Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadsenheten flyttar ihop

Arbetsmarknadsenheten på Östra Göinge kommun och Arbetsförmedlingen samlokaliserar för att hitta närmare samarbeten och synergieffekter för att kunna ta ett helhetsgrepp på arbetsmarknadsfrågorna. Det innebär att kommunens arbetsmarknadsenhet har flyttat in i Arbetsförmedlingens lokaler på Kyrkogatan 6 i Broby.

Patric Åberg, kommunalråd i Östra Göinge, invigde de gemensamma lokalerna med orden;
”Jag öskar er alla lycka till. Det är en av våra största utmaningar, för båda parter, att se till att fler kommer i arbete. Det är högsta politiska prioritet bland alla partier i kommunen. Så ni har verkligen ett stort stöd bakom er för att hitta leverans på denna utmaning.”

Med på invigningen var representanter från Arbetsförmedlingen och Östra Göinge kommun.

”Arbetsförmedlingen och kommunen jobbar ofta mot samma kunder. Många av de utmaningar vi står inför kan vi inte lösa var och en för sig utan vi måste hitta lösningarna gemensamt. Denna samlokalisering ger oss korta vägar till varandra” säger Thomas Hannjö, chef på Arbetsförmedlingen i Broby.

Från vänster, Tomas Hannjö (Arbetsförmedlingen), Patric Åberg (Kommunalråd) och Åsa Linné (chef för arbetsmarknadsenheten, Östra Göinge kommun).

 


Hittade du inte vad du sökte?