Göingebygdens Trygga hem bjöd på resegille på Skogsbrynet!

Med Skogsbrynets boende i fokus bygger kooperativa hyresrättsföreningen Göingebygdens Trygga hem, tillsammans med kommunen och Riksbyggen, om det särskilda boendet till bra och ändamålsenliga lägenheter där god och effektiv omvårdnad kan fortsätta bedrivas. Den nybyggda delen av projektet beräknas vara klar för inflyttning den 1 februari 2022.

Bild på Daniel Lyckestam Jönsson (M), Ordförande i Göingebygdens Trygga hem och kommunstyrelsens Vice ordförande, och Pelle Persson, projektledare Riksbyggen.

Daniel Lyckestam Jönsson (M), Ordförande i Göingebygdens Trygga hem och kommunstyrelsens Vice ordförande, och Pelle Persson, projektledare Riksbyggen.

Idag var det dags att sätta kransen på nocken och enligt gammal tradition i byggbranschen anordna ett resegille för att tacka arbetslaget nu när taket är på plats!

Fakta om byggprojektet

När hela ny- och ombyggnationen är klar kommer Skogsbrynet bestå av tre avdelningar med lika många kök och totalt 42 lägenheter samt utrymmen och arbetsplatser för medarbetare på boendet. Det kommer även finnas en stor lokal för gemensamma aktiviteter.

Samtidigt genomförs också tillgänglighetanpassning och totalrenovering av 20 radhuslägenheter.

Skogsbrynets äldsta delar kommer att rivas och ersätts med en nybyggd avdelning med 14 lägenheter. Den nya byggnaden länkas ihop till befintliga byggnader. Delen med matsal och befintligt storkök byggs om för dagligvård samt samlingssal och träffpunkt med mindre köksutrustning. Befintliga avdelningar utökas till 14 lägenheter per avdelning. En ny entré skaps samt det tillskapas personal- och administrationslokaler som även inrymmer även för hemtjänsten.

Nybyggnad: 20 lägenheter, 1 avdelningskök plus personalutrymmen.
Ombyggnad: 22 lägenheter, 2 avdelningskök plus personalutrymmen.
Ombyggnad: 20 anvisningslägenheter.

Byggnationen påbörjades våren 2021 och beräknas vara helt klar våren 2023.

Göingebygdens Trygga hem

Det var år 2016 som Göingebygdens Trygga hem förvärvade kommunens särskilda boenden Västanvid i Knislinge och Skogsbrynet i Sibbhult. Syftet var att skapa en utveckling av de båda boendena.

Först ut för ombyggnation var Västanvid i Knislinge. Renovering, ombyggnation och tillbyggnation skedde i etapper och när allt var klart hade boendet utökats till att rymma 60 lägenheter fördelat på två våningar, en inbjudande innergård och lokaler utformade efter de boendes bästa.

Göingebygdens Trygga hem är en förening som har stiftats av Östra Göinge kommun samt Riksbyggen. Föreningens mål är att utveckla äldreboendena i Östra Göinge. I styrelsen för föreningen sitter representanter för PRO och SPF samt chefer i Östra Göinge kommun och representant för Riksbyggen.


Hittade du inte vad du sökte?