Missbruk och beroende

Påverkas ditt liv negativt av alkohol, narkotiska preparat eller spel om pengar. Kommunens öppenvård erbjuder samtalsbehandling i grupp eller individuellt till just dig. I samtalen arbetar vi för att du ska hitta egna lösningar och nya alternativa beteenden. Du lär dig bland annat om dina triggers, risksituationer och utvecklar ditt sätt att lösa problem. Vi utgår alltid från dina erfarenheter, din förmåga och din kompetens. Vårt arbetssätt bygger på att vi hjälps åt för att du ska komma tillrätta med dina problem.

 

Vi har även individuella stödsamtal och behandling i kommunen. Du är välkommen att ta kontakt med oss för att boka tid. Du kan ta kontakt direkt utan att bli registrerad eller vända dig till socialtjänsten.

Du kan även ansöka hos Socialtjänsten om stöd, vård och behandling för missbruk. När du ansöker kommer en socialsekreterare att ta emot din ansökan. Därefter gör de en utredning tillsammans med dig för att du ska få rätt hjälp och stöd. Välkommen att kontakta socialtjänsten.

 

Öppenvården
Du kan ringa till Öppenvården för att få råd och stöd om det som är viktigt för dig, det kan handla om din egen eller din familjs situation, eller en närstående. Samtalsstödet är kostnadsfritt och det sker ingen registrering. Du bestämmer själv när du vill avsluta kontakten eller om du vill fortsätta genom att ansöka om fortsatt hjälp. Du får hjälp att göra denna ansökan till socialtjänsten.

För information om Spelmissbruk/beroende klicka här.

Maria Skåne – för dig under 25 år med beroendeproblematik

Maria Skåne Nordost är en mottagning för dig som är under 25 år och har problem med alkohol och/eller andra droger. Du kan få stöd och hjälp med dina problem, även du som är närstående till någon under 25 år som har ett missbruk eller beroende kan få stöd från Maria Skåne Nordost. För att komma i kontakt med Maria Skåne Nordost ringer du mottagningen.

På mottagningen jobbar läkare, specialistsjuksköterska, kurator, socionom och ungdomsbehandlare. Det kostar inget att komma till mottagningen. Ta med dig legitimation vid första besöket.

Maria Skåne Nordost är ett samarbete mellan Region Skåne och kommunerna i nordöstra Skåne.

Här kan du få information, rådgivning och individuell samtalsbehandling. Mottagningen finns i Kristianstad och i Hässleholm.

Mer information om Maria Skåne hittar du här

Kontakta oss på telefon:
044-13 29 29 Kristianstad
0451-29 61 69 Hässleholm


 

 


Hittade du inte vad du sökte?