8-procentig ökning i färsk bredbandsstatistik

29 mars, 2018

En gång om året genomförs en nationell undersökning av Post- och telestyrelsen (PTS) för att kartlägga hur tillgång till bredband/fiber ser ut i landet. Nytt för årets statistik är att det finns en ny uppföljning för hushåll ”i absolut närhet till fiberanslutning” som ska likna home passed-begreppet. Tittar vi på Östra Göinges tätorter är då siffran 75%. Totalt har ca 520 hushåll fått fiber installerat under året!Dags för markägarmöten för fiberutbyggnad

27 mars, 2018

För att fibernätet ska kunna byggas ut på landsbygden är det viktigt att tillstånd ges av markägare, i de fall då fiberkabel behöver dras över en annan markägares tomt för att komma åt en fastighet. Ett avtal mellan markägare och leverantör (i detta fallet IP-Only) måste upprättas. Veckan efter påsk äger de första markägarmötena rum i Högsma och Knislinge.Kviingeskolan springer i kampen mot cancer

23 mars, 2018

Idag gick starten för eleverna på Kviingeskolan som deltar i Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet. Ett motions- och välgörenhetslopp där skolelever från Danmark, Sverige, Norge och Finland springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar.

– Vi har valt att vara med för att vi ser loppet som ett utmärkt tillfälle att göra något meningsfullt […]Göingegatan till Hus och Hem-mässan i år igen!

22 mars, 2018

Göingegatan, eller Gröna gatan, har blivit ett givet inslag på Hus och Hem-mässan på Yllan i Kristianstad. Även i år samlas företag från Östra Göinge och visar upp vad Skånes gröna hjärta har att erbjuda inom Hus och Hem.

Hus och Hem-mässan går av stapeln den 6 – 8 april på Yllan i Kristianstad. Den gröna […]Bli Sommarlovsentreprenör!

20 mars, 2018

Nu kan du som är 15-20 år (född 1998-2003) bli Sommarlovsentreprenör och prova på att driva ditt eget företag. Ett roligt sätt att testa en affärsidé och tjäna egna pengar! Ansök senast 15 april.Nominera till Årets Göing och Årets Nyföretagare!

19 mars, 2018

Nominera någon som har gjort något positivt för Östra Göinge. Din nominering för Årets Göing ska vara inne senast den 21 mars. Det är Nyföretagarcentrum Kristianstad som delar ut priset Årets Nyföretagare och de vill ha in din nominering senast den 10 april.Migrationsministern på besök i Östra Göinge

16 mars, 2018

Migrationsministern Helene Fritzon besökte Östra Göinge under fredagseftermiddagen. Hon besökte bland annat Göinge Utbildningscenter (GUC). På GUC träffade migrationsministern bland annat rektorn Therese Lindecrantz som presenterade verksamheten.

”GUC fokus ligger främst på vuxenutbildningar. Vi arbetar stenhårt för att fler ska få intresse för att vidareutbilda sig och givetvis har vi en nära dialog med regionen, om dess […]Intressanta samtal om innovation och tillväxt

16 mars, 2018

Idag fredagen den 16 mars träffades ett 40-tal företagare och tjänstemän för att tillsammans diskutera tillväxt i Skånes gröna hjärta. Det blev ett spännande samtal mellan vår gästande panel som bestod av Östra Göinge kommuns näringslivschef Karl-Axel Hill, Torben Olsson som är Business Designer på Krinova Incubator & Science Park och Linda Marin från Immelns Kanotcenter. Stort tack […]Kommunfullmäktige sammanträder

16 mars, 2018
Ordförandeklubba.

Torsdagen den 22 mars kl. 18.30 sammanträder kommunfullmäktige i kommunhuset i Broby.

Sammanträdet inleds bland annat med årsredovisning 2017.

Kommunfullmäktige kommer att behandla ärenden såsom revidering av gemensamt ägardirektiv för helägda kommunala bolag och ett antal avsägelser samt valärenden.

Sammanträdet avslutas med information om verksamhetsrapporten för kunskap och kompetens.

Här finns kallelsen i sin helhet samt mer information om kommunfullmäktige.

Sammanträdet är öppet […]Författarbesök: Den nya organiserade brottsligheten

15 mars, 2018

Få andra än Joakim Palmkvist kan lika mycket om den grova kriminaliteten i landet. Han har mött brottslingarna, offren och andra berörda, på gatorna där det händer och i rättssalarna.

Joakim är journalist och författare till böckerna ”Maffiakrig”, ”Äventyr i Svenssonland”, ”Seriemördaren Peter Mangs” och ”Hur man löser ett spaningsmord”.
Tid: Tisdag 20 mars kl. 19-20
Plats: Kulturhuset […]