Aktiviteter för dig med funktionsnedsättning

 

FUB Östra Göinge – Föreningen för Utvecklingsstörda barn, unga och vuxna

har aktiviteter, utbildningar och kurser som riktar sig direkt till funktionsnedsatta och deras anhöriga. Här är en länk till deras hemsida: http://www.fub.se/lokalt/fub-ostra-goinge .
De har även gratis bad för sina medlemmar i Broby simhall på lördagar under skolåret kl.14-15.30, ring Elna för mer info på 044-41935.

 

 

BROBY FRITIDSGÅRD – FUNKIS på FRITIDSGÅRDEN!

Vi kommer att ha öppet på Broby Fritidsgård, som finns i källaren på Göingeskolan (finns hiss, be personalen om hjälp!), varannan torsdag under våren 2019 för er med en funktionsnedsättning i åldern 12 år och uppåt!
Det börjar torsdagen den 10 januari, vi håller öppet 8 tillfällen och sista gången skulle varit den 18 april men beroende på många påsklovsfirarare håller Funkis på Fritidsgården stängt då. Istället kör vi två gånger till i maj, det blir 2 och 16 maj, kl.17-20. Från 12 år och uppåt mellan kl.17-20. Mer information finns här! Varmt välkomna!

 

Kultur och Fritid i Östra Göinge kommun

har många arrangemang i sitt Kulturprogram som är öppet för alla som vill komma,
se mer information om Kultur i Östra Göinge Våren och Sommaren 2019.

 

Hässleholms kommun FSS – Fritidsverksamhet för funktionshindrade

erbjuder även boende i Östra Göinge och Osby kommun att delta i deras aktiviteter,
klicka här för att se deras Fritidskatalog Januari-April 2019.

 

Idrottsföreningar i Östra Göinge kommun med integrerad verksamhet

Här kommer några exempel föreningar som redan i dagsläget har aktiviteter med funktionsnedsatta integrerade i den ordinarie verksamheten:
Broby Karateklubb – klicka här för e-post
Glimma Ryttarförening – klicka här för e-post
Göinge Innebandyklubb – klicka här för e-post
SS Delfin – klicka här för e-post

Flera andra föreningar har möjlighet att ta emot funktionsnedsatta, var inte rädda för att ringa och fråga!
Du hittar våra föreningar på den här länken SÖK FÖRENING I ÖSTRA GÖINGE KOMMUN .

 

Glimåkra Folkhögskola

Varje tisdagkväll kl.18-19 kan man spela innebandy i Blå hallen på Glimåkra Folkhögskola. Vill man inte spela innebandy kan man styrketräna i lokalen intill. För dig i övre tonåren och uppåt.

 

HIF Klinten

Idrottsföreningen för alla, från bredd till elit, i glädje och gemenskap. De finns i Hässleholm och har flera olika idrotter i sin verksamhet. För mer information och kontakt klicka här.

 

Mötesplatser

Pulsen i Osby – har träffar nästan varje måndagskväll i Måndagsklubben som är en verksamhet för ungdomar med funktionsvariation i åldern 10-20 år, för mer information, klicka här.
Markan i Hässleholm  – för programmet på Markan, klicka här.

 

Unga Funkisar – Skåne

Unga Funkisar är ett självständigt ungdomsförbund som driver frågor gällande rättigheter, bemötande och ökad tillgänglighet för barn, ungdomar och unga vuxna med någon form av funktionsvariation. Vi ger våra medlemmar möjlighet att åka på aktiviteter och upplevelser till bra priser, sprider nyheter och information inom området funktionsvariation samt bidrar till ett socialt kontaktnät av likasinnade.Läs mer på deras hemsida http://www.ungafunkisar.se/.


 

 

Hittade du inte vad du sökte?