Måndag 22 maj 2017

Knislingepodden

Knislingepodden är ett lokalt projekt i Knislinge, för Knislinge och om Knislinge. Podden tar upp saker som händer i byn,…

Göingepodden

Tänk dig att du kan sitta på jobbet, i skolan, i bilen, på bussen, i tåget, i stugan...ja, nästan var…

Enkätresultat från Svenskt Näringsliv visar på ännu bättre företagsklimat för Östra Göinge

22 Maj2017
Den grå grafen visar Östra Göinges resultat i förhållande till rikssnittet (svart). Det är en tydlig ökning sedan 2013. Källa: www.foretagsklimat.se

En klar förbättring på det sammanlagda omdömet av företagsklimatet i kommunen. Resultatet pekar på att Östra Göinge troligtvis klättrar ytterligare platser i rankingen 2017.

Östra Göinge kommun steg till plats 115 i Svenskt Näringslivs ranking och klättrade därmed 43 platser i fjolårets mätning. Enkätresultaten som ligger till grund för rankingen som presenteras i höst visar på […]

Kommunfullmäktige sammanträder

22 Maj2017
klubban kf b

Tisdagen den 23 maj kl.18.30 (observera veckodagen) sammanträder kommunfullmäktige i sessionssalen i kommunhuset i Broby.

Vid sammanträdet kommer revisionen att presentera sin revisionsplan för 2017.

Räddningstjänsten kommer att informera om förändring i bemanning av räddningstjänsten i Östra Göinge kommun.

Kommunfullmäktige ska ta ställning till revidering av kommunfullmäktiges arbetsordning, avsägelser av politiska uppdrag och fyllnadsval.

Revisionsberättelse och fråga om ansvarsfrihet för kommunalförbundet […]

Avstängt vatten i Hjärsås

22 Maj2017

Ett underhållsarbete kommer idag utföras i ett flertal fastigheter i Hjärsås. Detta medför att vi behöver stänga av vattentillförseln. Vattnet kommer att stängas av 22/5-2017 kl. 9.15. Reparationsarbetet kommer att påbörjas omedelbart och beräknas vara klart under eftermiddagen. Spola upp vatten för hushållsbehov.

Företagsträff tillsammans med Svenskt Näringsliv den 30 maj!

19 Maj2017

Varmt välkommen till Pappersbruket i Östanå för en kväll med mingel och samtal. Carina Centrén från Svenskt Näringsliv presenterar enkätresultaten angående företagsklimatet i Östra Göinge. Efter maten tar vi en spännande promenad genom Pappersbruket samtidigt som vi samtalar vidare om hur vi tillsammans går framåt i Östra Göinge.

Miljövänlig el till våra nya äldreboenden

19 Maj2017
Så här fint kan innegården på Västanvid komma att se ut efter utvecklingen. Bild: Arkitektgården

Det är viktigt att ta hand om våra äldre, men samtidigt måste vi tänka på framtida generationer. Därför har Göingebygdens Trygga Hem tecknat ett elavtal som innebär att 3 000 MWh kommer vara producerad av vattenkraft.

”I Östra Göinge uppskattar vi vår natur, den finns nära inpå oss. Vi vet att den är ömtålig och bunden till […]

Information om bostadsanpassning

19 Maj2017

Kommunens ordinarie handläggare av bostadsanpassningsärenden är sjukskriven. Detta kan innebära längre handläggningstid än normalt. Från och med den 31/5 kommer vi att ha en ersättare på plats som kommer att handlägga aktuella ärenden i turordning.

Här kan du få mer information om bostadsanpassning.

 

Östra Göinge nominerad till pris för jämställdhets- och mångfaldssatsning

18 Maj2017
tillsammans-staende_cmyk-3

Winnet Skåne-priset uppmärksammar den kommun som genomfört en särskilt innovativ jämställdhets- och mångfaldssatsning. De nominerade för Winnet Skåne-priset 2017 är kommunerna Helsingborg, Hörby, Malmö, Perstorp och Östra Göinge.

Motiveringen lyder:

Östra Göinge – Är det verkligen möjligt att engagera och samla kommunen, statliga myndigheter, frivilligorganisationer, kommunala bolag, lokala företag, tidningar, privatpersoner, Svenska kyrkan, studieförbund, samt intresse- och […]