Årets pristagare och stipendiater inom kultur och fritid har utsetts!

Här presenterar vi årets pristagare och stipendiater som utsetts av planeringsutskottet efter inkomna nomineringar.

Priserna och stipendierna delas ut som stimulans, uppmuntran och belöning till personer, föreningar eller andra aktörer som gjort uppskattade, framgångsrika eller värdefulla insatser, prestationer eller resultat inom sitt specifika område.

Grattis!

Årets kulturpris

Inge Olofsson, Glimåkra Hembygdsförening
Motiveringen till priset är Inges mångåriga insatser för skötseln av Sporrakulla gård och föreningens hembygdsgård i Drakaberga. Sporrakulla gård är ett uppskattat och viktigt besöksmål i kommunen och det har aldrig varit så mycket folk i Sporrakulla som under pandemin där Inges föredömliga insatser gjort så att besökarna har haft tillgång till denna fantastiska miljö. Utöver det lägger Inge ned mycket tid på att se till att fler lär sig hur man bevarar kulturbyggnader, skötsel av ängar och hamling av träd. En ovärderlig insats för framtiden och vårt gemensamma kulturarv.

För detta engagemang erhåller Inge kommunens kulturpris.

Årets kulturstipendium, ungdom

Inga nomineringar har kommit in och därför utses ingen stipendiat i år.

Årets idrott- och fritidspris

Linn Alexandersson, Sibbhults IF
Linn är en oerhört driven och engagerad person som med hela sin själ bryr sig om barn och ungas aktiviteter. Linn är en person som aldrig sitter still. Linn har ett brett engagemang i Sibbhult IF och lägger ner all sin lediga tid på föreningen.  Hon brinner för att alla ska barn ska kunna spela fotboll. Hon håller i ordförandepinnen i ungdomssektionen plus att hon hjälper till som tränare. Sibbhults IF bedriver en viktig verksamhet för att barn och unga ska kunna få en aktiv och meningsfull fritid, dels via fotbollen men även via den sedan något år nya aktivitets- och mötesplatsen som finns på Färevallen. Hennes engagemang visar sig även i hennes jobb i skolan där hon aktivt jobbar för elevernas fysiska hälsa.

Linn är en värdig vinnare av Idrott- och fritidspriset.

Årets idrott- och fritidsstipendium, ungdom

Helmer Järletoft, 13 år, Östra Göinge Golfklubb
Helmer har trots sin unga ålder gjort en fantastisk tävlingssäsong i golf. Han tog sig till riksfinal i tävlingen Teen cup där de 18 bästa 13-åringarna gjorde upp om en seger. Helmer landade på 18 plats i riket. Helmer spelade också på Rookie touren i Skåne som pågick hela säsongen och där slutade han på en 9:e plats. Helmer är en riktig dedikerad golfare som genom eget initiativ och eget engagemang gjort en otrolig insats detta golfår. Helmer spelar på och representerar Östra Göinge golfklubb.

För dessa insatser erhåller Helmer Idrott- och fritidsstipendium – Ungdom som en stimulans för fortsatt utveckling inom golfen.

Utdelning kommer ske senare i år under en särskild ceremoni.

Kontakt för mer information

Jan Carlson, Kultur- och fritidschef
jan.carlson@ostragoinge.se | 044-775 63 29


Hittade du inte vad du sökte?