Mer självbestämmande och teman för matgästerna på Lindgården och Västanvid

Kommunens måltidsenhet utvecklar självbestämmandet och överraskar med teman för de äldre matgästerna. I ett forum för just äldreomsorgen arbetar kökschefer och kockarna dels med att kvalitetsutveckla verksamheterna, dels med att genomföra små event.

För en vecka sedan var det dags för ”historieätarna” på både Lindgården och Västanvid. Matgästerna togs vid lunchtid tillbaka till runt år 1910 och serverades verkenskålsoppa samt slättbosnus! Under måltiden underhöll Kulturteamet med musik och allsång.

Andra dagar har det arrangerats grillkvällar då korv grillats utomhus på klassisk klotgrill eller grötaftnar med sång och musik. Med enkla avbräck bjuder vardagen på något överraskande, vilket uppskattats mycket av de boende.

 

På väg mot mer självbestämmande

På både Lindgården och Västanvid bestämmer de boende tillsammans vad de får serverat till kvällsmat. En dag i veckan bestämmer till exempel de boende på avdelningen Anemonen vilken kvällsmat det blir. Nästa dag är det en annan avdelnings tur att bestämma. Förhoppningen är att självbestämmandet ska utökas.

historieatarna

 


Hittade du inte vad du sökte?