Tisdag 25 oktober 2016

OKT
NOV
2016-10-25Knislingepodden
2016-11-10Språkcafé
2016-11-15Knislingepodden
2016-11-16Göingepodden
2016-11-23Göingepodden
2016-11-27Adventsstafett
2016-11-30Göingepodden
2016-12-01Språkcafé

Knislingepodden

Knislingepodden är ett lokalt projekt i Knislinge, för Knislinge och om Knislinge. Podden tar upp saker som händer i byn,…

Göingepodden

Tänk dig att du kan sitta på jobbet, i skolan, i bilen, på bussen, i tåget, i stugan...ja, nästan var…

Lekplatsen i Hjärsås flyttas

25 Okt2016
plats-for-ny-lekplats-i-hjarsas

Ny hemvist är grönområdet där det idag finns fotbollsplan, en liten pulkabacke och boulebana. Syftet med flytten är att få allt samlat på samma ställe.

Det ska sättas upp en ny rutschkana samt en ny gungställning. Det kommer även finnas en sandlåda med baksand för de mindre barnen. Arbetet startar i nästa vecka och det beräknas […]

Firande av FN-dagen på Göinge Utbildningscenter

24 Okt2016

FN-dagen firas varje år den 24 oktober och i år har Göinge Utbildningscenter i Sibbhult valt att uppmärksamma detta. Dagen kommer att ha FN-tema och kommer att bestå av gemensam samling, föreläsningar och diskussioner. På ett antal andra skolor i kommunen har man också valt att uppmärksamma dagen. För högstadieeleverna är FN redan en del av den […]

Inspirationskväll med Lucrezia Borgia

24 Okt2016
lucrezia_borgia

Ikväll är ni varmt välkomna till en kväll med opera i fokus! Lars Walldov är hängiven scenisk musik sedan unga år och älskar dessutom klassisk film. Han har skrivit en otrolig mängd artiklar kring sina specialområden, agerat som konsertpresentatör, hållit hundratals föredrag samt undervisat på teater- och dansskolor. Lucrezia Borgia är en av de många sceniska klenoder som Lars kommer att prata om denna kväll. Förutom att ge oss relevant bakgrundsinfo kommer Lars Walldov att spela hisnande musikexempel med världsartister som bevarats via allt från stenkakor till digitalteknik. Fri entré!

Nu öppnar Broby fritidsgård!

21 Okt2016
tyd_red_feet

Idag, fredag, öppnar Broby fritidsgård kl 17 på Göingeskolan. Fritidsgården kommer att vara öppet för alla ungdomar i åldern 12-17 år varje fredag fram till jul. Det är fri entré och du får medlemskort första gången du kommer. Ta med legitimation eller liknande.

Vernissage med illustratören Per Åhlin

19 Okt2016
Per hlin frn Folkets hus och parker, utstllningar

Ikväll bjuder vi in till vernissage för att påbörja en utställning med Per Åhlins fantastiska verk! Besök vernissagen 19 oktober kl.16-19. Per Åhlin är en mästare inom svensk animerad film. Han har tecknat och illustrerat ett stort antal svenska klassiker, bl.a. I huvudet på en gammal gubbe, Dunderklumpen, Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton, Resan till Melonia, Hundhotellet – En mystisk historia, Alfons Åberg, Lilla spöket Laban, Lilla Anna och Långa farbrorn och Emil och Ida i Lönneberga. Utställningen pågår 19 oktober – 4 november.

Årets höstlovsprogram!

18 Okt2016
höstlovspojke

Nu hittar ni höstlovsprogrammet på vår hemsida. Programmet kommer även att delas ut till samtliga skolelever de kommande dagarna. Veckan kommer att bestå av många roliga aktiviteter som passar barn/ungdomar i alla åldrar. En del av aktiviteterna har ett begränsat antal deltagare. Därför måste ni föranmäla er. Gör detta i god tid för att säkra er plats!

Besök vår dagliga verksamhet på Funka för livet-mässan

17 Okt2016
annons-massa-lss

Funka för livet är en mötesplats och mässa för personer med funktionsnedsättning, anhöriga samt seniorer. Här samlas också yrkeskåren för att dela kunskaper och prata om framtidens produkter och tjänster för ett enklare vardagsliv. Kommunens dagliga verksamhet medverkar och har en monter där ni kan besöka dem och få veta mer om deras verksamhet och komma med tips på förbättringar. Mässan äger rum 19-20 oktober i Kristianstad.