Kviingeskolan springer i kampen mot cancer

Idag gick starten för eleverna på Kviingeskolan som deltar i Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet. Ett motions- och välgörenhetslopp där skolelever från Danmark, Sverige, Norge och Finland springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar.

– Vi har valt att vara med för att vi ser loppet som ett utmärkt tillfälle att göra något meningsfullt tillsammans, hela skolan. Samtidigt som eleverna har roligt och rör på sig så samlas de kring något som alla tycker är viktigt – att hjälpa till att utrota cancer, säger Jonas Sjöberg, lärare på Kviingeskolan.

Han fortsätter.

– På skolan har vi haft kick-off möten i alla klasser då vi har visat filmer och pratat om barncancer. De flesta barn har någon relation till cancer och vill gärna hjälpa till med insamlingen, fortsätter Sjöberg.

Rundan eleverna sprang var på 600 meter, förlagd runt skolan, med start på fotbollsplan. Inför loppet har eleverna haft möjlighet att ingå mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas skänka ett mindre belopp per varv som den enskilda eleven springer i samband med loppet. Pengarna betalas in elektroniskt direkt till Team Rynkeby Fonden, som donerar dem oavkortat till Barncancerfonden i Sverige.

– Dagen blev mer lyckad än vi kunnat drömma om! Alla elever tog sig runt mer än ett varv, rekordet hamnade på 11 varv. Nu ska det bli spännande att se hur mycket skolan lyckas samla in till Barncancerfonden. Insamlingen pågår till den 6/5, därefter får vi resultatet, säger Jonas Sjöberg.


 

 


Hittade du inte vad du sökte?