Sommarföretag

Annonsbild med texten "Starta eget i sommar?"

Visst låter det coolt att kunna säga att du har drivit företag under sommarlovet? För dig som går i årskurs 7 och årskurs 8 finns nu chansen att prova på att driva ett eget företag under sommarlovet 2024.

Tillsammans med kommunerna Osby, Bromölla, Hässleholm, Hörby och Kristianstad erbjuder Östra Göinge kommun max 80 ungdomar i årskurs 7 och årskurs 8 att prova på hur det är att vara egen företagare. Utbildningsdelen, som är obligatorisk, pågår från den 17 juni till den 24 juni 2024. Sedan driver du ditt företag under sommaren med stöd av ett startkapital.

Varför ska jag söka?

Du får världens bästa möjlighet att prova på att vara egen företagare med en utbildningsvecka i företagande, tillgång till handledare, ett startkapital och en sommarbiljett på Skånetrafiken för att kunna förflytta dig till aktiviteter. Du träffar nya vänner samt får lära dig många nya roliga och nyttiga saker.

Under utbildningsdagarna får du lära dig hur det är att driva företag, lära känna övriga deltagare och jobba kreativt för att få fram bra idéer. Efter utbildningsdagarna driver du eget företag under sommarlovet!

Vad kan du göra under sommaren?

Kanske har du redan arbetat under dina tidigare sommarlov? Varit hundvakt när grannen åker på semester eller hjälpt andra med gräsklippning? Du kanske har sålt nybakade frallor i sommarstugeområdet eller glass på stranden, erbjudit cykelservice eller barnpassning? Då är du redan en företagsidé på spåret och vi ger dig chansen att under sommaren arbeta vidare med din idé.

Hur och när ansöker jag?

Den digitala anmälan (länk till Kristianstads kommuns webb) är öppen mellan den 15 april och den 19 maj. En vårdnadshavare behöver göra anmälan. Vid fler än 80 sökande kommer ett urval att göras, så vi kan inte garantera en plats.

Hoppas vi ses i sommar!

 

 


Annonsbild med texten "Starta eget i sommar?"

Hittade du inte vad du sökte?