Invigning av Vita skolan – anpassad grundskola

30 september, 2022

Vita Skolan i Knislinge har under åren haft många skepnader. Det har debatterats om dess fortsatta existens men till slut togs beslutet om att renovera den snart 100 år gamla byggnaden. Och renoverats har det gjort. Specialbygga lektionssalar efter specifika behov, ljuddämpat, anpassat ljus och modern teknik har installerats. Samtidigt har det gamla genuina behållts. […]Näringslivsranking: Östra Göinge tangerar sitt rekord och är bästa klättraren över tio år!

28 september, 2022

I Svenskt näringslivs mätning av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner har Östra Göinge klättrat åtta platser sedan år 2021 och når nu rankingplats nummer 65 – samma resultat som år 2018 då placeringen var kommunens bästa någonsin. Dessutom fick Östra Göinge kommun diplom och utmärkelsen Bästa klättraren över tio år!Nya toppmoderna Broby busstation – en satsning för hela Östra Göinge!

26 september, 2022

– Det är en fantastisk satsning som vi gjort för att utveckla Broby, men också hela Östra Göinge. Den här nya busstationen är en del av den superbussatsning som vi drivit på sedan 2009, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).Maja Bakkens verk ”Kollektivt smycke” vid nya Broby busstation

24 september, 2022

Från och med tisdag har regionbussarna en ny hållplats i Broby: nya Broby busstation vid Tydingegatan. Området öppnades upp för allmänheten för en tid sedan och den som har haft vägarna förbi har sett att även ett konstverk i sten uppförts vid området. Verket Kollektivt smycke är skapat av konstnären Maja Bakken, som mottog 2020 års stenstipendium!La bohème i Sibbhults Folkets Hus

24 september, 2022

På torsdag, 29/9 kl. 19.00, kommer du kunna avjuta Giacomo Puccinis La bohème i Sibbhults Folkets Hus. La bohème är en av de stora operaklassikerna. Historien om de fattiga, unga bohemerna bjuder på romantik, dramatik, stora känslor och alldeles, alldeles underbar musik.

Mer info hittar du via länken
https://www.ostragoinge.se/evenemang/opera-la-boheme/Kommunen byter sitt centrala dokument- och ärendehanteringssystem

22 september, 2022

Från den 17 oktober kommer kommunen att använda systemet Ciceron för sin diarieföring och möteshantering. Det nya systemet kommer bland annat att erbjuda en ny söksida för kallelse, protokoll och information om förtroendevalda på hemsidan (startar under hösten). Nyhet kommer här på hemsidan när söksidan introduceras.

För att förbereda systemet blir det en nedstängning, av både […]Brobys nya POP-UP-lekplats – ett place med studs!

20 september, 2022

För att möta behovet av en plats för barn att leka på i Broby har kommunen anlagt en pop-up-lekplats i centrum, intill nuvarande Broby busstation, med två hoppkuddar i olika storlekar. Hoppkuddarna är uppblåsta klockan 10-18 varje dag.Bor du på landsbygden i Östra Göinge, beställ fiber idag!

19 september, 2022

Fiber är nu installerat till kunder norr om Glimåkra och det kvarstår efterarbete för IP-Only. Arbetet i Snarrarp och Hittarp är i full gång. De första kundinstallationerna i dessa områden kommer göras under hösten. Parallellt påbörjas schaktningsarbete i området kring Helgeå vid Njura samt Glimminge som sedan fortsätter till områden kring Östanå och därefter Knaggatorp.

Det […]På lördag öppnar ishallen för allmänåkning

19 september, 2022

Öppettider, allmänåkning:
Vecka 38: lördag kl. 13-15 söndag kl. 14-16
Fr.o.m. vecka 39: måndag-fredag kl. 14.30-16.30, lördag-söndag kl. 14-16Handbok för trygg och säker skola

19 september, 2022

Trygg och säker skola är en av delarna i den stora satsningen Skolresan 2030.

Det har tagits fram en handbok som stöd för de som arbetar inom skolan.

”Denna handbok är till som stöd för den som arbetar på skolorna – från förskolorna till
vuxenutbildningen – runt om i kommunen. I denna skrift finns handfasta
beskrivningar av vilka befogenheter […]