Fredag 9 december 2016

IT-jour för seniorer, drop-in

Träffa våra IT-coacher Vill du ha hjälp att komma igång med din mobiltelefon, surfplatta eller bärbara dator? Eller du har…

Bok & Prylmarknad

Varje lördag 10-14 fram till 17/12. Hjärsås G:a skola mitt i byn. Finns även en enkel servering med kaffe +…

Såhär tycker de äldre om sitt äldreboende och hemtjänsten

8 Dec2016

Under våren 2016 har Socialstyrelsen gjort en rikstäckande brukarundersökning och frågat de som är 65 år och äldre vad de tycker om äldreomsorgen.

Resultatet är mycket positivt och visar att 96 % av de äldre i Östra Göinge är nöjda med hemtjänsten och att 93 % av de äldre är nöjda med sitt äldreboende. I kommunen arbetar vi mycket med personligt bemötande, förtroende, kundfokus och kvalitet inom äldreomsorgen och kan se att detta ger ett positivt resultat i undersökningarna.

Vi öppnar tre nya förskoleavdelningar!

8 Dec2016
DSC_0895

Östra Göinge växer och snart närmar vi oss 15000 stolta göingar! Efterfrågan på förskoleplatser är stor och vi behöver ännu fler förskoleplatser. Därför öppnar vi tre nya förskoleavdelningar i kommunen.

Östra Göinge tar stort kliv i ranking över sårbara kommuner

8 Dec2016

De senaste åren har Östra Göinge visat positiva resultat i näringslivsfrågor, bland annat i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet. Undersökningarna visar att vi är på väg på en mycket intressant resa! Den senaste mätningen över sårbara kommuner som Tillväxtverket gör tillsammans med Svenskt Näringsliv visar att vi har gått från plats 212 och ligger 2016 på 100 jämnt. Alltså har vi blivit allt mindre sårbara.

Luciakonsert i Broby

8 Dec2016
ellafranssonlucia

Musikskolans körer bjuder på ett stämningsfullt Luciaprogram med kända traditionella julsånger. Cirka 55 sångare medverkar. Ella Fransson kommer att vara lucia. Alla är välkomna och konserten är kostnadsfri. Tisdag 13 december kl19, Broby kyrka.

Besök årets sista språkcafé i Knislinge

7 Dec2016
språkcafe

Vill du öva på det svenska språket? Under en trevlig fikastund pratar vi tillsammans på lätt svenska. En ledare håller i samtalet. Det är Drop-in och vi bjuder på kaffe med fika. Projektet är ett samarbete mellan Biblioteket i Knislinge, Inflyttningsenheten och Röda korset i Östra Göinge. Syftet med språkcaféet är att erbjuda en mötesplats där nyanlända får möjlighet att öva på att prata svenska tillsammans med andra Göingebor. Torsdagar kl.17-19. Varmt välkommen!