Nu startar snöröjningen i Östra Göinge

30 november, 2021

Till följd av det kraftiga snöfallet kommer snöröjning och halkbekämpning i Östra Göinge starta klockan 13.00 idag, tisdag den 30 november.

Först plogas bussgator samt gång- och cykelbanor. Därefter gator med omfattande trafik samt busshållplatser/parkeringsplatser och sist bostadsgator. Halkbekämpning görs vid behov med sandningssingel.

Trafikverket ansvarar för snöröjningen på riksvägarna.

Här kan du läsa mer om […]



Onsdagens verksamhetsdialog i Glimåkra inställd

29 november, 2021

Verksamhetsdialogen på Glimåkra Folkhögskola onsdagen den 1 december är inställd på grund av sjukdom.

Dialogen kommer att ske vid ett senare tillfälle.



Årets pristagare och stipendiater inom kultur och fritid har utsetts!

25 november, 2021

Här presenterar vi årets pristagare och stipendiater som utsetts av planeringsutskottet efter inkomna nomineringar. Priserna och stipendierna delas ut som stimulans, uppmuntran och belöning till personer, föreningar eller andra aktörer som gjort uppskattade, framgångsrika eller värdefulla insatser, prestationer eller resultat inom sitt specifika område. Grattis!



Göingeskolan blir pilotskola i projekt om att förebygga hedersvåld

24 november, 2021

Göingeskolan har fått erbjudandet att som enda högstadieskola i Sverige bli pilotskola i utarbetandet av en manual om hur man uppmärksammar tecken på, motverkar och förebygger hedersvåld; ett såväl främjande och förebyggande som åtgärdande arbetssätt. Bakom projektet står organisationen FreeZone Sweden, en nationell verksamhet som arbetar med visionen om att varje barn och ungdom ska få växa upp i […]



FK Göingarna inbjudna till Afternoon Tea med landshövdingen

23 november, 2021

Idag, den 23 november, var det Afternoon Tea på Residenset i Malmö. 32 skånska vardagshjältar bjöds in till en festlig stund tillsammans med landshövding Anneli Hulthén. Inspirationen till bjudningen kommer från Kungens Sverigemiddag och landshövdingen bjöd första gången in till ett liknande arrangemang 2019. Det är Anneli Hulthén som bett kommunledningarna om förslag på ”vardagshjältar […]



Kommunfullmäktige sammanträder

19 november, 2021

Torsdagen den 25 november klockan 18.30 sammanträder kommunfullmäktige i Folkets hus i Sibbhult. På dagordningen finns bland annat information om trygghetsvandringen och revidering av renhållningsordningen.



Vad händer i Östra Göinge inför och under julen?

19 november, 2021

Snart är julen här! Här har vi samlat många av de arrangemang som äger rum i Östra Göinge inför och under julen 2021, bland annat julmarknaden i hela Östra Göinge den 11 december.



Webbföreläsning om klimatskal

18 november, 2021

Varmt på vintern, svalt på sommaren – hur funkar det? Välkommen på en kostnadsfri webbföreläsning om klimatskal för småhus, onsdagen den 24 november klockan 18.00-19.30.



Nu har mötesplats Fridebo flyttat till nya lokaler!

17 november, 2021

Nu är nya mötesplatsen i Hanaskog invigd och den som besöker Fridebo kan göra det i nya, fräscha lokaler! Invigningen skedde genom avtäckning av den skylt (skapad av vår duktiga kommunsmed) som nu pryder väggen. Barnen på Kyrkparkens förskola underhöll med sång och det bjöds på kaffe och tårta.

Under invigningen passade man även på att […]



Följ med på trygghetsskapande medborgarvandring i Broby!

16 november, 2021

Vill du bidra till ett tryggare Östra Göinge? Då har du som bor eller arbetar i Östra Göinge nu möjlighet att tillsammans med polis och representanter från kommunen delta i en medborgarvandring i Broby den 17 november.

I medborgarlöftet för 2021 som Polisen och Östra Göinge kommun skrev under tidigare i år utlovades flera aktiviteter för […]