Pressmeddelande: Östra Göinge kommun säljer Pappersbruket

2017-04-12

Pappersbruket i Östanå är viktigt för turismen och besöksnäringen i nordöstra Skåne. Nu säljer Östra Göinge kommun hela anläggningen till Sibbhultsverken Fastigheter AB.

– Jag är mycket glad över att vi får en stabil lokal ägare som vill utveckla hotell- och konferensverksamheten i kommunen säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).

Fastigheten Möllarp 1:11 i Östanå, d v s gamla Pappersbruket, köptes av Östra Göinge kommun 2016-09-01. Kommunen har hela tiden tydligt deklarerat att Östra Göinge inte är en långsiktig ägare av Pappersbruket. Genom köpet ville kommunen dels tydligt markera att turismen och besöksnäringen är viktiga framtidsbranscher för Östra Göinge dels medverka till att hotell-och konferensanläggningen kan utvecklas med nya ägare och i en ny regi.

Nu har överenskommelse träffats med Sibbhultsverken Fastigheter AB, som köper Pappersbruket för 3,65 miljoner kr. Den nya ägaren kommer att starta om Pappersbruket och successivt utveckla verksamheten för att ta tillvara anläggningens fulla potential.

Överlåtelsedatum är 2019-07-02 och fram till dess hyr Sibbhultsverken Fastigheter AB anläggningen av Östra Göinge kommun.

Frågor besvaras av:
Östra Göinge kommun: Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg, 044-775 60 95
Sibbhultsverken Fastigheter AB: VD Andreas Nilsson, 044-780 15 10


Hittade du inte vad du sökte?