Missbruk och beroende

Om du eller någon i din närhet har problem med ett beroende, tex. missbruk av alkohol eller andra beroendeframkallande droger eller problem med spel om pengar kan vi hjälpa dig. Vi har stödsamtal och behandling i kommunen och ibland finns behov av mer omfattande insatser.

Välkommen att kontakta socialtjänsten för ansökan om stöd, vi kan erbjuda vård och behandling för missbruk. När du ansöker kommer en socialsekreterare att ta emot din ansökan. Du blir kontaktad så att vi tillsammans kan genomföra en utredning där vi diskuterar vilken hjälp som finns och som du behöver.

Öppenvården
Du kan ringa till Öppenvården för att få råd och stöd om det som är viktigt för dig, det kan handla om din egen situation eller en närstående. Du erbjuds fem fria samtal, dessa är kostnadsfria och det sker ingen registrering. Efter fem samtal bestämmer du om du vill avsluta kontakten eller fortsätta genom att ansöka om fortsatt hjälp. Du får hjälp att göra denna ansökan till socialtjänsten.

För information om Spelmissbruk/beroende klicka här.

Maria Skåne – för dig under 25 år med beroendeproblematik
Hos oss kan du få kostnadsfri information, rådgivning och individuell samtalsbehandling. Här kan du träffa läkare, specialistsjuksköterska, kurator, socionom och ungdomsbehandlare.

Kontakta oss på telefon:
044-13 29 29 Kristianstad
0451-29 61 69 Hässleholm


 

 


Hittade du inte vad du sökte?