Möllarps förskola är kommunens första certifierade Grön Flagg-förskola!

Möllarps förskola i Östanå har blivit en certifierad Grön Flagg-förskola! Det är Östra Göinge kommuns första certifierade förskola och detta måste givetvis firas. Idag har därför bland annat politiker bjudits in för att ta del av förskolans gedigna arbete med hållbar utveckling.

Grön Flagg är ett unikt lärandeprogram inom hållbar utveckling där tanken är att omsätta kunskap till direkt handling. Grön Flagg drivs av Håll Sverige Rent och ingår i det internationella nätverket Eco-Schools.

-Vi har lagt ner mycket arbete för att lyckas och vi är väldigt stolta över vår förskola och de barn vi har här. Våra barn har lärt sig mycket och har varit jätteduktiga, säger Emelie Borgande förskollärare på Möllarps förskola.

Att Möllarps förskola har blivit Grön flagg-certifierade innebär att de på hela förskolan har planerat, bedrivit och utvärderat ett arbete under ett år, inom tre olika valda teman. Arbetet har de kontinuerligt dokumenterat på sin Grön flagg-sida på nätet och det är också det arbetet som sedan utvärderats för att se om det förskolan gjort är tillräckligt för att anses vara ett arbete för hållbar utveckling.

-Det krävs att det arbete man planerat att utföra är i linje med hållbar utveckling, som innebär att vi måste kunna tillgodose våra behov i dagens samhälle utan att äventyra möjligheterna för framtidens invånare att kunna tillgodose sina. Arbetet måste också kopplas till FN:s globala mål för hållbar utveckling, säger Emelie Borgander.

Själva Grön Flagg-dagen är den 11 november, kommer ni att fira då med?

-Idag firar vi att vi har blivit certifierade men ja, vi kommer att göra något lite utöver det vanliga den 11 november också!

Personal från Möllarps förskola i Östanå.

Emelie Borgander (längst till vänster) och hennes kollegor på Möllarps förskola.

Läs mer om Grön Flagg

Du kan läsa med om Grön Flagg på webbsidan Håll Sverige Rent.

 

 


Hittade du inte vad du sökte?