Kommunen köper fastigheten Hövdingen 1

24 februari, 2021

Som en del i möjliggörandet för Broby centrum, med bland annat byggnation av Broby station, har kommunen förvärvat fastigheten Hövdingen 1, där det idag finns en gjuten betongplatta på tomten.Tonvis med sopor plockas upp – tack vare tips från Göingeborna!

23 februari, 2021

Serviceteamet, som är en del av kommunens arbetsmarknadsenhet och anställs genom extratjänster, arbetar med projektet Rent Göinge där målet är att plocka tio ton skräp från december till maj. Redan i början av februari, efter två månaders arbete, har hela 3,5 ton skräp plockats.Kommunens särskilda boenden är färdigvaccinerade – nu påbörjas fas 2!

19 februari, 2021

Nu är samtliga Östra Göinge kommuns särskilda boenden med omvårdnadsnära personal färdigvaccinerade! Enstaka individer kan av olika anledningar ha egen plan för vaccinering. Personer med hemsjukvårdsinsatser är inne på sluttampen, vissa är klara med dos 1 medan andra är klara med dos 2.

Vi följer myndigheternas prioriteringsordning och nästa vecka påbörjas fas 2 av vaccinationen mot […]Wanås konst får miljonstöd för konstverkstad och konstfritids

18 februari, 2021

Stiftelsen Wanås utställningar/Wanås konst i Knislinge får stöd med drygt 2,3 miljoner kronor från Arvsfonden för att kunna skapa en konstverkstad där Wanås kan erbjuda verksamhet året om. Projektet innebär att en lokal på Wanås ska byggas om till verkstäder som ska fungera för barn och ungdomar och personer med funktionsnedsättningar. Ett konstfritids ska erbjudas […]Studera till lärare samtidigt som du jobbar halvtid!

18 februari, 2021

För den som är intresserad av läraryrket finns det nu en ny möjlighet att ta lärarexamen och samtidigt få flera års yrkeserfarenhet. Hösten 2021 startar Högskolan Kristianstad upp två nya arbetsplatsintegrerade utbildningar, till ämneslärare i årskurs 7-9 samt till grundskollärare i årskurs 4-6.Kul på sportlovet

17 februari, 2021

Snart är det dags för sportlov och det finns massor av saker att göra i Östra Göinge, för både små och stora! Pyssla på biblioteken, spela gratis padel i Glimåkra eller gör ett besök i Wanås Konstpark. Se hela sportlovsprogrammet här.Skolbussarna kan idag vara lite försenade på grund av vädret

17 februari, 2021

Alla skolbussar kör sina turer idag. Men det kan bli någon försening på grund av snö och väglaget.Förslag till LIS-plan ställs ut på samråd

15 februari, 2021

Förslag till LIS-plan, landsbygdsutveckling i strandnära läge, godkändes den 10 februari av kommunstyrelsen och ställs ut på samråd under perioden 15 februari – 15 april.

Under den tiden finns möjligheten för kommuninvånare och andra intressenter att lämna synpunkter.

Efter utställningen sammanställs de utlåtande som kommit in. Mindre ändringar kan ske av planen men skulle det röra sig […]Kommunfullmäktige sammanträder

15 februari, 2021
Ordförandeklubba.

Torsdagen den 18 februari kl. 18.30 sammanträder kommunfullmäktige i Folkets Hus i Sibbhult (observera platsen på grund av covid-19).

På dagordningen finns bland annat följande beslutspunkter:

Presentation och debatt av kommunstyrelsens analys av verksamhetsrapporten En bra start i livet 2020, Ny tillfällig beredning om skolans utveckling i Östra Göinge kommun, Svar på revisionsrapporterna Granskning av kommunens kontroll av förorenad […]Alla hjärtans dag-tema i bibblans pysselpåse!

12 februari, 2021

Ta med dig lördagsprogrammet hem! Du släpper loss din kreativitet och pysslar hemma med hjälp av vår pysselpåse. Denna lördag, den 13 februari, är temat ”alla hjärtans dag” och du kan göra både gulliga möss med hjärtöron och kort med hjärtan.

I påsen får du även tips på aktiviteter som erbjuds på sportlovet, sportlovsboken och boktips.

Hämta din […]