Näringslivsranking: Östra Göinge tangerar sitt rekord och är bästa klättraren över tio år!

I Svenskt näringslivs mätning av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner har Östra Göinge klättrat åtta platser sedan år 2021 och når nu rankingplats nummer 65 – samma resultat som år 2018 då placeringen var kommunens bästa någonsin. Dessutom fick Östra Göinge kommun diplom och utmärkelsen Bästa klättraren över tio år!

– Vi konstaterar att det är ett riktigt bra resultat! Långsiktigheten har  alltid varit viktig för oss. Vi har hållit i och haft en strategi som vi inte vikt från, vilket blir tydligt i och med utmärkelsen för vårt resultat på tio års sikt. Det är riktigt bra, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) och fortsätter:

– Jag vet att det ligger ett hårt arbete bakom, med en tydlig strategi för att möta våra företag så bra som möjligt och med en myndighetsutövning som är både snabb, enkel och håller hög service.

Särskilt bra resultat för Service och bemötande samt Attityder till företagande

Östra Göinge kommuns resultat har sedan fjolåret ökat mest inom områdena Service och bemötande, Kommunens tjänstemäns attityder till företagare och Kommunpolitikernas attityder till företagande.

Bild på Patric Åberg och Fredrik Persson.

Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande, tillsammans med Fredrik Persson, näringslivschef.

– Det som bidrar till den här utvecklingen är precis som Patric säger, kommunens tydliga näringslivsstrategi och inte minst vår närhet till företagen. Vi arbetar otroligt nära företagen och det får vi betalt för, kommenterar Fredrik Persson, näringslivschef.

– Jag är verkligen stolt över utvecklingen, men jag vet samtidigt att vi kan bli ännu bättre. Det är viktigt att fira framgångar, men inte minst nu med rådande omständigheter i omvärlden, är det extra viktigt att vi håller en hög växel, är lyhörda och kan stötta företagen i kommande utmaningar, avslutar Patric Åberg (M).


Hittade du inte vad du sökte?