Grattis alla kultur- och fritidspristagare!

27 mars, 2019

Planeringsutskottet har idag utsett pristagare och stipendiater inom Kultur och Fritid. Priserna och stipendierna kommer att delas ut på Göinge Afton den 9 maj.

Priserna och stipendierna delas ut som stimulans, uppmuntran och belöning till personer, föreningar eller andra aktörer som gjort uppskattade, framgångsrika eller värdefulla insatser, prestationer eller resultat inom sitt specifika område.

 

Kulturpris

Johnny Karström, filmare och […]Kommunfullmäktige sammanträder

25 mars, 2019
Ordförandeklubba.

Torsdagen den 28 mars kl. 18.30 sammanträder kommunfullmäktige i sessionssalen i kommunhuset i Broby.

På dagordningen finns bland annat

Årsredovisning 2018, Uppföljning av intern kontroll 2018, Särskilt ägardirektiv för Göingehem AB 2019, Tre interpellationer, Ett antal val av ledamot och ersättare, Här kan du läsa kallelsen och få mer information om kommunfullmäktige. Sammanträdet är öppet för allmänheten. […]Plan- och byggdagen SKNO – på hjul genom våra byar!

22 mars, 2019

Dagens tema var Bostadsbyggande och ortsattraktivitet. Östra Göinge kommun var värd och berättade om det långsiktiga arbetet med att öka Skånes gröna hjärtas attraktivitet – genom byutveckling.ÅterSKAPA på familjelördag

22 mars, 2019

Prova att ÅterSKAPA på morgondagens familjelördag! Varför köpa nytt när du kan använda saker som redan finns? Organisationen ÅterSKAPA från Malmö kommer med sin mobila verkstad med återvunnet spillmaterial.

Familjelördagarna är framförallt anpassade för barn (med föräldrar) upp till och med lågstadieåldern, men alla är såklart välkomna! Fri entré. Fika finns för 10 kr/person.

När: 23 mars, […]Välkommen till konsert med musikskolan 6 april

22 mars, 2019

MUSIC BY HEART
Solister, kör, stor orkester och kompband framför musik av klassiska kvinnliga låtskrivare.
Arrangemanget är ett samarbete mellan Östra Göinge och Osby musikskolor.

När? Lördag 6 april kl 16:00
Var? Snapphanehallen Knislinge, fri entré.

 

Efter att flera år arbetat med projekt kring Queen, Sting, ELO och David Bowie så är det nu tjejernas tur. Vi har valt […]Andreas Jacobsson om ”Matsvinn och dumpstringslyx”

21 mars, 2019

Andreas Jakobsson är frilansjournalist och författare till boken ”Svinnlandet”, som handlar om matsvinn och dumpstring. Han har under hösten kunnat ses i programmet ”Maträddarna” på SVT.

I sitt föredrag kommer han bland annat att berätta om hur hans familj i över fem års tid enbart levt på mat som affärerna kastat bort. Detta har, förutom stora […]Goinge Forward har gått i mål med fantastiska resultat

20 mars, 2019

I projektet har ett nytt sätt att samverka praktiserats, med fokus på specifika behov hos enskilda deltagare. Personalen från de samverkande myndigheterna har fungerat som ett sammansvetsat team runt deltagaren med utgångspunkt i dennes specifika förutsättningar och möjligheter. Av totalt 246 deltagare har drygt 100 personer gått vidare i arbete och nästan 40 till studier.Från Arbetsmarknadsenheten till praktik och anställning!

19 mars, 2019

Vi har besökt Ove Nilsson, ägare till Ortopedskoservice i Sibbhult och Abdulkarim Khalil (Abbe), som är anställd i företaget sedan en månad tillbaka. Genom Östra Göinge kommuns arbetsmarknadsenhet fick Abbe under hösten 2018 en plats i det kommunala arbetsmarknadsprojektet Goinge Forward, vilket snabbt ledde till anställning hos det lokala företaget.Östra Göinge kommun och Polisen utökar och stärker sitt samarbete

14 mars, 2019

Kommunen har tillsammans med Polisen identifierat fyra stycken prioriterade områden som är viktiga för att öka Göingebornas upplevda trygghet. Utifrån varje område har ett löfte formulerats till Göingeborna för år 2019.Nu är det dags att tycka till!

14 mars, 2019

Har du, eller någon du känner, fått hem undersökning ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?” i brevlådan? Var med och påverka resultatet, svara senast den 24 maj.

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? skickas ut av Socialstyrelsen och är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden. Syftet med undersökningen är dels […]