Nya dataskyddsförordningen gäller från 25 maj – alla chefer och flera medarbetare deltog vid genomgång

30 oktober, 2017

I förra veckan fick alla Östra Göinges chefer och alla medarbetare som arbetar med informationssäkerhet en genomgång av den nya dataskyddsförordningen inom EU.

Ökat skydd för er Göingebor

– Dataskyddsförordningen som även förkortas GDPR, efter engelskans General Data Protection Regulation, innebär ett bättre skydd för invånarnas integritet, säger Peter Gripner, avdelningschef Digital utveckling. Målet med den nya förordningen är att […]Rädda Immeln kan vinna Folkets pris vid Ullbaggegalan 2017 – här röstar du!

30 oktober, 2017

Rädda Immeln är en av 24 satsningar som kan vinna Folkets pris vid nationella Ullbaggegalan den 8 november! Här har du möjlighet att rösta fram det lokala projektet till vinnare. Röstningen startar idag och pågår t.o.m. den 5 november.Linnéa om sin prao: ”Varken grått, tråkigt eller långa möten!”

27 oktober, 2017

Under veckan har Linnéa Petersson, 15, i klass 9C på Göingeskolan haft sin prao i kommunen hos Sofia Nilsson (C), Kommunstyrelsens vice ordförande samt ordförande i Omsorgs- och utbildningsutskottet.Invigning av Västerskolans nya tillagningskök!

26 oktober, 2017

 

Efter en åtta månader lång ombyggnad och tre olika provisoriska kökslösningar för Västerskolans kökspersonal står det nya tillagningsköket äntligen klart. Invigningen firades med bandklippning och tårta till alla elever.

– Detta har vi längtat efter under flera år, säger Lise-Lotte Lundin Petersson, chef för avdelningen för måltider och lokalvård. Tidigare har lunchen levererats från köket på […]Östra Göinge har Skånes bästa hemtjänst!

24 oktober, 2017

Skånes bästa hemtjänst finns i Östra Göinge. Det visar resultatet i Socialstyrelsens årliga nationella undersökning ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?” där Östra Göinges hemtjänst ligger i topp i Skåne och på tredje plats i hela landet.

I Socialstyrelsens undersökning har äldre personer med hemtjänstinsatser svarat på frågan om hur nöjda eller missnöjda de är sammantaget […]Miljöförskolan tar form!

23 oktober, 2017

Tvärs över gatan mitt emot Klockarebackens förskola har Hanaskogs nya miljöförskola rest sig. Byggnaden på 1 390 m² färdigställs under de närmaste två månaderna. Det som återstår är ytskikt inomhus, installationer som el och VA och en del av utomhusmiljön. Läs mer för att se bilder!Samlokalisering av överförmyndarverksamheten

23 oktober, 2017
Hand som bläddrar bland papper

Vi omorganiserar nu överförmyndarverksamheten för att öka tillgängligheten och stärka kvaliteten. Överförmyndaren i Östra Göinge och Osby kommun kommer att vara samlokaliserade på Parkgatan 1 i Osby, så detta är alltså besöksadressen fr.o.m. den 6 november. Det kommer fortfarande att finnas möjlighet för förbokade besök på kommunhuset i Broby.

Denna samverkan sker också för att säkerställa […]Sök kurser till vårterminen!

20 oktober, 2017

Sök en kurs eller utbildning till våren! Göinge Utbildningscenter har uppdaterat kurslistan och öppnat upp sökomgången inför vårterminen 2018. Du kan söka tills den 20 november. Mer information hittar du på www.ostragoinge.se/gucFunderar du på att starta eget?

19 oktober, 2017

Du är varmt välkommen till en informationsträff om hur det går till att starta ett eget företag !

På plats kan du få information på arabiska om vad du ska tänka på samt vad ALMI Företagspartner och Nyföretagarcentrum Kristianstad kan hjälpa dig med.

Plats: Hanaskog, Restaurang Hardwood, Limhamnsvägen, 289 50 Hanaskog

Tid: Onsdagen den 1 november, kl. […]Kommunfullmäktige sammanträder

19 oktober, 2017
Ordförandeklubba.

Torsdagen den 26 oktober kl.18.30 sammanträder kommunfullmäktige i sessionssalen i kommunhuset i Broby.

Ärenden som finns på dagordningen är delårsrapport 2017-08-31, valkretsindelning inför valet 2018, ägardirektiv till Göingehem AB, utvärdering av den politiska organisationen och svar på motion om att höja habiliteringsersättningen i vår kommun.

Ett antal val till olika uppdrag ska också behandlas:

ledamöter till den parlamentariska gruppen för utvärdering […]