Anmälan Anhöriggruppen

Vad behöver du som är anhörig till någon som har ett missbruk?

I april startar en ny omgång med kommunens anhöriggrupp. Vi träffas under sex tillfällen med fokus på dig som anhörig för att prata om hur det är att leva nära en missbrukare. Vi har olika teman såsom skuldkänslor, sorg, besvikelse mm. Vi jobbar utifrån en arbetsbok som deltagarna kan använda under träffarna för reflektion, övningar och anteckningar.

Tidigare träffar har tagits emot positivt. Deltagares ord om tidigare träffar.

”Att träffa andra som lever under liknande förhållande har varit stärkande och jag har upplevt att jag inte är ensam i min situation”

”Att jag har en annan syn på missbruk. Att jag kan ”acceptera” missbruket och se det på ett annat sätt men också att jag fått en annan syn på mig själv”

”Jag har fått ett bättre mående och utvidgad kunskap om området, möjlighet att handskas bättre och vara mer produktivt med min situation”

Träffarna är kostnadsfria och vi bjuder på fika.

Tid och plats

Första tillfället är måndagen den 8 april kl.17.30-19.30 och vi träffas sen under sex måndagar. Vi håller till i Capioklinikens lokaler i Broby (Snapphanegatan 1).

Anmäl dig via formuläret nedan. Vid frågor går det bra att ringa Öppenvården på 044-775 63 15.

Anmälan till anhöriggruppen

Vi behöver spara och behandla dina personuppgifter för att kunna hantera din anmälan. Den rättsliga grunden för behandlingen är uppgift av allmänt intresse. På www.ostragoinge.se/behandling-av-personuppgifter/ finns mer information om hur Östra Göinge kommun behandlar personuppgifter.


Hittade du inte vad du sökte?