Sommarkollo – för dig som är nyfiken på att måla

30 juni, 2021

Mellan den 15-18 augusti kan du mellan 9-13 år delta i Wanås Konstkollo och upptäcka skulpturparken. Tillsammans med konstnären Ingeborg Blom Andersskog får du chansen att teckna på ett nytt sätt – stort och med hela kroppen! Kollot är gratis, lunch och fika ingår.

Tid: 15-18 augusti kl.10-15
Ålder: 9-13 år
Var: Wanås Konst

Obs! Begränsat antal platser, först […]Tillbakablickar och hoppfull framtidsutsikt vid vårens sista tillväxtfrukost

29 juni, 2021

Morgonens tillväxtfrukost präglades av tillbakablick, framåtblick och en känsla av hopp när vi äntligen kunde arrangera en fysisk träff. Efter nästan elva framgångriska år går kommunchef Jonas Rydberg i pension den siste juni. Under frukosten summerade han sin tid i Östra Göinge kommun, kopplat till näringslivet, och förmedlade den hoppfulla framtidsbild han har av platsen han lämnar.År 2025 finns en gång- och cykelväg mellan Knislinge och Hjärsås!

28 juni, 2021

– I ungefär tio års tid har vi kämpat för att knyta ihop de båda byarna och nu är vi äntligen på gång! Det här är dessutom ytterligare ett steg i kommunens satsning på gång- och cykelvägar i kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M). Göingebygdens Trygga hem bjöd på resegille på Skogsbrynet!

28 juni, 2021

Med Skogsbrynets boende i fokus bygger kooperativa hyresrättsföreningen Göingebygdens Trygga hem, tillsammans med kommunen och Riksbyggen, om det särskilda boendet till bra och ändamålsenliga lägenheter där god och effektiv omvårdnad kan fortsätta bedrivas. Idag var det dags att sätta kransen på nocken och enligt gammal tradition i byggbranschen anordna ett resegille för att tacka arbetslaget nu när taket är på plats!Vi har en ny vision: Här växer stolta göingar

24 juni, 2021

Vid kommunfullmäktigemötet igår den 23 juni beslutades att anta den nya visionen Här växer stolta göingar. Den ersätter den vision som gällt sedan år 2008: 15 000 stolta göingar. – ”Här växer stolta göingar” andas framtidstro! säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).Östra Göinge kommun i ”ängsskola”

18 juni, 2021

Vad är en äng? Hur värnar vi om den biologiska mångfalden och hur anlägger vi en ”äng” i staden? Det var frågor som politiker och tjänstepersoner fick svar på under gårdagens seminarium om ängar.

Föreläsare var Sven Jensén, ekolog och ordförande Skånes hembygdsförbund, och Ingvar Nilsson, ekolog och ledamot i Göinge slåttersällskap. Dagen började med föreläsning […]Livemusik i Göinge med Daniel Björk

17 juni, 2021

På måndag 21 juni kl 14.00 bjuder förebyggande verksamheten i Östra Göinge kommun, i samarbete med Göingehem, på livesänd underhållning av Daniel Björk i Hanaskog.

Spelningen kommer att sändas live på facebooksidan Frivillig i Göinge. När livesändningen startar lägger den sig överst på sidan som ett nytt inlägg. Så om du inte ser klippet, uppdatera sidan […]Vad vill du ska hända i Östra Göinge?

16 juni, 2021

Nu börjar det ljusna på pandemifronten och vi ser fram emot att få köra igång med evenemang och aktiviteter i Östra Göinge igen. Men vad ska vi hitta på? Vad vill du göra?
Vi behöver din hjälp för att göra vår evenemangskalender så bra som möjligt så skicka in alla dina förslag till oss redan idag!Delar av Östra Järnvägsgatan, Snapphanegatan och Vegagatan i Broby stängs av

15 juni, 2021

På grund av va-ledningsarbeten påverkas framkomligheten i centrala Broby under de kommande veckorna.Stor infrastruktursatsning i Hjärsås: ”Vi ska inte behöva gräva här på decennier!”

11 juni, 2021

– Tidigare har vi totalt lagt ungefär en miljon kronor per år på akuta åtgärder i kommunen. Nu har vi en strategi för att finansiera ett stort underhållsbehov som finns. Det vi gör i Hjärsås är ett exempel detta, där allt va-nät ska bytas ut, säger Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande.