8-procentig ökning i färsk bredbandsstatistik

29 mars, 2018

En gång om året genomförs en nationell undersökning av Post- och telestyrelsen (PTS) för att kartlägga hur tillgång till bredband/fiber ser ut i landet. Nytt för årets statistik är att det finns en ny uppföljning för hushåll ”i absolut närhet till fiberanslutning” som ska likna home passed-begreppet. Tittar vi på Östra Göinges tätorter är då siffran 75%. Totalt har ca 520 hushåll fått fiber installerat under året!Kviingeskolan springer i kampen mot cancer

23 mars, 2018

Idag gick starten för eleverna på Kviingeskolan som deltar i Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet. Ett motions- och välgörenhetslopp där skolelever från Danmark, Sverige, Norge och Finland springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar.

– Vi har valt att vara med för att vi ser loppet som ett utmärkt tillfälle att göra något meningsfullt […]Göingegatan till Hus och Hem-mässan i år igen!

22 mars, 2018

Göingegatan, eller Gröna gatan, har blivit ett givet inslag på Hus och Hem-mässan på Yllan i Kristianstad. Även i år samlas företag från Östra Göinge och visar upp vad Skånes gröna hjärta har att erbjuda inom Hus och Hem.

Hus och Hem-mässan går av stapeln den 6 – 8 april på Yllan i Kristianstad. Den gröna […]Bli Sommarlovsentreprenör!

20 mars, 2018

Nu kan du som är 15-20 år (född 1998-2003) bli Sommarlovsentreprenör och prova på att driva ditt eget företag. Ett roligt sätt att testa en affärsidé och tjäna egna pengar! Ansök senast 15 april.Migrationsministern på besök i Östra Göinge

16 mars, 2018

Migrationsministern Helene Fritzon besökte Östra Göinge under fredagseftermiddagen. Hon besökte bland annat Göinge Utbildningscenter (GUC). På GUC träffade migrationsministern bland annat rektorn Therese Lindecrantz som presenterade verksamheten.

”GUC fokus ligger främst på vuxenutbildningar. Vi arbetar stenhårt för att fler ska få intresse för att vidareutbilda sig och givetvis har vi en nära dialog med regionen, om dess […]Intressanta samtal om innovation och tillväxt

16 mars, 2018

Idag fredagen den 16 mars träffades ett 40-tal företagare och tjänstemän för att tillsammans diskutera tillväxt i Skånes gröna hjärta. Det blev ett spännande samtal mellan vår gästande panel som bestod av Östra Göinge kommuns näringslivschef Karl-Axel Hill, Torben Olsson som är Business Designer på Krinova Incubator & Science Park och Linda Marin från Immelns Kanotcenter. Stort tack […]Författarbesök: Den nya organiserade brottsligheten

15 mars, 2018

Få andra än Joakim Palmkvist kan lika mycket om den grova kriminaliteten i landet. Han har mött brottslingarna, offren och andra berörda, på gatorna där det händer och i rättssalarna.

Joakim är journalist och författare till böckerna ”Maffiakrig”, ”Äventyr i Svenssonland”, ”Seriemördaren Peter Mangs” och ”Hur man löser ett spaningsmord”.
Tid: Tisdag 20 mars kl. 19-20
Plats: Kulturhuset […]Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadsenheten flyttar ihop

14 mars, 2018

Arbetsmarknadsenheten på Östra Göinge kommun och Arbetsförmedlingen samlokaliserar för att hitta närmare samarbeten och synergieffekter för att kunna ta ett helhetsgrepp på arbetsmarknadsfrågorna. Det innebär att kommunens arbetsmarknadsenhet har flyttat in i Arbetsförmedlingens lokaler på Kyrkogatan 6 i Broby.

Patric Åberg, kommunalråd i Östra Göinge, invigde de gemensamma lokalerna med orden;
”Jag öskar er alla lycka till. Det […]Ta del av inkomna synpunkter

13 mars, 2018

Nu kan du läsa de synpunkter som skickas in till Östra Göinge kommun. Tankar, idéer, klagomål och beröm som ger oss möjlighet att utveckla och förbättra våra verksamheter.

Du hittar dem via e-tjänsten Synpunkten på startsidan. Där kan du både lämna och läsa inkomna synpunkter och svar.

Nu kan även du som lämnar en synpunkt anonymt ta del av […]Vi vill ha fler nya företag i Östra Göinge

12 mars, 2018

Nyföretagarcentrum gör varje år en granskning där de tittar på hur många nyregistrerade företag kommunerna har per 1000 invånare. Resultaten sammanställs sedan i en ranking, en Nyföretagarbarometer. Även i år har Svenskt Näringsliv tittat närmare på företagsamheten i Skåne.

I Nyföretagarbarometern tappar Östra Göinge 59 platser och får rankingplats 239, ner från 180. Även i Svenskt […]