Frivilligverksamhet

Person spelar brädspelet Fia med knuff.

Östra Göinge kommun vill utveckla och stödja frivilligarbete.
Runt om i kommunen finns det många som gör ideella insatser för sina medmänniskor. Kommunen samverkar med enskilda, föreningar och organisationer.

Frivillig i Göinge är ett nätverk som har bildats för att stötta de frivilliga som sätter guldkant på tillvaron för många av sina medmänniskor i Östra Göinge kommun.

Som Frivillig i Göinge kan du engagera dig på många olika sätt. För närvarande engagerar frivilliga sig till exempel vid mötesplatser för seniorer, som seniorer i skolan och som frivilliga tolkar. Men du som vill engagera dig som frivillig får gärna själv föreslå något annat område du vill engagera dig inom så undersöker vi möjligheten. Kanske vill du engagera dig i någon förening eller bli högläsare för personer med funktionsnedsättning eller demenssjukdom.

Tveka inte att höra av dig om du vill engagera dig i någon av ovan nämnda verksamheter eller om du har ett eget förslag.

Frivilligintroduktion

Har du lite tid över? Vill du också bli en av dem som sätter guldkant på tillvaron för sina medmänniskor? Då är du välkommen till oss!
Vi anordnar nya kurser löpande, när vi har fått ihop en grupp om minst 3 intresserade.

Nästa planerade frivilligintroduktion är fredagen den 1 september 2023,  kl. 9-11.30. Plats meddelas vid anmälan.

Senior i skolan

I Östra Göinge kommun satsar man på skolan och vill höja elevernas resultat i skolan.  Ett fokusområde för att lyckas är ökad läsförståelse. Vill du engagera dig som senior i skolan och hjälpa till att bidra till ett högre resultat? Till exempel genom att lästräna med elever, vara en extra vuxen i klassrummet eller finnas med utomhus på rasterna.

Inför höstterminen 2023 gör Frivillig i Göinge en gemensam satsning med skolorna i Östra Göinge för att få fler seniorer i skolan. Är du intresserad så tveka inte att höra av dig så berättar vi mer.

Informationsmöte Frivillig i skolan

För dig som är intresserad av att vara Senior i skolan eller vill veta mer är det ett informationsmöte den 21 juni kl. 13.30-15.00 på Göingeskolan, Broby.

Introduktionsdag Frivillig i skolan

För de som vill vara senior i skolan kommer det därefter att vara en obligatorisk heldagsintroduktion. Det blir torsdagen den 7 september, kl. 9-16. Plats meddelas vid anmälan.

 

Frivilligpasset

11 företagare i kommunen stödjer nätverket och de frivilligas insatser genom att erbjuda viss rabatt till de aktiva frivilliga som har Frivilligpasset.
Frivilligpasset delar vi ut till de aktiva frivilliga som gått frivilligutbildningen.

 

Informationsmaterial

Informationsmaterial för frivilliga, föreningar och företag finns under ”Läs mer” här nedan.

Följ oss på facebook

Nätverket finns på facebook!

Besök Frivillig i Göinge på facebook

 

Kontakt

Kontakta samordnare för frivilligverksamheten.

Anmälan

Anmälan till frivilligutbildning

Fyll i namn, telefonnummer och emailadress, så kontaktar vi dig inom kort med bekräftelse! Då får du information om tid och plats för nästa introduktionsutbildning. Ange gärna vilket/vilka områden du främst är intresserad av.
  • Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig för att kunna hantera din anmälan till utbildning. Den rättsliga grunden för behandlingen är uppgift av allmänt intresse. På www.ostragoinge.se/behandling-av-personuppgifter/ finns mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter.
  • Fyll i ditt telefonnummer
  • Fyll i din e-postadress
  • Du kan välja flera olika alternativ.


Person spelar brädspelet Fia med knuff.


Hittade du inte vad du sökte?