Nu börjar Göingebygdens Trygga hems förbättringsresa

27 april, 2017

Ursäkta röran vi bygger om! Nu har förvandlingen av Västanvid påbörjats och de äldsta delarna av boendet börjar rivas och i den nyare delen inleds en renovering. Detta är en del i utvecklingen som föreningen Göingebygdens Trygga hem driver framåt.Mellan 15 och 20 år? Se hit! Vi behöver din hjälp.

26 april, 2017

Är du mellan 15 och 20 år och bor i Östra Göinge kommun och vill du vara med och påverka vad man kan göra i kommunen som ung? Vi söker dig som vill delta i en intervju om dina fritidsintressen och vad du önskar ska finnas mer av i Östra Göinge kommun!

Östra Göinge kommun samarbetar […]Skåne Nordost toppar listan för bästa företagsklimat

26 april, 2017

För fjärde gången genomför Sveriges Kommuner och Landsting en öppen jämförelse inom området företagsklimat. Resultatet är mycket positivt både för Östra Göinge och Skåne Nordost. Drygt 140 kommuner deltar i undersökningen som bygger på en enkät till företagare som haft minst ett myndighetsärende med sin kommun under 2016.

Östra Göinge kommun klättrar 57 platser och […]Valborgsmässofirande i Östra Göinge

26 april, 2017

Östra Göinge kommun önskar alla en trevlig Valborgsmässoafton. Vi vill också passa på att meddela att kommunens reception och växel håller stängt 1 maj.

På flera platser runt om i Östra Göinge ordnas traditionsenligt valborgsmässofirande. Här hittar du mer information om firanden i kommunen.Kommunfullmäktige sammanträder

26 april, 2017
Ordförandeklubba.

Torsdagen den 27 april kl.18.30 sammanträder kommunfullmäktige i sessionssalen i kommunhuset i Broby.

Vid sammanträdet kommer revisionen att presentera sin risk- och väsentlighetsanalys för 2017. Denna utgör underlag för revisorernas beslut om granskningar under året.

Kommunfullmäktige ska ta ställning till förslaget att anta fördjupade översiktsplaner för Glimåkra respektive Broby.

Temadebatten vid detta sammanträde handlar om det goda åldrandet.

 

Här […]Introduktion för språkvänner

25 april, 2017

Den 2 maj 2017 bjuder in till en kort introduktionskurs för nya språkvänner. Vi informerar om vad det innebär att vara språkvän och du får information om dina förmåner. Att vara språkvän är en frivillig insats och tillsammans bygger ni er vänskap. Varmt välkomna!Grattis till Prästavångsskolan!

24 april, 2017

LÄSÅR 2016/17 UTVECKLINGSPRIS

I år har kommunens utvecklingspris gått till Hälsorådet på Prästavångsskolan.

Motivering:
”För att ha ökat samverkan, välmående och måluppfyllelse genom systematiserade och långsiktiga aktiviteter med fokus på hälsa och rörelse. Aktiviteterna har genomsyrat hela skolan, och både elever och all personal har varit delaktiga.”

Priset kommer att delas ut på Göingeafton.Östra Göinge kommun beviljas medel för att finna innovativa finansieringslösningar på landsbygden

21 april, 2017

Projektet ska främja små och medelstora företags etablerings- och utvecklingsmöjligheter. Samverkan mellan företag i bygden ska stärkas och skapandet av affärsmöjligheter genom att koppla samman den som har en idé med den som vill vara med att finansiera eller investera, ska bidra till utveckling bland företagsamheten i Östra Göinge.Nu vajar Skånes Gröna Hjärta över Östra Göinge!

20 april, 2017

Nu när sommaren närmar sig och naturen grönskar gör vi Östra Göinge ännu grönare med flaggor prydda med Skånes Gröna Hjärta. Skånes Gröna Hjärta är platsen Östra Göinges varumärke. Det innefattar alla vi som bor, verkar och lever i Östra Göinge. Vi som vet möjligheterna, upplevelserna och tryggheten som finns i Östra Göinge och som inte är rädda för att sprida allt det goda om vår plats till omvärlden. Alla är vi en del av att fylla platsen med värden som tillsammans skapar Östra Göinge – Skånes Gröna Hjärta. Totalt kommer vi hissa 35 flaggor runt om i våra byar.Kommunen bäst i Sverige

20 april, 2017

Göingeskolan i Broby och Snapphaneskolan i Knislinge är bäst i Sverige när det gäller att använda flerspråkiga videofilmer i undervisningen. Med hjälp av filmerna kan eleverna följa undervisningen, oavsett om de har svenska som modersmål eller nyligen har anlänt från Afghanistan, Syrien, Somalia eller Eritrea.

För drygt ett år sedan anslöt sig Östra Göinge kommun till […]