Kommunens särskilda boenden är färdigvaccinerade – nu påbörjas fas 2!

Nu är samtliga Östra Göinge kommuns särskilda boenden med omvårdnadsnära personal färdigvaccinerade! Enstaka individer kan av olika anledningar ha egen plan för vaccinering. Personer med hemsjukvårdsinsatser är inne på sluttampen, vissa är klara med dos 1 medan andra är klara med dos 2.

Vi följer myndigheternas prioriteringsordning och nästa vecka påbörjas fas 2 av vaccinationen mot covid-19 inom kommunens äldreomsorg. Informationsbrev med erbjudande om vaccinering kommer att gå ut till personer med återkommande besök av hemtjänst och med personlig omvårdnad samt deras vuxna hushållskontakter. De som tackar ja till vaccinering ska ringa och boka tid på sin vårdcentral. Personer som vill ha vaccin men inte själva kan ringa och boka, och som inte kan få hjälp av anhöriga, kommer erbjudas att bli uppringda av vårdcentralen. Hemtjänsten kommer då vara behjälplig att förmedla kontakten till vårdcentralen.

 

Mer information om vaccination mot covid-19 för allmänheten

På sidan Vacccination mot covid-19 på 1177.se kan du bland annat läsa mer om vilka som erbjuds vaccination, var i Skåne du kan vaccinera dig och hur vaccineringen går till. Här hittar du även Region Skånes preliminära tidsplan för vaccinationen och vilka som ingår i de olika faserna.

 

Polisen varnar för bedrägerier i och med vaccination!

Polisen varnar för bedragare som ringer upp äldre personer och vill boka in en vaccinationstid. Lämna aldrig ut bankuppgifter eller e-legitimation till okända som kontaktar dig.

1177 Vårdguiden eller Region Skånes verksamheter ringer aldrig upp dig för att begära inloggningsuppgifter eller att du ska logga in med bankdosa eller mobilt bank-ID.


Hittade du inte vad du sökte?