Kommunen köper fastigheten Hövdingen 1

24 februari, 2021

Som en del i möjliggörandet för Broby centrum, med bland annat byggnation av Broby station, har kommunen förvärvat fastigheten Hövdingen 1, där det idag finns en gjuten betongplatta på tomten.Tonvis med sopor plockas upp – tack vare tips från Göingeborna!

23 februari, 2021

Serviceteamet, som är en del av kommunens arbetsmarknadsenhet och anställs genom extratjänster, arbetar med projektet Rent Göinge där målet är att plocka tio ton skräp från december till maj. Redan i början av februari, efter två månaders arbete, har hela 3,5 ton skräp plockats.Kommunens särskilda boenden är färdigvaccinerade – nu påbörjas fas 2!

19 februari, 2021

Nu är samtliga Östra Göinge kommuns särskilda boenden med omvårdnadsnära personal färdigvaccinerade! Enstaka individer kan av olika anledningar ha egen plan för vaccinering. Personer med hemsjukvårdsinsatser är inne på sluttampen, vissa är klara med dos 1 medan andra är klara med dos 2.

Vi följer myndigheternas prioriteringsordning och nästa vecka påbörjas fas 2 av vaccinationen mot […]Wanås konst får miljonstöd för konstverkstad och konstfritids

18 februari, 2021

Stiftelsen Wanås utställningar/Wanås konst i Knislinge får stöd med drygt 2,3 miljoner kronor från Arvsfonden för att kunna skapa en konstverkstad där Wanås kan erbjuda verksamhet året om. Projektet innebär att en lokal på Wanås ska byggas om till verkstäder som ska fungera för barn och ungdomar och personer med funktionsnedsättningar. Ett konstfritids ska erbjudas […]Studera till lärare samtidigt som du jobbar halvtid!

18 februari, 2021

För den som är intresserad av läraryrket finns det nu en ny möjlighet att ta lärarexamen och samtidigt få flera års yrkeserfarenhet. Hösten 2021 startar Högskolan Kristianstad upp två nya arbetsplatsintegrerade utbildningar, till ämneslärare i årskurs 7-9 samt till grundskollärare i årskurs 4-6.Kul på sportlovet

17 februari, 2021

Snart är det dags för sportlov och det finns massor av saker att göra i Östra Göinge, för både små och stora! Pyssla på biblioteken, spela gratis padel i Glimåkra eller gör ett besök i Wanås Konstpark. Se hela sportlovsprogrammet här.Skolbussarna kan idag vara lite försenade på grund av vädret

17 februari, 2021

Alla skolbussar kör sina turer idag. Men det kan bli någon försening på grund av snö och väglaget.Förslag till LIS-plan ställs ut på samråd

15 februari, 2021

Förslag till LIS-plan, landsbygdsutveckling i strandnära läge, godkändes den 10 februari av kommunstyrelsen och ställs ut på samråd under perioden 15 februari – 15 april.

Under den tiden finns möjligheten för kommuninvånare och andra intressenter att lämna synpunkter.

Efter utställningen sammanställs de utlåtande som kommit in. Mindre ändringar kan ske av planen men skulle det röra sig […]Vaccinationsspår och prioriteringsordning? Vi försöker reda ut begreppen.

11 februari, 2021

När det gäller vaccineringen mot covid-19 pratas det just nu mycket om prioriteringsordningar, vaccinationsspår och olika grupper som får vaccin vid olika tidpunkter. Men det är inte helt enkelt att förstå och missförstånd kan lätt leda till felaktigheter, misstolkningar och oro.

Vi har träffat Lotta Tyrberg som är medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) i Östra Göinge kommun, […]Pilot plusresa- Skånetrafiken testar nytt koncept för resor på landsbygden

10 februari, 2021

Den 1 mars startar Skånetrafiken ett nytt pilotprojekt som ska göra det enklare för dig som bor på landsbygden att resa kollektivt. Projektet kallas för pilot plusresa.

Testområdet för detta pilotprojekt är Hässleholm och Osby kommun samt en hållplats (Broby) i Östra Göinge kommun. Vänligen se karta och hållplatser för plusresa.

Plusresor kör mellan Broby till/från Ballingslöv, […]