Aktiviteter för dig med funktionsvariation

FUB Östra Göinge – Föreningen för Utvecklingsstörda barn, unga och vuxna

FUB Östra Göinge har aktiviteter, utbildningar och kurser som riktar sig direkt till funktionsvarierade och deras anhöriga. Du kan läsa mer om det på FUB Östra Göinges webbsida.

FUB Östra Göinge har även gratis bad för sina medlemmar i Broby simhall på lördagar under skolåret kl.13.30-15.30, ring Elna för mer info på telefon 044-419 35.


Kultur och Fritid i Östra Göinge kommun

Kultur och Fritid har många arrangemang i sitt Kulturprogram som är öppet för alla som vill komma. Se mer information i vår Evenemangskalender


 

Idrottsföreningar i Östra Göinge kommun med integrerad verksamhet

Här kommer några exempel på föreningar som redan i dagsläget har aktiviteter med funktionsvarierade integrerade i den ordinarie verksamheten. Klicka på länkarna för att skicka e-post till respektive förening:

Broby Karateklubb
Glimma Ryttarförening
Göinge Skyttegille
SS Delfin

Flera andra föreningar har möjlighet att ta emot funktionsvarierade, var inte rädda för att ringa och fråga.

SÖK FÖRENING I ÖSTRA GÖINGE KOMMUN .


Glimåkra Folkhögskola

Varje tisdagskväll klockan 18-19 kan du spela innebandy i Blå hallen på Glimåkra Folkhögskola. För dig i övre tonåren och uppåt.
Läs mer om folkhögskolan på deras egen webbsida Glimåkra Folkhögskola.


HIF Klinten

Idrottsföreningen för alla, från bredd till elit, i glädje och gemenskap. De finns i Hässleholm och har flera olika idrotter i sin verksamhet. För mer information och kontakt till HIF Klinten.


Furuboda

Furuboda håller i en rad olika aktiviteter, kurser och läger för dig med en funktionsvariation. Klicka in på deras sida www.furuboda.org och läs mer om deras verksamhet.


Mötesplatser

Pulsen i Osby

Pulsen i Osby – Måndagsklubben har träffar ojämna måndagar kl. 17-19. Måndagsklubben är en verksamhet för ungdomar med funktionsvariation i åldern 10-20 år. Mer information finner du på Osby kommuns hemsida.


Unga Funkisar – Skåne

Unga Funkisar är ett självständigt ungdomsförbund som driver frågor gällande rättigheter, bemötande och ökad tillgänglighet för barn, ungdomar och unga vuxna med någon form av funktionsvariation. Vi ger våra medlemmar möjlighet att åka på aktiviteter och upplevelser till bra priser, sprider nyheter och information inom området funktionsvariation samt bidrar till ett socialt kontaktnät av likasinnade. Läs mer på deras hemsida www.ungafunkisar.se.


Hittade du inte vad du sökte?