Kompetenshöjning för omvårdnadspersonal

30 september, 2020

Idag startar delegeringsutbildningar* för omvårdnadspersonal här i Östra Göinge.

Nytt för i höst är att de som har haft delegering under många år nu, i samband med denna utbildning, får en kompetenshöjning även i andra omvårdnadsmoment, till exempel i sårvård, katetervård, puls, blodtryck och syrgas.

-Delegeringsutbildningarna i sig är ingen nyhet, vi har under alla år haft […]Donera trasor till Göingeväven!

29 september, 2020

Under oktober månad firar VävstolsMuséet i Glimåkra 25-årsjubileum. Detta uppmärksammar vi genom att i konstrummet på Kulturhuset i Broby ha en Glimåkravävstol uppställd, och på den skapa något som vi har valt att kalla ”Göingeväven”.

Vi vill därför be om hjälp från alla boende i Östra Göinge kommun med att donera trasor, så att alla kan […]Kulturaktiviteter för grundskoleelever

25 september, 2020

I höst pågår det en mängd kulturaktiviteter för våra grundskoleelever! I veckan har Trumattack varit på ett mycket uppskattat besök hos alla elever i årskurs 1-5. Först visade artisterna upp sitt rytmregister och sedan fick eleverna spela. I en trumattack möts och stöts rytmer från olika delar av världen Ord och språk inte så stor […]Ställ frågor om invasiva växter på Kattarps Återvinningscentral!

25 september, 2020

I morgon, lördagen den 26 september, finns det möjlighet att få information om hantering av invasiva växter på Kattarps Återvinningscentral.

Representanter från Osby och Östra Göinge kommuner kommer att finnas på plats, så väl som Länsstyrelsen, ÖGRAB och Göinge Naturtrim.

Välkommen att prata med oss mellan klockan 10:00-14:00!Premiär för Medborgarforum

24 september, 2020

Under onsdagen samlades 35 personer från hela Östra Göinge för att delta i en ny form av dialog. Temat var: Vad är viktigt för att kunna leva ett långt och gott liv i Östra Göinge? Kvällen inriktade sig särskilt på äldre och personer med funktionsvariation, men inbjudan var öppen för alla.

Bland deltagarna fanns förutom politiker […]Möllarps förskola är kommunens första certifierade Grön Flagg-förskola!

23 september, 2020

Möllarps förskola i Östanå har blivit en certifierad Grön Flagg-förskola! Det är Östra Göinge kommuns första certifierade förskola och detta måste givetvis firas. Idag har därför bland annat politiker bjudits in för att ta del av förskolans gedigna arbete med hållbar utveckling.

Grön Flagg är ett unikt lärandeprogram inom hållbar utveckling där tanken är att omsätta […]Östra Göinge klättrar i näringslivsrankingen!

23 september, 2020

I Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i landets 290 kommuner klättrar Östra Göinge 15 placeringar jämfört med i fjol. Årets placering blev 108.

– Det är ett mycket glädjande resultat och vi är såklart jättestolta. Vi är dock inte nöjda, fokus ligger på att arbeta ytterligare med Östra Göinges attraktionskraft och stötta företagsamma göingar. Vi kan […]Vi har byggt om för säkrare trafik på Pappersbruksvägen

22 september, 2020

Nu är ombyggnationen av Pappersbruksvägen och den västra parkeringen till sim- och sporthallen i Broby klar!

Pappersbruksvägen har försetts med ett separat gång- och cykelfält, från Storgatan och fram till sim- och sporthallen. Vi har även skapat nya parkeringsplatser framför sim- och sporthallen för den som hämtar och lämnar till Prästkragen. Vägen in är numera även enkelriktad […]Se kvällens föredrag om byggnadsvård live

21 september, 2020

Idag, måndagen den 21 september klockan 19.00 hålls den andra delen i vår föredragsserie Byggnadsvård, ekologi och hållbart byggande. Gunilla Gardelin håller föredraget ”Timmerhus berättar”.

Gunilla Gardelin, kulturmiljöutvecklare vid friluftsmuseet Kulturen i Lund. Kulturen har i sitt friluftsmuseum i Lund nio liggtimrade hus från södra Sverige. Byggnaderna är uppförda mellan åren 1650-1850 och representerar olika sociala […]Välkommen till en ny säsong på Trollarinken

18 september, 2020

Ishallen i Glimåkra har öppnat för vintersäsongen 2020/2021! Förutom att åka skridskor kan du prova att spela curling på någon av våra curlingbanor i ishallen.