Wanås konst får miljonstöd för konstverkstad och konstfritids

Stiftelsen Wanås utställningar/Wanås konst i Knislinge får stöd med drygt 2,3 miljoner kronor från Arvsfonden för att kunna skapa en konstverkstad där Wanås kan erbjuda verksamhet året om. Projektet innebär att en lokal på Wanås ska byggas om till verkstäder som ska fungera för barn och ungdomar och personer med funktionsnedsättningar. Ett konstfritids ska erbjudas där stiftelsen ska kunna skapa olika workshops.

Varje år kommer det ca 10 000–12 000 barn från hela södra Sverige till Wanås för att upptäcka konsten i skulpturparken och för att skapa själva i workshoppar. Just nu sker allt detta sker utomhus. Med egna lokaler kan arbetet pågå året runt och bli mer omfattande. Dessutom kan barn och unga komma tillbaka efter skoldagen, både som besökare men även till ett konstfritids.

– Samverkan med Wanås Konst och den konstpedagogiska verksamhet som bedrivs i skulpturparken, är av stor vikt och ett avgörande komplement för kommunen. Den pedagogiska verksamhet som utövas genom till exempel Skapande skola och olika lovverksamheter riktade till kommunens barn och unga är också av stor betydelse för att vi som kommun ska kunna nå våra mål inom kulturområdet, säger Jan Carlson, kultur- och fritidschef i Östra Göinge kommun.

 

 

 

 


Hittade du inte vad du sökte?