon får oss att känna oss som en enda stor familj där man alltid kommer “hem” när man kommer till arbetet. Karin är kärleksfull och omtänksam, lyhörd och uppmärksam. Utan att man behöver säga det så ser hon vad som behövs. Genom att göra små saker, förgyller hon vardagen för oss. Detta och så mycket mer gör att Karin klart är den bästa vän och kollega man kan ha. Karin är en trogen Göingearbetare, då hon har arbetat i kommunen cirka 20 år. Tack Karin för allt du gör för oss!


Hittade du inte vad du sökte?