Anmälan anhöriggruppen

Vad behöver du som är anhörig till någon som har ett missbruk?

Anhöriggruppen kan vara ett stöd för dig som är anhörig till en person som missbrukar droger, alkohol eller spel om pengar.

Gruppen träffas vid sex tillfällen med fokus på dig som anhörig för att prata om hur det är att leva nära en missbrukare. Tillfällena har olika teman, exempelvis skuldkänslor, sorg, och besvikelse. Vi jobbar utifrån en arbetsbok som du som deltagare kan använda under träffarna för reflektion, övningar och anteckningar.

Tidigare deltagares ord om anhöriggruppen

Återkopplingen från tidigare deltagare har varit positiv. Så här säger några av dem:

”Att träffa andra som lever under liknande förhållande har varit stärkande och jag har upplevt att jag inte är ensam i min situation”

”Att jag har en annan syn på missbruk. Att jag kan ”acceptera” missbruket och se det på ett annat sätt men också att jag fått en annan syn på mig själv”

”Jag har fått ett bättre mående och utvidgad kunskap om området, möjlighet att handskas bättre och vara mer produktivt med min situation”

Tid och plats

Första tillfället är måndagen den 2 september klockan 17.30-19.30 och vi träffas sen följande fem måndagar. Vi håller till i Capioklinikens lokaler på Snapphanegatan 1 i Broby.

Träffarna är kostnadsfria och vi bjuder på fika.

Anmäl dig via formuläret nedan.

Vid frågor går det bra att ringa till Öppenvården på 044-775 63 15.

Anmälan till anhöriggruppen

Vi behöver spara och behandla dina personuppgifter för att kunna hantera din anmälan. Den rättsliga grunden för behandlingen är uppgift av allmänt intresse. På www.ostragoinge.se/behandling-av-personuppgifter/ finns mer information om hur Östra Göinge kommun behandlar personuppgifter.


Hittade du inte vad du sökte?