Frivilligverksamhet

Östra Göinge kommun vill utveckla och stödja frivilligarbete.
Runt om i kommunen finns det många som gör ideella insatser för sina medmänniskor. Kommunen samverkar med enskilda, föreningar och organisationer.
Frivillig i Göinge är ett nätverk som har bildats för att stötta de frivilliga som sätter guldkant på tillvaron för många av sina medmänniskor i Östra Göinge kommun.

Frivilligutbildning
Har du lite tid över? Vill du också bli en av dem som sätter guldkant på tillvaron för sina medmänniskor? Då är du välkommen till oss!
Vi anordnar nya kurser löpande, när vi har fått ihop en grupp om minst 3 intresserade.
Anmäl dig redan nu här!

Frivilligpasset
11 företagare i kommunen stödjer nätverket och de frivilligas insatser genom att erbjuda viss rabatt till de aktiva frivilliga som har Frivilligpasset.
Frivilligpasset delar vi ut till de aktiva frivilliga som gått frivilligutbildningen.

 

Aktuellt just nu:

  • Seniorer i skolan/förskolan: Du som vill göra en insats för dina yngre medmänniskor är välkommen som senior i skolan. Du kan hjälpa till både på raster och lektioner. Du kommer att få fortbildning för ditt uppdrag. Anmäl dig till introduktionen för nya frivilliga eller kontakta oss för att få mera information.
  • Projekt ”Läskraft”: vill inspirera till högläsning för personer med funktionsnedsättning eller demenssjukdom, och biblioteken tillsammans med Frivillig i Göinge och kommunens silviasystrar deltar i projektet. Fler intresserade högläsare sökes! Det finns även behov av högläsare för personer med utvecklingsstörning. Se nedan under ”Läs mer”.

Informationsmaterial
Informationsmaterial för frivilliga, föreningar och företag finns under ”Läs mer” här nedan.

Följ oss på facebook
Nätverket finns på facebook!  Besök Frivillig i Göinge på facebook genom att klicka här.

Möt några frivilliga och hör deras berättelse

Kontakt
Kontakta samordnare för frivilligverksamheten.Hittade du inte vad du sökte?