Tisdag 27 september 2016

SEP
OKT
2016-09-27Knislingepodden
2016-09-28Göingepodden
2016-10-13Språkcafé
2016-10-25Knislingepodden

Knislingepodden

Knislingepodden är ett lokalt projekt i Knislinge, för Knislinge och om Knislinge. Podden tar upp saker som händer i byn,…

Göingepodden

Tänk dig att du kan sitta på jobbet, i skolan, i bilen, på bussen, i tåget, i stugan...ja, nästan var…

Näringslivslunch med företagsbesök

23 Sep2016
img_01961

En gång i månaden anordnar kommunen näringslivsluncher som är öppna för alla som vill vara med. Under dagens näringslivslunch besökte vi Patrik och Kalle Salomonsson som presenterade det Knislingebaserade företaget Orderinvest AB.

Inbjudan till luncherna mailas ut via kommunens näringslivsbrevlåda samt annonseras i tidningen Allt om Göinge. Vill du också ta del av inbjudan och annan […]

Ny konsument i Sverige

23 Sep2016

Konsumentverket har tagit fram ett material till nya konsumenter i Sverige. Det består av information på Konsumentverkets webbplats hallåkonsument.se och en film. Allt på enkel svenska och översatt till de sju vanligast förekommande språken enligt asylstatistiken. Texten finns också i en pdf som bifogas här (finns även på webbsidan). Där kan ni få information om vanliga konsumentproblem och tips vad man ska tänka på vid köp, avtal och när man vill klaga på en vara eller tjänst.

Bästa företagsklimatet någonsin

20 Sep2016
raking

Östra Göinge kommun stiger till plats 115 i Svenskt Näringslivs ranking och har därmed klättrat 43 platser från fjolårets mätning.

På en presskonferens tisdagen den 20 september presenterades resultatet tillsammans med Svenskt Näringsliv, Östra Göinge kommun och representanter från det lokala näringslivet.

Nu utvecklar vi Västanvid och Skogsbrynet!

15 Sep2016
vastanvid

Den 15 september förvärvar Göingebygdens Trygga hem våra äldreboenden Västanvid i Knislinge och Skogsbrynet i Sibbhult.

Förvärvet kommer resultera i utveckling av boendena. Vi ska skapa moderna och ändamålsenliga lokaler samt en generell uppfräschning och utveckla verksamheten t.ex. med matlagning på varje avdelning samtidigt som vi förbättrar boendemiljön.

Fastigheterna kommer att byggas i etapper och först ut […]