Östra Göinge klättrar i näringslivsrankingen!

I Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i landets 290 kommuner klättrar Östra Göinge 15 placeringar jämfört med i fjol. Årets placering blev 108.

– Det är ett mycket glädjande resultat och vi är såklart jättestolta. Vi är dock inte nöjda, fokus ligger på att arbeta ytterligare med Östra Göinges attraktionskraft och stötta företagsamma göingar. Vi kan ännu mer, säger Patric Åberg (M) kommunstyrelsens ordförande i Östra Göinge.

Glädjande är det även att inom de områden som kommunen arbetat särskilt med, såsom vägledning vid tillståndsgivning, tillsyn och kontroll har vi fått bättre omdömen från företagarna än i fjol.

Nytt för årets enkät är frågor om brottslighet och trygghet. På dessa områden får Östra Göinge låga resultat, vilket har stor effekt på rankingen av företagsklimatet.

– Nu kavlar vi upp ärmarna för att tillsammans med företagarna, polisen och andra myndigheter starta ett gemensamt arbete för att öka tryggheten för, och minska brottsligheten mot, våra företag i Östra Göinge, avslutar kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).


Hittade du inte vad du sökte?