Författarbesök: Anders Blidberg berättar om Skånes sista strid

31 oktober, 2018

Skulle den danska invasionen resultera i en återerövring eller skulle Sverige slå tillbaka och behålla de provinser som erövrats 1658? Trots goda danska förutsättningar och en hårt prövad svensk armé misslyckades återerövringen. Kan en av anledningarna ha varit danske kungens romantiska äventyr?

Författare Anders Blidberg går till botten med dessa och många andra frågor i sin […]Musikalresa 4 nov – se West Side Story i Malmö

30 oktober, 2018

De rivaliserande gängen Jets och Sharks slåss om makten på gatorna. Tony och Maria förälskar sig i varandra. Men Tony tillhör Jets, Maria är syster till ledaren för Sharks…

West Side Story är en fartfylld musikal med hisnande stunts som utspelar sig i gängmiljö på New Yorks västsida i slutet av 1950-talet. Nyöversättningen av musikalen är […]Imorgon är det dags – upplev Carmen i Sibbhult

30 oktober, 2018

Världens mest spelade opera kommer till Sibbhults Folkets hus!
I höstens turnerande kammaropera möter den frihetsälskande Carmen den samvetsgranne José. För hennes skull sviker han plikten, glömmer fästmön och blir kriminell. När Carmen blir intresserad av en annan man blir José så svartsjuk att han vill ta livet av henne.

Carmen är en engagerande historia om passionerad […]Välkommen på upphandlingsdialog den 7 november

29 oktober, 2018

Varje år anordnar Östra Göinge kommun minst två upphandlingsdialoger. Genom upphandlingsdialogerna hoppas vi utveckla kunskapen om och förståelsen för offentlig upphandling, främja att lokala företag lämnar anbud i kommunens upphandlingar och utbyta kunskap och erfarenhet som kan tas tillvara i upphandlingsverksamheten.

Onsdagen den 7 november anordnas höstens tillfälle. Programpunkter är:

– Dynamiskt inköpssystem
– Aktuella och kommande upphandlingar

Plats: Kommunhuset i […]Hellre skallig än mallig – Familjelördag

26 oktober, 2018

Kl. 11.00 ”Hellre skallig än mallig”. Mamma Måd försöker lösa mysteriet med sitt försvunna hår. Kom och se en tokrolig föreställning med musik om att våga vara sig själv.

Ingen åldersgräns.
Pyssel och fika under hela dagen.

TID

27 oktober kl. 10-13

PLATS

Kulturhuset Vita skolan i BrobyKommunfullmäktige sammanträder

25 oktober, 2018
Ordförandeklubba.

Mandatperiodens första kommunfullmäktigesammanträde äger rum tisdagen den 30 oktober (observera veckodagen) kl. 18.30 i sessionssalen i kommunhuset i Broby.

Med anledning av den nya mandatperioden handlar flera av sammanträdets beslutsärenden om val till uppdrag. Dessutom kommer tre av de styrande dokumenten för politiken att behandlas.

Här kan du läsa hela kallelsen och få mer information om kommunfullmäktige.

Sammanträdet är […]Snart öppnar Ekebackens förskola i Broby

23 oktober, 2018

Den 5 november öppnar Ekebackens förskola i Broby. Det är Lutherska missionshuset som varsamt blivit renoverat och anpassat för att bli en ändamålsenlig förskola, vackert belägen bland ekarna. Här kan ni se en film om renoveringen.

Det kommer att finnas tre avdelningar på förskolan, Aspen för de äldre barnen samt Björken  och Linden för de yngre […]Föredrag med Lasse Walldov om operan Carmen

22 oktober, 2018

Musikteaterexperten och föreläsaren Lasse Walldov delar i ett föredrag med sig av sin stora kunskap om Georges Bizets älskade Carmen.

När Georges Bizet gick bort 1875, endast 36 år gammal, var han övertygad om att hans sista kärleksbarn, Carmen, hade blivit ett fiasko i Paris några månader tidigare. Idag är Carmen världens mest spelade och älskade […]Digitala resvaneundersökningen för alla är öppen – visa oss din vardag!

19 oktober, 2018

Ta chansen att påverka dina framtida resmöjligheter! Resultatet kommer att användas för att följa upp hur resandet ser ut i Östra Göinge, men också i Skåne i stort. Ditt svar är viktigt och resultatet kommer att användas för att förbättra möjligheterna att gå, cykla, åka kollektivtrafik och köra bil där du bor och i hela Skåne.Kan RUTH stötta ditt nästa projekt?

19 oktober, 2018

Östra Göinge kommun är medlem i Stiftelsen för Regional utveckling genom Högskolan i Kristianstad (RUTH) – en samlande kraft för företagare, forskare och samhällsföreträdare för att tillsammans koordinera det regionala utvecklingsarbetet. Det övergripande målet för RUTH är att skapa tillväxt och nya arbetstillfällen i nordöstra Skåne.