Arbetsområden

Inom följande arbetsområden kan du önska att få ett feriearbete:​

 En fågel

Lokalvård

Inom lokalvården finnas ett team som jobbar med fönsterputsning på bland annat skolor, förskolor och kontorsbyggnader där du som feriearbetare är delaktig i arbetet med att göra alla våra fönster skinande rena.
Arbetet utförs i första perioden, arbetet kan även innebär annan sorts städning. Detta är ett arbetet för dig som gillar att röra på dig och som vill göra en skillnad för många människor i vardagen.

 

 En tallrik och bestik

Kök

Att feriearbeta inom kök kan innebära olika enklare köksarbete så som att göra sallad, städa, servera mat, diska och att hjälpa till med att förbereda mat. Köken i kommunen vill servera god och vällagad mat i en trevlig miljö. När man jobbar i ett kök så har man kort ärm på sin tröja.

 Två barn

Barnomsorg

Du ingår i ett arbetslag på en förskola eller fritidshem där du hjälper till med att ta hand om barn i olika åldrar. Exempel på arbetsuppgifter är lek och aktivitet med barnen både inne och ute, hjälp vid måltider och städning.

 En äldre person med rullator

Äldreomsorg

Här arbetar du i ett arbetslag med att hjälpa äldre människor. Arbetsuppgifterna kan vara allt från att laga mat och städa till olika aktiviteter med de äldre, så som att spela spel eller läsa tidningen. När man jobbar inom äldreomsorgen så har man kort ärm på sin tröja.

 En person som står och en som sitter i rullstol

Daglig verksamhet och LSS boende

Ett pedagogiskt arbete som går ut på att ge vuxna och unga med funktionsvariation stöd och service för att kunna leva som andra och aktivt delta i vårt samhälle.

Arbetet kan vara i någon av kommunens verksamheter som sysselsätter människor med funktionsvariationer eller på något av kommunens boende för människor med funktionsvariationer.

 En person som gräver

Vaktmästeri/Parkarbete

Som feriearbetare hos en vaktmästare kan arbetsuppgifterna variera mycket, det kan vara allt från att flytta och bära saker till att plocka skräp och sopa. Inom parkarbete handlar arbetsuppgifterna om att tillsammans med arbetslaget ta hand om rabatter och grönytor utomhus.

 En person som sparkar på en boll

Föreningar

Inom föreningar så kan arbetsuppgifterna variera mycket och skilja sig åt då det beror på i vilken förening man får sitt feriearbete. Tidigare år har feriearbetare i föreningar fått hjälpa till med att rensa förråd och städa olika utrymmen, bygga nytt och laga saker som varit sönder, hjälpa till i kiosk och kassa, utföra enklare köksarbete eller packningsarbete med mera.

 En person som sjunger och ett barn som håller en ballong

Kultur och Fritid

Inom detta område så kan arbetsuppgifterna variera något beroende på vilken arbetsplats man får sitt feriearbete. En del feriearbetare kan få sin arbetsplats på friluftsbaden som trivselvärd alternativt kioskpersonal.

 

Du kan även bli erbjuden feriearbete inom andra arbetsområden.


 

 

Hittade du inte vad du sökte?