Kultur

I Östra Göinge kan du uppleva mycket och det finns många kreativa krafter som skapar förutsättningar för kulturutbudet.
För oss är det viktigt att erbjuda ett rikt utbud av professionell kultur, lokal föreningskultur och kultur från övriga kulturaktörer – alla konstnärliga uttrycksformer ska få utrymme i vår kommun.
I Göingebygden finns många sevärda kulturmiljöer att besöka. Till exempel våra fem hembygdsföreningar som ligger i Glimåkra, Göinge (Broby), Hjärsås,Knislinge och Sibbhult, som har intressanta byggnader med rika kulturskatter av föremål och arkiv.

ExtMindreGrönNyaWebben

 

 

 

 

 

 


Läs mer: KULTURPROGRAM för ett blädderbart exemplar.

 

 

 Här uppdateras även eventuella ändringar eller nyinsatta program  

 

VävstolsMuseet, Glimåkra

utställning:

The American Quilt

Diane Ahnstedts färgsprakande Lapptäcken

fyller hela huset från 7 juni – 22 juli

Öppettider: Söndagar 14.00-16.00

Juli och augusti även onsdagar 14.00-16.00 

info@vavmuseum.se     www.vavmuseum.se

 

 

På direktiv från Folkbildningsrådet är alla föreläsningar och cirklar inställda som inte hålls digitalt eller utomhus. Det innebär att de flesta av våra program som vi har ett samarrangemang med ett studieförbund är inställda. Håll utkik på våra infotavlor, hemsidor eller kontakta Helena Zeberg på 044-7756328 eller Helena.Zeberg@ostragoinge.se om vårt kulturutbud är inställt eller har digital sändning eller har flyttats till annan plats, exempelvis utomhus.

Programverksamhet som är inställda p g a  COVID-19 är:  

  • Alla guidade visningar på Rodatorpet i juni är inställda!
  • George Riedel& Mattias Ståhl konsert den 14 april inställd som arrangeras av Musik i Syd, Musikriket, Musikskolan och Kultur&Fritid. Nytt konsertdatum är tisdagen den 15 december 2020,  entré 100kr, barn&unga 0-18 år, 0kr, kultur@ostragoinge.se eller 044-7756140

 

 

Om du vill ha tips om aktuella kulturevenemang kan du även söka i evenemangskalendern, där du också kan lägga in ett eget program.

 

 

 


 

 


Hittade du inte vad du sökte?