Eget val av lunchmeny ska få fler elever att äta skollunch

31 januari, 2022

En god och mättande lunch är viktig för att bevara nyfikenhet och lust att lära under en hel skoldag. Genom att göra eleverna delaktiga i skollunchens utformning hoppas kommunen att fler elever äter lunch och på så sätt förbättrar sina förutsättningar i skolan.



Byggstart hösten 2022: Väg 19, mötesfri sträcka Bjärlöv-Broby

27 januari, 2022

I år påbörjar Trafikverket ombyggnation av väg 19, mellan Bjärlöv och Broby. Anbudet vid upphandling av entreprenör nådde inte upp till de krav som finns kopplat till projektet, vilket innebär att byggstarten som tidigare var planerad till våren 2022 flyttats fram till hösten.



Samtidig arbetslöshet och kompetensbrist möts genom samverkan

24 januari, 2022

Göingematchningen samarbetar med flera lokala företag och fungerar som ett forum för arbetsgivare och arbetssökande att mötas genom. Glimakra of Sweden är ett av företagen som återkommande vänt sig till Göingematchningen vid rekryteringsbehov.



Först ut i årets Göingebor berättar: Tre inspirerande kvinnor

21 januari, 2022

År 2021 startade reportageserien Göingebor berättar där personer som bor i Östra Göinge, Skånes gröna hjärta, berättar om sin upplevelse av platsen och sin syn på göingar. På tal om det, vem kan egentligen kalla sig för göing?



Skånetrafikens plusresor, närtrafik och anropsstyrda trafik är begränsad

17 januari, 2022

Skånetrafiken har, till följd av pandemin, brist på servicefordon. Det här gör att Skånetrafiken inte kan erbjuda närtrafik, plusresor och anropsstyrd trafik i samma omfattning som vanligt. Serviceresor prioriteras för närvarande. 



Misstänkt farligt föremål i centrala Broby

15 januari, 2022

Uppdatering 16.00 den 15 januari: Föremålet är nu bortfört och avspärrningarna borttagna. Kulturhuset i Broby, som hade öppet för dem som inte kom åt sina hem, har nu stängt.

Tidigare under lördagen informerade vi om att stora delar av centrala Broby var avspärrat på grund av ett misstänkt farligt föremål.

Alla eventuella frågor besvaras av polisen.



Energirådgivaren: Så kan du minska din elförbrukning

13 januari, 2022

Kommunens energirådgivare tipsar om hur du kan minska din elförbrukning med små medel. Du som vill ha personlig rådgivning är välkommen att kontakta energirådgivaren. Rådgivningen ges till privatpersoner, företag och föreningar och är kostnadsfri. 



Nya restriktioner från och med 12 januari

12 januari, 2022

Från och med den 12 januari 2022 gäller nya restriktioner. För verksamheterna inom Kultur och fritid påverkas främst genomförandet av bland arrangemang samt externa hyresgästers verksamheter i kommunens anläggningar. Läs mer om vad som gäller.



Förändringar inom omsorgen med anledning av ökad smittspridning

7 januari, 2022

Eftersom smittspridningen av covid ökar i samhället ökar i samhället höjer vi hygienrutinerna ytterligare gällande användning av skyddsutrustning och fysiska möten. Smittspårning och provtagning fortsätter enligt rutin.

Beviljade insatser kommer att genomföras i största möjliga mån, i enlighet med gällande lagstiftning. Dock kan tider och dagar förändras men i sådana fall blir berörda informerade om förändringarna.

 

Mötesplatser […]