Välkommen på upphandlingsdialog den 7 november

29 oktober, 2018

Varje år anordnar Östra Göinge kommun minst två upphandlingsdialoger. Genom upphandlingsdialogerna hoppas vi utveckla kunskapen om och förståelsen för offentlig upphandling, främja att lokala företag lämnar anbud i kommunens upphandlingar och utbyta kunskap och erfarenhet som kan tas tillvara i upphandlingsverksamheten.

Onsdagen den 7 november anordnas höstens tillfälle. Programpunkter är:

– Dynamiskt inköpssystem
– Aktuella och kommande upphandlingar

Plats: Kommunhuset i […]Snart öppnar Ekebackens förskola i Broby

23 oktober, 2018

Den 5 november öppnar Ekebackens förskola i Broby. Det är Lutherska missionshuset som varsamt blivit renoverat och anpassat för att bli en ändamålsenlig förskola, vackert belägen bland ekarna. Här kan ni se en film om renoveringen.

Det kommer att finnas tre avdelningar på förskolan, Aspen för de äldre barnen samt Björken  och Linden för de yngre […]Digitala resvaneundersökningen för alla är öppen – visa oss din vardag!

19 oktober, 2018

Ta chansen att påverka dina framtida resmöjligheter! Resultatet kommer att användas för att följa upp hur resandet ser ut i Östra Göinge, men också i Skåne i stort. Ditt svar är viktigt och resultatet kommer att användas för att förbättra möjligheterna att gå, cykla, åka kollektivtrafik och köra bil där du bor och i hela Skåne.Kan RUTH stötta ditt nästa projekt?

19 oktober, 2018

Östra Göinge kommun är medlem i Stiftelsen för Regional utveckling genom Högskolan i Kristianstad (RUTH) – en samlande kraft för företagare, forskare och samhällsföreträdare för att tillsammans koordinera det regionala utvecklingsarbetet. Det övergripande målet för RUTH är att skapa tillväxt och nya arbetstillfällen i nordöstra Skåne.Många missar viktiga besked vid byggen

17 oktober, 2018

Det byggs mycket i Östra Göinge och glädjande nog har produktionen av fler bostäder kommit igång på allvar. Lagstiftningen är dock inte helt enkel och tyvärr missar många viktiga besked som krävs för att man ska få lov att bygga eller ta byggnaden i bruk.Inspirationsdag på Göinge utbildningscenter

16 oktober, 2018

Idag var det inspirationsdag på Göinge Utbildningscenter i Sibbhult där yrkesutbildningarna fick en chans att visa upp sig! Stenutbildningen (Sveriges enda), Plåt- och svetsutbildningen, Vård- och omsorgsutbildningen, Lärlingsakademin och Trädgårdsutbildningen är alla fantastiska alternativ för den som vill satsa på en yrkesutbildning.

Zara Randhede, lärare på Trädgårdsutbildningen, och Elisabeth Lundahl, elev, visade hur man kan arrangera […]Projektmedel beviljas för integrationsprojekt i samverkan med föreningar

15 oktober, 2018

Länsstyrelsen har beviljat drygt 280 000 kronor till projektet Tillsammans för vär(l)dskap 2.0 som syftar till att ta fram nya arbetssätt och hållbara lösningar för samverkan mellan föreningsliv och kommun för inkludering av nyinflyttade göingebor.

Den ideella arenan ska vara meningsfull och attraktiv för alla oavsett härkomst. Syftet är också i förlängningen att stabilisera resursbanken av vuxna […]GoDig – projektet för en digital framtid fortgår

15 oktober, 2018

Internet och informationstekniken påverkar alla samhällsområden. Utvecklingspotentialen är mycket stor och gränserna för vad som är möjligt förflyttas hela tiden. Allt fler tar för givet att ärenden ska kunna utföras enkelt och säkert via nätet.

Därför satsar Östra Göinge kommun tillsammans med Osby och Perstorps kommuner på att medarbetare inom vård och omsorg ska vara trygga […]Är du utvald? Ta då chansen att påverka resemöjligheterna i Östra Göinge och Skåne!

9 oktober, 2018

Just nu pågår Skånes största resvaneundersökning någonsin. Har du fått ett kuvert hem i brevlådan om att delta? Ditt svar är viktigt! Resultatet kommer användas till att skapa bättre möjligheter att cykla, köra, åka och gå i Östra Göinge och i Skåne.Florence Svensson prisad för sitt arbete

4 oktober, 2018

Florence Svensson, integrationsinformatör på kommunen, fick motta utmärkelsen ”Community champion” på galan ”The International Woman Awards” i Stockholm i helgen. En tillställning med syfte att fira kvinnor som förändrar världen på sitt eget sätt.

Galan anordnades av livsstilsmagasinet The International Woman och pristagarna kom från olika länder i världen. Utmärkelsen ”Community Champion” fick Florence för sitt […]