Viktig information inför nästa läsår

22 juni, 2021

Det har tagits ett nytt beslut att ändra nästa läsår så att elevernas avslutningsdag startar en vecka tidigare än normalt. Detta beror på att inlämningsdatum för årskurs 9:s betyg inför gymnasievalet har tidigarelagts av antagningsenheten i Skåne för att kunna genomföras på ett bra och rättsäkert sätt.

Det innebär att eleverna kommer att starta sitt läsår […]Häng med Fritidsbanken Pep Up i sommar!

21 juni, 2021

Med start idag den 21 juni och sex veckor framåt kommer Fritidsbanken Pep Up att besöka våra fem badplatser runt om i kommunen. Med sig har de bil och släp fullproppad med roliga grejor att aktivera sig med.Aktuellt smittläge i omsorgsverksamheten

21 juni, 2021

Här kan du följa den aktuella lägesbilden i omsorgsverksamheten i Östra Göinge kommun. Informationen uppdateras varje måndag.Östra Göinge kommun i ”ängsskola”

18 juni, 2021

Vad är en äng? Hur värnar vi om den biologiska mångfalden och hur anlägger vi en ”äng” i staden? Det var frågor som politiker och tjänstepersoner fick svar på under gårdagens seminarium om ängar.

Föreläsare var Sven Jensén, ekolog och ordförande Skånes hembygdsförbund, och Ingvar Nilsson, ekolog och ledamot i Göinge slåttersällskap. Dagen började med föreläsning […]Viktigt med vätska i värmen!

18 juni, 2021

Alla kan påverkas av värme men den som är äldre, kroniskt sjuk eller har ett funktionshinder är extra utsatt. Äldre personer är känsligare än yngre, eftersom förmågan att reglera temperaturen och känna törst försämras med åldern.

Värmen gör att de ytliga blodkärlen vidgas så att man svettas mer. Den förlorade vätskan måste ersättas. Får man inte […]Eldningsförbud i Östra Göinge

18 juni, 2021

Det är eldningsförbud i Östra Göinge kommun från och med 2021-06-10. Det innebär att det är förbjudet att elda och grilla i skog och mark. Det är tillåtet att grilla på fasta grillplaster samt på egen tomtmark om du använder en upphöjd grill på ben.

Eldningsförbudet gäller tills vidare.

Förbudet omfattar, förutom Östra Göinge kommun, även Bromölla, […]Kommunfullmäktige sammanträder

18 juni, 2021
Ordförandeklubba.

Kommunfullmäktiges sista sammanträde före sommaren äger rum onsdagen den 23 juni kl. 18.30 i Folkets hus i Sibbhult (observera veckodag och plats).

På dagordningen finns bland annat beslut om ny vision för Östra Göinge samt reviderad mål- och resultatplan 2022 med flerårsplan 2023-2024. Ett ärende avser gåva i form av lådcykel anpassad till äldreomsorgen till Västanvid […]Nu har friluftsbaden öppnat för säsongen!

17 juni, 2021

Idag, torsdagen den 17 juni, öppnar våra friluftsbad Trollabadet i Glimåkra och Hanaskogsbadet för säsongen. Baden håller öppet klockan 10-20 fram till och med den 22 augusti. Observera att mellan kl. 10-11 är den stora bassängen endast öppen för motionssim. Från kl.11 är det öppet för alla i alla bassänger.

Kiosken är stängd men du är varmt […]Är du boende i Hjärsås och vill ha fiber – lägg din beställning senast 30 juni

17 juni, 2021

Om du är boende i Hjärsås och ännu inte har fiber, har du fortfarande möjlighet att lägga din beställning hos Telia. Fram till och med den 30 juni 2021 går det bra att lägga din beställning. Leverans av fiber förväntas ske i september-november 2021.

Lägg din beställning via Telias webbplats

Telia genomför en övergång från kopparbaserade tjänster till […]Livemusik i Göinge med Daniel Björk

17 juni, 2021

På måndag 21 juni kl 14.00 bjuder förebyggande verksamheten i Östra Göinge kommun, i samarbete med Göingehem, på livesänd underhållning av Daniel Björk i Hanaskog.

Spelningen kommer att sändas live på facebooksidan Frivillig i Göinge. När livesändningen startar lägger den sig överst på sidan som ett nytt inlägg. Så om du inte ser klippet, uppdatera sidan […]Sida 1 av 3123