Fredag 29 juli 2016

Bok & Prylmarknad

Varje lördag 10-14 fram till 17/12. Hjärsås G:a skola mitt i byn. Finns även en enkel servering med kaffe +…

Nyfiken på arkeologi och historia i nordöstra Skåne - en helgkurs

Vill du veta mer om den osynliga och ofta oskrivna historien som döljer sig i landskapet? Välkommen till en helg…

Ängens dag 30 juli

27 Jul2016
Sltter, troligen vid Sporrakulla

Kom till Sporrakulla lördag den 30 juli och fira ängens dag! Dagen kommer att bjuda på blandade aktiviteter med ängen i fokus. Lieslåtter, hässjning av hö och spelmän. Kaffe och fralla samt grillad korv till försäljning. Ängens dag ingår i samarbetsprojektet Ängen tillsammans med Göinge Hembygdsförening, Skånes Hembygdsförbunds Ballingstorp och Örnanäs.

Låna elcykel på biblioteket i Broby

27 Jul2016
elcykel

Du kanske går i tankar på om du ska köpa en elcykel? Eller bara är nyfiken på hur det är att cykla på en. Då har du möjlighet att låna en på biblioteket i Broby. Nu under sommaren kanske du vill ge dig ut på miniutflykter och njuta av vår gröna kommun. Varför inte lämna bilen hemma och istället testa energi- och klimatrådgivningens elcykel som finns placerad för utlåning på biblioteket i Broby? Du använder ditt vanliga lånekort för att låna den.

Besök våra friluftsbad och badplatser

26 Jul2016
trollabadet

Sommaren är här och därför vill vi tipsa om våra fina badplatser i Skånes gröna hjärta. Vi har något för alla, bland annat friluftsbad i utemiljö, simhall inomhus och badplatser i naturskön miljö. Här kan ni läsa mer om våra olika badplatser.

Besök turistbyrån på golfklubben!

25 Jul2016
TBgolfklubb

Östra Göinge kommuns mobila turistbyrå befinner sig just nu på Östra Göinge Golfklubb! Besök oss gärna och få tips om fina platser och sevärdheter i Skånes gröna hjärta! Har du själv tips på fina smultronställen som du vill dela med dig av tar vi gärna emot dem. Sommaren är en härlig tid och vad passar då bättre än att upptäcka våra trakter! Turistbyrån befinner sig på Östra Göinge Golfklubb utanför Knislinge 25-29 juli, därefter bär det av till andra platser i kommunen. Här kan du läsa mer om turistbyrån och se var/när de befinner sig på olika platser runt om i kommunen.

Idag hittar ni turistbyrån i Broby!

22 Jul2016
TBbroby

Östra Göinge kommuns mobila turistbyrå befinner sig just nu på torget i Broby! Besök oss gärna och få tips om fina platser och sevärdheter i Skånes gröna hjärta! Har du själv tips på fina smultronställen som du vill dela med dig av tar vi gärna emot dem. Sommaren är en härlig tid och vad passar då bättre än att upptäcka våra trakter! Turistbyrån befinner sig i Broby den 22 juli, därefter bär det av till andra platser i kommunen. Här kan du läsa mer om turistbyrån och se var/när de befinner sig på olika platser runt om i kommunen.

Östra Göinges sophantering sprider sig i landet

21 Jul2016

För två år sedan införde Östra Göinge Renhållnings AB ett system med genomskinliga sopsäckar på återvinningscentralerna och samtidigt ett förbud mot svarta sopsäckar. Flera kommuner har sedan dess tagit efter initiativet och nu kommer även de svarta sopsäckarna att förbjudas på ännu fler återvinningsstationer i landet. Anledningen är att mycket avfall, exempelvis elektronik, hamnar på […]

Göinge Ängar i Glimåkra

20 Jul2016
Ängen som ligger mellan Vävstolsmuseet och tidigare Glasbruket i Glimåkra

I det nya projektet ”Göinge ängar” ska ängarna få mer plats i kommunen! Projektet är ett samarbete mellan Östra Göinge kommun, Göinge hembygdsförening och Göinge slåttersällskap. Med projektet vill vi bidra till den biologiska mångfalden och det historiska kulturarvet genom att omvandla en del gräsmattor till ängsmark.