Torsdag 19 januari 2017

Magic loop - sticka för fred

Vårens mål är att sticka och virka en halsduk som når runt Kulturhuset Vita Skolan. I vår är åtta träffar…

Familjelördag

Ta med hela familjen och kom till Kulturhuset Vita skolan! På våra familjelördagar händer roliga saker för både stora och…

Tuppen lyser i Hanaskog

18 Jan2017
jultupp

Tuppen står vid väg 19 i norra Hanaskog och är ett uppskattat inslag i byn! Tuppen är byns symbol i kolossalformat och första utgåvan kom redan år 2001. Skapelsen var gjord av olikfärgade ljusslangar som på ett mycket bra sätt återgav en tupp i all sin skrud. Tanken var att hanen skulle vakta sin (Hana)skog. Kanske långsökt, men så gick tänket. Ljusslangar har den egenheten att de är känsliga för fukt och i starten var det inte ovanligt att man ibland såg en huvudlös tupp eller ett tupp utan ben. Numera är tuppen förskönad och tryggt utrustad med diodarmaturer.

Svenska Stadsnät gästar Näringslivslunchen den 27 januari

18 Jan2017
cream-cheese-terrine-592639_1280

På årets första näringslivslunch har vi en väldigt intressant gäst, Svenska Stadsnät. De presenterar sig och sin satsning på utbyggnad av fibernät i Östra Göinge kommun samt hur du som företagare kan få möjlighet till en uppkoppling från Svenska Stadsnät.

Varmt välkommen till Snapphanekrogen i Knislinge fredagen den 27 januari, 11:30.

 

Bläddra i nya Kulturprogrammet!

18 Jan2017
bild-till-kulturbroschyrenvaren2017

Ta del av kulturutbudet från januari till augusti månad. Den tryckta versionen når alla Östra Göinges hushåll och finns även på kommunens bibliotek och i kommunhuset.

Barnteater i Snapphanehallen på onsdag kl 10

17 Jan2017
Foto: Iyad Eid.

Teater JaLaDas föreställning TYST handlar om att möta ett nytt språk, en ny kompis och att lyssna istället för att prata. Genom sång, ljud och musik möter vi Nader och hans berättelse. Svenska och arabiska blandas i föreställningen som passar barn i åldern 3-5 år.

Hundföreläsning ikväll i Broby

17 Jan2017
dog-195877

Från varg till hund – människans bästa vän!

Föreläsning med Bengt-Åke Bogren, utställningsdomare och uppfödare, som ger exempel på sina kunskaper som uppfödare av dansk-svensk gårdshund. Vidare om vikten av att inte köpa en smuggelhund samt historier från sin tid som utställningsdomare och om att möta många olika personligheter – både hund och ägare!

Svenska Stadsnäts kampanjerbjudande upphör snart

17 Jan2017
dexter2

Passa på att anslut dig till fibernätet till ett bra pris! Svenska Stadsnäts erbjudande har gått ut till de orter där de nu försöker få stor anslutning till fiber. Orterna i detta skede är Broby, Glimåkra, Immeln, Knislinge, Hanaskog och Sibbhult.

Kampanjerbjudandets sista datum är den 31 januari 2017.

Läs mer, håll dig uppdaterad och gör […]

Enkät om det lokala företagsklimatet

17 Jan2017
Ranking ÖG, S, SL

Svenskt Näringsliv har skickat ut enkäten som ligger till grund för deras utvärdering av det lokala företagsklimatet i Sveriges kommuner. Den skickas ut till 71 000 företag och 13 000 politiker i alla landets kommuner.