Nu startar snöröjningen i Östra Göinge

30 november, 2021

Till följd av det kraftiga snöfallet kommer snöröjning och halkbekämpning i Östra Göinge starta klockan 13.00 idag, tisdag den 30 november.

Först plogas bussgator samt gång- och cykelbanor. Därefter gator med omfattande trafik samt busshållplatser/parkeringsplatser och sist bostadsgator. Halkbekämpning görs vid behov med sandningssingel.

Trafikverket ansvarar för snöröjningen på riksvägarna.

Här kan du läsa mer om […]Årets pristagare och stipendiater inom kultur och fritid har utsetts!

25 november, 2021

Här presenterar vi årets pristagare och stipendiater som utsetts av planeringsutskottet efter inkomna nomineringar. Priserna och stipendierna delas ut som stimulans, uppmuntran och belöning till personer, föreningar eller andra aktörer som gjort uppskattade, framgångsrika eller värdefulla insatser, prestationer eller resultat inom sitt specifika område. Grattis!Göingeskolan blir pilotskola i projekt om att förebygga hedersvåld

24 november, 2021

Göingeskolan har fått erbjudandet att som enda högstadieskola i Sverige bli pilotskola i utarbetandet av en manual om hur man uppmärksammar tecken på, motverkar och förebygger hedersvåld; ett såväl främjande och förebyggande som åtgärdande arbetssätt. Bakom projektet står organisationen FreeZone Sweden, en nationell verksamhet som arbetar med visionen om att varje barn och ungdom ska få växa upp i […]FK Göingarna inbjudna till Afternoon Tea med landshövdingen

23 november, 2021

Idag, den 23 november, var det Afternoon Tea på Residenset i Malmö. 32 skånska vardagshjältar bjöds in till en festlig stund tillsammans med landshövding Anneli Hulthén. Inspirationen till bjudningen kommer från Kungens Sverigemiddag och landshövdingen bjöd första gången in till ett liknande arrangemang 2019. Det är Anneli Hulthén som bett kommunledningarna om förslag på ”vardagshjältar […]Vad händer i Östra Göinge inför och under julen?

19 november, 2021

Snart är julen här! Här har vi samlat många av de arrangemang som äger rum i Östra Göinge inför och under julen 2021, bland annat julmarknaden i hela Östra Göinge den 11 december.Följ med på trygghetsskapande medborgarvandring i Broby!

16 november, 2021

Vill du bidra till ett tryggare Östra Göinge? Då har du som bor eller arbetar i Östra Göinge nu möjlighet att tillsammans med polis och representanter från kommunen delta i en medborgarvandring i Broby den 17 november.

I medborgarlöftet för 2021 som Polisen och Östra Göinge kommun skrev under tidigare i år utlovades flera aktiviteter för […]Vi satsar på kunskapscentrum i centrala Glimåkra

12 november, 2021

På torget i Glimåkra planerar kommunen en byggsatsning i form av ett kunskapscentrum med fokus på bildning och kultur. Genom att stärka samverkan med närliggande verksamheter, som Glimåkraskolan och Folkhögskolan, ska en levande bykärna skapas. Torgytan kommer bli mindre och mer inbjudande genom bland annat trädplanteringar och sittplatser.Studenter vid SLU tar fram hållbara utvecklingsförslag för Östra Göinge!

12 november, 2021

Östra Göinge kommun samarbetar med Sveriges lantbruksuniversitet inom ramen för mastersprogrammet Hållbar statsutveckling, där studenterna i fem olika projekt ska ta fram utvecklingsförslag för kommunen. Förhoppningen från kommunens sida är att de förslag som studenterna presenterar i slutet av året kan tillämpas i framförallt pågående arbeten med att utveckla centrum i Broby och Hanaskog.Vardaga Lindgården nominerad till kvalitetspris

10 november, 2021

Vardaga Lindgården har blivit nominerade till Kvalitetspriset inom Ambea 2021. Sedan 2015 delar Ambea ut kvalitetspriser för att lyfta och uppmärksamma enheter som tagit ett helhetsgrepp kring kvalitet och utvecklat  verksamheten. Kvalitetspris delas ut i Sverige, Norge och Danmark till de verksamheter som lyckats bäst i sina kvalitetsarbeten. I Sverige har 3 verksamheter nominerats, varav en […]Storslam för Östra Göinge när Leader delade ut pris för bästa projekt!

10 november, 2021

När Leader Skånes Ess delade ut priset Kronhjorten i fem kategorier, gick fyra av dem till Leaderprojekt i Östra Göinge. Bland dem har två projekt drivits av samt engagerat ungdomar! Projektet Innovativa finansieringslösningar på Landsbygden, med Östra Göinge kommun som projektägare, vann pris i kategorin Att mäta sina krafter – konkurrenskraft och utmanare.