8-procentig ökning i färsk bredbandsstatistik

29 mars, 2018

En gång om året genomförs en nationell undersökning av Post- och telestyrelsen (PTS) för att kartlägga hur tillgång till bredband/fiber ser ut i landet. Nytt för årets statistik är att det finns en ny uppföljning för hushåll ”i absolut närhet till fiberanslutning” som ska likna home passed-begreppet. Tittar vi på Östra Göinges tätorter är då siffran 75%. Totalt har ca 520 hushåll fått fiber installerat under året!Sista chansen att söka feriearbete!

29 mars, 2018

Du har väl inte glömt att söka feriearbete hos Östra Göinge kommun? Du som är född -00, -01 eller -02 är varmt välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag är 31 mars!Dags för markägarmöten för fiberutbyggnad

27 mars, 2018

För att fibernätet ska kunna byggas ut på landsbygden är det viktigt att tillstånd ges av markägare, i de fall då fiberkabel behöver dras över en annan markägares tomt för att komma åt en fastighet. Ett avtal mellan markägare och leverantör (i detta fallet IP-Only) måste upprättas. Veckan efter påsk äger de första markägarmötena rum i Högsma och Knislinge.Kviingeskolan springer i kampen mot cancer

23 mars, 2018

Idag gick starten för eleverna på Kviingeskolan som deltar i Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet. Ett motions- och välgörenhetslopp där skolelever från Danmark, Sverige, Norge och Finland springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar.

– Vi har valt att vara med för att vi ser loppet som ett utmärkt tillfälle att göra något meningsfullt […]Göingegatan till Hus och Hem-mässan i år igen!

22 mars, 2018

Göingegatan, eller Gröna gatan, har blivit ett givet inslag på Hus och Hem-mässan på Yllan i Kristianstad. Även i år samlas företag från Östra Göinge och visar upp vad Skånes gröna hjärta har att erbjuda inom Hus och Hem.

Hus och Hem-mässan går av stapeln den 6 – 8 april på Yllan i Kristianstad. Den gröna […]Avvikande öppettider i Broby simhall

22 mars, 2018

Simhallen är stängd för allmänheten fredag 23/3 samt söndag 25/3.Kultur- och fritidsstipendiater och pristagare utsedda!

21 mars, 2018

Östra Göinge kan stolt presentera pristagare och stipendiater inom Kultur och Fritid.

”Återigen har vi kunnat plocka ut några helt fantastiska eldsjälar att prisa! I år har vi verkligen en bredd i våra vinnare och stipendiater. Det är härligt att se att Skånes gröna hjärta kan innehålla så mycket talang och möjligheter för alla göingar att leva […]Bli Sommarlovsentreprenör!

20 mars, 2018

Nu kan du som är 15-20 år (född 1998-2003) bli Sommarlovsentreprenör och prova på att driva ditt eget företag. Ett roligt sätt att testa en affärsidé och tjäna egna pengar! Ansök senast 15 april.Nominera till Årets Göing och Årets Nyföretagare!

19 mars, 2018

Nominera någon som har gjort något positivt för Östra Göinge. Din nominering för Årets Göing ska vara inne senast den 21 mars. Det är Nyföretagarcentrum Kristianstad som delar ut priset Årets Nyföretagare och de vill ha in din nominering senast den 10 april.Migrationsministern på besök i Östra Göinge

16 mars, 2018

Migrationsministern Helene Fritzon besökte Östra Göinge under fredagseftermiddagen. Hon besökte bland annat Göinge Utbildningscenter (GUC). På GUC träffade migrationsministern bland annat rektorn Therese Lindecrantz som presenterade verksamheten.

”GUC fokus ligger främst på vuxenutbildningar. Vi arbetar stenhårt för att fler ska få intresse för att vidareutbilda sig och givetvis har vi en nära dialog med regionen, om dess […]Sida 1 av 3123