Måndag 24 april 2017

Träffpunkten

Vårens program: 26 januari Underhållning av ”Vi Tre”, Axelsson, Färm och Britt-Inger 16 februari Jan Hydbring, vår nya kantor i…

Knislingepodden

Knislingepodden är ett lokalt projekt i Knislinge, för Knislinge och om Knislinge. Podden tar upp saker som händer i byn,…

Grattis till Prästavångsskolan!

24 Apr2017
ballong

LÄSÅR 2016/17 UTVECKLINGSPRIS

I år har kommunens utvecklingspris gått till Hälsorådet på Prästavångsskolan.

Motivering:
”För att ha ökat samverkan, välmående och måluppfyllelse genom systematiserade och långsiktiga aktiviteter med fokus på hälsa och rörelse. Aktiviteterna har genomsyrat hela skolan, och både elever och all personal har varit delaktiga.”

Priset kommer att delas ut på Göingeafton.

Helgtips vecka 16

21 Apr2017
2017-04-22-emp_krakelspektakel_hirez_4224

Helgen vecka 16 bjuder på roliga kulturaktiviteter för stora och små. Vi tipsar om familjelördag på biblioteket i Broby och show i Knislinge med musik av David Bowie. Varmt välkomna!

Nu vajar Skånes Gröna Hjärta över Östra Göinge!

20 Apr2017
flagghissning

Nu när sommaren närmar sig och naturen grönskar gör vi Östra Göinge ännu grönare med flaggor prydda med Skånes Gröna Hjärta. Skånes Gröna Hjärta är platsen Östra Göinges varumärke. Det innefattar alla vi som bor, verkar och lever i Östra Göinge. Vi som vet möjligheterna, upplevelserna och tryggheten som finns i Östra Göinge och som inte är rädda för att sprida allt det goda om vår plats till omvärlden. Alla är vi en del av att fylla platsen med värden som tillsammans skapar Östra Göinge – Skånes Gröna Hjärta. Totalt kommer vi hissa 35 flaggor runt om i våra byar.

Kommunen bäst i Sverige

20 Apr2017
studi

Göingeskolan i Broby och Snapphaneskolan i Knislinge är bäst i Sverige när det gäller att använda flerspråkiga videofilmer i undervisningen. Med hjälp av filmerna kan eleverna följa undervisningen, oavsett om de har svenska som modersmål eller nyligen har anlänt från Afghanistan, Syrien, Somalia eller Eritrea.

För drygt ett år sedan anslöt sig Östra Göinge kommun till […]

Kulturcafé i Knislinge

20 Apr2017
natur

Under våren arrangeras kulturcafé på torsdagar kl. 17-19 på Knislinge bibliotek. Ett kulturcafé är ett internationellt koncept för att skapa möten i språkbyten. På dagens kulturcafé 20/4-2017 pratar vi om allemansrätten.

Kommunfullmäktige sammanträder

20 Apr2017
klubban kf b

Torsdagen den 27 april kl.18.30 sammanträder kommunfullmäktige i sessionssalen i kommunhuset i Broby.

Vid sammanträdet kommer revisionen att presentera sin risk- och väsentlighetsanalys för 2017. Denna utgör underlag för revisorernas beslut om granskningar under året.

Kommunfullmäktige ska ta ställning till förslaget att anta fördjupade översiktsplaner för Glimåkra respektive Broby.

Temadebatten vid detta sammanträde handlar om det goda åldrandet.

 

Här […]