Storslam för Östra Göinge när Leader delade ut pris för bästa projekt!

När Leader Skånes Ess delade ut priset Kronhjorten i fem kategorier, gick fyra av dem till Leaderprojekt i Östra Göinge. Bland dem har två projekt drivits av samt engagerat ungdomar!

Projektet Innovativa finansieringslösningar på Landsbygden, med Östra Göinge kommun som projektägare, fick pris i kategorin Att mäta sina krafter – konkurrenskraft och utmanare.

Pristagare per kategori

Rädda Immeln – Pristagare i kategorin Vår gröna värld – miljö- och klimatprojekt

Motivering:
Rädda Immeln syftar till att öka kunskap och förståelse för vatten, sjöar och vattendrag i en tid då kunskap och god förståelse för hur människan är en del av naturen verkligen behövs.

Projektet uppfyller alla kriterier för Skånes Ess och visar med konkreta insatser att det vi gör nu påverkar hur vi kan leva imorgon. Vi vill ha en frisk natur även i framtiden för att våra barn ska kunna leva ett härligt liv! Med god samverkan och kommunikation har nytänkande insatser nått ut och konkretiserats. Full pott i måluppfyllnad!

Projekt Hurudal – Pristagare i kategorin Vår ungdom

Motivering:
Hur är det att leva med synnedsättning? Det är en fråga som ungdomarna i Projekt Hurudal vill visa. Ett projekt av unga för unga som gett inspiration och skapat förutsättningar för att utveckla nya fritidsintressen. Vem vill inte prova på showdown, goalball och äta tårta med ögonbindel eller bara hänga i en ny spännande värld. Med det här projektet kan vi våga testa att vara synskadade för en dag. Vi hoppas på ett årligt evenemang och att det snart startas en goalballturnering!

Dayhacks for kids – Pristagare i kategorin Det sköna samarbetet – samarbetsprojekt och utvecklingskraft

Motivering:
Dayhacks for kids är ett OP, coolt event för kids som ger e-sport en chans att bli seriöst – både för unga och gamla. Projektet har skapat nya samarbeten mellan föreningar, företag och det offentliga och skapat sysselsättning för våra yngre medborgare. Att kombinera gamingevent med andra mer fysiska aktiviteter är vad vi kallar korskopplings-ace. Projektets samverkanspartners har inte varit några noobs och har aldrig varit AFK, och antagligen har det varit EZ hela vägen. GG & WP!

Innovativa finansieringslösningar på landsbygden – Pristagare i kategorin Att mäta sina krafter – konkurrenskraft och utmanare

Bild på Rebecca Ohlsson och Fredrik Persson.

Rebecca Ohlsson, utvecklingsstrateg, tog emot priset för projektet Innovativa finansieringslösningar på landsbygden. Här tillsammans med Fredrik Persson, näringslivschef.

Motivering:
Draknästet i Göinge! Finansiering är ofta ett svårlösligt problem som är helt avgörande för att ett projekt eller ett företag ska lyckas. Att finna ett sätt att samverka kring detta i en kommun eller region är helt enkelt briljant. Det kommer att växla upp möjligheterna för innovation, nytänkande och mod att starta projekt och nya företag, som kan leda till lönsamhet och arbetstillfällen för många.

Nätverket är viktigt och här har vi en sammanslutning som bygger på att stötta idébärare med mentorskap.

Vi är övertygande om att detta leder till ringar på vattnet och skapar ännu fler företag som ger ännu fler arbetstillfällen! Win Win för alla och Göingeandan när den är som bäst!

Projektet Pulsbyn (i Degeberga) vann pris i kategorin En del av vårt samhälle. Läs mer på Leader Skånes Ess webbsida.

Logotyp Leader.


Hittade du inte vad du sökte?