Östra Göinge kommun stoppar inköpen av Kronfågels produkter tillsvidare

31 maj, 2021

Avslöjandet om Kronfågels hantering av kycklingar som rapporterats i media, har lett till att Östra Göinge kommun har vidtagit åtgärder. Vi har höga djurskyddskrav i kommunen och därför är alla inköp av Kronfågels produkter stoppade tillsvidare. Inköpen kommer att vara stoppade tills Kronfågel kan visa på att de vidtagit åtgärder som säkerställer att djurskyddskraven efterlevs.

Tills dess […]Östra Göinge och Osby startar gemensam enhet för ekonomiservice

28 maj, 2021

I maj bildade Osby och Östra Göinge kommuner en gemensam enhet för ekonomiservice. Samarbetet sker genom civilrättsligt avtal. Den gemensamma enheten kommer att vara organiserad inom Östra Göinge kommuns ekonomiavdelning.Minikonsert med celebert besök på nationaldagen – FULLBOKAD!

28 maj, 2021

Uppdatering: Minikonserten är nu fullbokad men det finns möjlighet att ställa upp sig på en reservlista. Står du på reservlistan så kommer du att bli kontaktad av biblioteket via mejl eller telefon om det blir något återbud.

Det är med glädje vi kan meddela att vi på nationaldagen den 6 juni planerar att genomföra en minikonsert […]Vet du vad som gäller för dig som är vaccinerad?

28 maj, 2021

Enligt Folkhälsomyndigheten har nu över 40 procent av Sveriges vuxna befolkning fått en första dos vaccin. Det ser med andra ord ljust ut för framtiden!

Vet du vad som gäller för dig som är vaccinerad? Det kan finnas en viss risk att du kan bli sjuk, trots vaccinationen, och därmed smitta andra, även om du själv […]Ny möjlighet att lämna förslag om Hanaskogs framtid!

27 maj, 2021

Ett fyrtiotal Göingebor deltog vid medborgardialogen om Hanaskog den 17 maj! Det kom in många bra förslag och synpunkter. Vi har sammanställt dessa och ger även dig som inte var med en ny chans att tycka till.Östra Göinge förbättrar sitt resultat i Svenskt näringslivs enkätundersökning

25 maj, 2021

Idag presenterades resultatet av Svenskt Näringslivs enkätundersökning Företagsklimat, där Östra Göinge klättrat rejält från det totala omdömet 3.46 år 2019 till 3.80 år 2020. Ökningen syns på samtliga mätområden. – Det är glädjande att dels vårt, men framförallt företagens eget arbete har gett resultat. Den här förflyttningen gör vi tillsammans, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).Östra Göinge har tagit över stafettpinnen i Skånestafetten

24 maj, 2021

Just nu pågår Skånestafetten – en cykeltur genom Skånes alla 33 kommuner och naturreservat, där syftet är att uppmärksamma Friluftslivets år, friluftslivets betydelse för folkhälsa och de friluftspolitiska målen.

Idag kom turen till Östra Göinge kommun och vid Sporrakulla gård mottog kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) stafettpinnen, som passande nog är i form av en cykelpump, […]BRÅ och Polisen uppmärksammar föräldrar om bilträffar

21 maj, 2021

Brottsförebyggande rådet (BRÅ) och Polisen vill informera ungdomars vårdnadshavare om de bilträffar som ägt rum de senaste helgerna i Hässleholm, där polis fått ingripa på grund av stök och några fall av misshandel. Alkohol är vanligt förekommande vid bilträffarna och polisen har uppmärksammat en del påverkade personer, även minderåriga. Utöver detta så är det rejält nedskräpat efter varje träff.Hemleverans av dagligvaror upphör från och med vecka 27

19 maj, 2021

Med anledning av de nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten om att personer som vaccinerats med en första dos (och låtit tre veckor passera sedan vaccinationstillfället) nu kan besöka butiker, kommer hemleveranser av dagligvaror att upphöra från och med vecka 27. Sista leverans med Fixartjänsten blir den 1 juli 2021.

De lokala handlarna har under pandemin skapat nya […]Skolberedningen är i full gång med arbetet för att höja Östra Göinges skolresultat

14 maj, 2021

Förra veckan träffades Östra Göinge kommuns skolberedning i Sibbhults folkets hus under ytterligare en heldag med syfte att skapa en gemensam nulägesbild av kommunens skolsituation. Politikerna träffade rektorer, lärare och andra tjänstepersoner inom skola som berättade om sina erfarenheter och syner på bland annat framgångsfaktorer.