Plan- och byggdagen SKNO – på hjul genom våra byar!

22 mars, 2019

Dagens tema var Bostadsbyggande och ortsattraktivitet. Östra Göinge kommun var värd och berättade om det långsiktiga arbetet med att öka Skånes gröna hjärtas attraktivitet – genom byutveckling.



Välkommen till konsert med musikskolan 6 april

22 mars, 2019

MUSIC BY HEART
Solister, kör, stor orkester och kompband framför musik av klassiska kvinnliga låtskrivare.
Arrangemanget är ett samarbete mellan Östra Göinge och Osby musikskolor.

När? Lördag 6 april kl 16:00
Var? Snapphanehallen Knislinge, fri entré.

 

Efter att flera år arbetat med projekt kring Queen, Sting, ELO och David Bowie så är det nu tjejernas tur. Vi har valt […]



Goinge Forward har gått i mål med fantastiska resultat

20 mars, 2019

I projektet har ett nytt sätt att samverka praktiserats, med fokus på specifika behov hos enskilda deltagare. Personalen från de samverkande myndigheterna har fungerat som ett sammansvetsat team runt deltagaren med utgångspunkt i dennes specifika förutsättningar och möjligheter. Av totalt 246 deltagare har drygt 100 personer gått vidare i arbete och nästan 40 till studier.



Från Arbetsmarknadsenheten till praktik och anställning!

19 mars, 2019

Vi har besökt Ove Nilsson, ägare till Ortopedskoservice i Sibbhult och Abdulkarim Khalil (Abbe), som är anställd i företaget sedan en månad tillbaka. Genom Östra Göinge kommuns arbetsmarknadsenhet fick Abbe under hösten 2018 en plats i det kommunala arbetsmarknadsprojektet Goinge Forward, vilket snabbt ledde till anställning hos det lokala företaget.



Östra Göinge kommun och Polisen utökar och stärker sitt samarbete

14 mars, 2019

Kommunen har tillsammans med Polisen identifierat fyra stycken prioriterade områden som är viktiga för att öka Göingebornas upplevda trygghet. Utifrån varje område har ett löfte formulerats till Göingeborna för år 2019.



Nu är det dags att tycka till!

14 mars, 2019

Har du, eller någon du känner, fått hem undersökning ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?” i brevlådan? Var med och påverka resultatet, svara senast den 24 maj.

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? skickas ut av Socialstyrelsen och är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden. Syftet med undersökningen är dels […]



Projekt för att möjliggöra heltidsarbete inom äldreomsorgen tar kliv framåt

11 mars, 2019
Fyra medarbetare gåendes utanför kommunhuset i Broby.

Östra Göinge kommun genomför sedan hösten 2016 ett projekt inom äldreomsorgen som vi kallar ”Önskad sysselsättningsgrad med heltidsarbete som norm”. Projektets syfte är att skapa förutsättningar för de medarbetare inom äldreomsorgen som vill arbeta heltid.

Att ge medarbetare möjlighet till högre sysselsättningsgrad och heltidsarbete är viktiga förutsättningar för att stärka Östra Göinge kommuns arbetsgivarvarumärke och att […]



Upphandling avbruten

8 mars, 2019

Upphandlingen av tjänstekoncession Tanan (drift av restaurangen samt matleveranser till Östra Göinge kommun) har avbrutits på grund av att inga anbud kom in.

Östra Göinge kommun kommer inledningsvis att ta kontakt med en eller flera potentiella leverantörer om intresse finns för att driva restaurang Tranan i framtiden. Om intresse finns från leverantör kommer kommunen att inleda […]



Två blir ett

8 mars, 2019

Kommunens förvaltningsorganisation kommer att justeras. Bakgrunden är att förvaltningens två minsta verksamhetsområden – Stab resp Strategi & tillväxt – genom ett konsekvent utvecklingsarbete de senaste åren  blivit för små och därmed sårbara. Inte vad gäller uppdrag och ansvar, men vad gäller antalet medarbetare. Verksamhetsområdena har flera uppgifter som är näraliggande eller som sammanfaller med varandra. […]



Ny lärarutbildning – studera till lärare i Östra Göinge kommun med lön under tiden

4 mars, 2019
Studerande elever.

Från och med hösten 2019 finns på Högskolan Kristianstad en ny lärarutbildning där arbete kombineras med studier. Östra Göinge kommun kommer att erbjuda två platser i samarbete med högskolan. Utbildningen innebär en chans att jobba halvtid och samtidigt läsa till lärare.

Utbildningen är riktad mot årskurs 4-6 och ämnena svenska, engelska, matematik samt biologi, fysik, kemi och […]