Måltider i förskola och skola

Förskolan har goda möjligheter att på ett positivt och naturligt sätt främja en hälsosam livsstil med bra matvanor. I skolan har vi möjlighet att visa alla elever bra matvanor och det är en viktig del av folkhälsoarbetet.

 

Måltider i förskolan

Genom att se måltiden som en helhet i det pedagogiska arbetet vill vi ge barnen möjlighet att utveckla sin förmåga att sätta samman en hälsosam måltid som främjar den framtida hälsan. Lunchen till de flesta förskolor, delar eller komplett, tillagas vid de större köken i kommunen. I vissa förskolor tar kockar emot lunchen i gemensamt kök och i andra förskolor tas komplett lunch emot direkt på förskolans avdelning. Frukost och mellanmål tillreds i förekommande fall av kockarna i det gemensamma köket på förskolan, eller tillreds det direkt på förskolans avdelning.

 

Måltider i skolan

Om man äter en bra skollunch finns större möjlighet att både trivas bra och lära sig bättre. En bra skollunch är långt mer än det som ligger på tallriken och vår ambition är att den ska vara en av dagens höjdpunkter. Eleverna ska känna matglädje och må bra av maten. Enligt skollagen ska skolmåltiderna inte bara ska vara kostnadsfria utan även näringsriktiga. Skollunchen består dagligen av 2 varmrätter, varav ett vegetariskt alternativ, Varje dag finns också en säsongsanpassad varierad salladsbuffé, bröd och ett nyckelhålsmärkt matfett. Som måltidsdryck erbjuds varje dag ekologisk lättmjölk och vatten.


Hittade du inte vad du sökte?