Kompetenshöjning för omvårdnadspersonal

30 september, 2020

Idag startar delegeringsutbildningar* för omvårdnadspersonal här i Östra Göinge.

Nytt för i höst är att de som har haft delegering under många år nu, i samband med denna utbildning, får en kompetenshöjning även i andra omvårdnadsmoment, till exempel i sårvård, katetervård, puls, blodtryck och syrgas.

-Delegeringsutbildningarna i sig är ingen nyhet, vi har under alla år haft […]Kulturaktiviteter för grundskoleelever

25 september, 2020

I höst pågår det en mängd kulturaktiviteter för våra grundskoleelever! I veckan har Trumattack varit på ett mycket uppskattat besök hos alla elever i årskurs 1-5. Först visade artisterna upp sitt rytmregister och sedan fick eleverna spela. I en trumattack möts och stöts rytmer från olika delar av världen Ord och språk inte så stor […]Ställ frågor om invasiva växter på Kattarps Återvinningscentral!

25 september, 2020

I morgon, lördagen den 26 september, finns det möjlighet att få information om hantering av invasiva växter på Kattarps Återvinningscentral.

Representanter från Osby och Östra Göinge kommuner kommer att finnas på plats, så väl som Länsstyrelsen, ÖGRAB och Göinge Naturtrim.

Välkommen att prata med oss mellan klockan 10:00-14:00!Möllarps förskola är kommunens första certifierade Grön Flagg-förskola!

23 september, 2020

Möllarps förskola i Östanå har blivit en certifierad Grön Flagg-förskola! Det är Östra Göinge kommuns första certifierade förskola och detta måste givetvis firas. Idag har därför bland annat politiker bjudits in för att ta del av förskolans gedigna arbete med hållbar utveckling.

Grön Flagg är ett unikt lärandeprogram inom hållbar utveckling där tanken är att omsätta […]Östra Göinge klättrar i näringslivsrankingen!

23 september, 2020

I Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i landets 290 kommuner klättrar Östra Göinge 15 placeringar jämfört med i fjol. Årets placering blev 108.

– Det är ett mycket glädjande resultat och vi är såklart jättestolta. Vi är dock inte nöjda, fokus ligger på att arbeta ytterligare med Östra Göinges attraktionskraft och stötta företagsamma göingar. Vi kan […]Vi har byggt om för säkrare trafik på Pappersbruksvägen

22 september, 2020

Nu är ombyggnationen av Pappersbruksvägen och den västra parkeringen till sim- och sporthallen i Broby klar!

Pappersbruksvägen har försetts med ett separat gång- och cykelfält, från Storgatan och fram till sim- och sporthallen. Vi har även skapat nya parkeringsplatser framför sim- och sporthallen för den som hämtar och lämnar till Prästkragen. Vägen in är numera även enkelriktad […]Spännande dag kring måluppfyllelse i grundskolan

14 september, 2020

Idag är det studiedag i grundskolan. Denna dag i september brukar vigas åt att alla pedagoger träffas tillsammans med skolchef och rektorer för att analysera måluppfyllelse och diskutera åtgärder. P g a Corona har vi fått tänka om och tänka nytt. Här sitter därför skolchef och utvecklingsledare uppkopplade digitalt mot pedagoger och rektorer och kommunicerar […]Välkommen till upphandlingsdialog

14 september, 2020

Inköpscentralen bjuder in intresserade leverantörer till dialog inför kommande upphandling av ramavtal för fastighetstekniska arbeten för Osby kommun och Östra Göinge kommun, samt bolagen i dessa kommuner.

Deltagande kan också ske via Teams.

Vi presenterar upphandlingens omfattning och tänkta utformning. I samband med detta önskar vi få leverantörers synpunkter. Finns det frågor inför denna dialog får du […]Biblioteket i Broby stänger tidigare

11 september, 2020

Idag, fredagen den 11 september, stänger biblioteket i Broby klockan 16.00. Detta på grund av konserten med Irina Serotuyk och Magnus Holmander som börjar klockan 18.00.

 

Mer information om kvällens konsert hittar du på vår hemsida.Eldsjälar återställer vandaliserad stenvalvsbro

11 september, 2020

Rönnebodaån fungerar på del av sin sträckning som kommungräns mellan Osby och Östra Göinge. Strax norr om där riksväg 15 idag korsar bron finns en gammal stenvalvsbro som dessvärre blivit vandaliserad. Två större stenblock har brutits loss och välts ner i ån.

Men idag återställs bron med hjälp av ideella krafter. Det är eldsjälarna Ola Zaar […]